Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oszinte leszek, elegem van a...

Oszinte leszek, elegem van a hugom sikereibol. Hogy lepjek tovabb?

Figyelt kérdés
2 teljesen hasznalhato OKJ szakmam van a hugomnak pedig egy bufeszakos diplomaja. Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se. Erre tessek: Jovo honapban megy az uj munkahelyere, raadasul kulfoldon! En palyakezdokent nem tudtam a munkamban elhelyezkedni, mert nem volt tapasztalatom. Megcsinaltam a masik szakmat es meg mindig max takaritononek tudnek elmenni. A hugom raadasul valami tivabbkepzesben is fog reszesulni, ami miatt majd meg tobb lesz a fizuja. En meg mindig nem hiszem ezt el. Es igen, marha ideges vagyok es nem tudok orulni a sikereinek. Annyit de annyit szenvedtem es meg mindig nem tudtam egy napot se dolgozni a szakmamban.
2016. ápr. 14. 02:48
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
92%

"Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se."

Fujj. Csak ennyi, fujj.

2016. ápr. 14. 10:03
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

ezekszerint mégsem használhatók azok az okj szakmák... amúgy mik azok???

én spec igen elmennék takarítani, ha oda felvennének. bár pont takarítóként sose dolgoztam, de vendéglátás, bolt, iroda, gyár... minden voltam csak akasztott ember nem a kezdetekben. Mondjuk nekem megvolt a cél mit szeretnék csinlni, így sok sok éve azt is csinálom. De amíg nem volt meg a lehetőségem, hoyg csak ezt tegyem, bizony mindent elvállaltam ami legális és fizettek érte.

2016. ápr. 14. 10:12
 23/40 anonim ***** válasza:
66%
Az OKJ-s képzések manapság inkább a "büfészakok". Diplomát sokkal nehezebb szerezni, mint egy OKJ-s képzést, sokkal nagyobb a követelmény és sokkal tovább is tart megszerezni. Az anglisztika egy elég jó szak, mivel egy nyelvet nagyon jól megtanul, ráadásul azt a nyelvet, ami a világon mindenhová kell. Ha mellette talrpaesett és ügyes, akkor bármire viheti, lehet akár vezető is egyszer. Szóval, kettőtök közül te vagy az, aki sz*r képzésen vett rész és nem a tesód. De látod, az élet is őt igazolja és nem téged. Kicsit ki kéne nyitnod a szemed és látni, hogy mi zajlik a világban, mert magyarországon az OKJ-k kb. nem érnek semmit, viszont egy diploma megléte sokkal többet, legyen az akármilyen szak.
2016. ápr. 14. 10:35
 24/40 anonim ***** válasza:
52%

Azanglisztika, vagyis tanári diploma, amivel bármilyen angol irodalmi/nyelvészeti/tolmácsi pozíciót is betölthet, miért büfészakos? SZerinted a tanárok alapvetően haszontalanok, vagy mi?

Az biztos, hogy többet kellett rá tanulnia, mint neked az OKJ-s szakmáidra.

2016. ápr. 14. 10:43
 25/40 A kérdező kommentje:
16! Mobilrol vagyok te szerencsetlen. Gondolom nem meglepo hogy az emberek legtobbike ekezet nelkul is mobilrol...
2016. ápr. 14. 10:48
 26/40 anonim ***** válasza:
73%

Téged mi állít meg egy ilyen "büfészakos" diplomától?

Tudod valahol érzem, hogy honnan jön belőled ez, mert építőipari diplomám van, amivel elárulom hogy ebben az országban elég rossz körülményekkel adnak állást. (miközben hiány van, mert mindenki lelépett külföldre ilyen végzettséggel) Nem is keresek állást, mégis megtalálnak rosszabbnál rosszabb lehetőségekkel, hogy menjek.

Most innen két út van. Vagy sírok és azt hibáztatom, aki jobban választott, ami rövid távon nagyon egyszerű, csak pár hét után illene felismeri, hogy sehova sem vezet.... Vagy továbbképzem magam, ami munka mellett természetesen nehéz, de hosszú távon mégis jobb lesz. Most úgy néz ki, hogy lesz interjúm egy igen közismert tech cégnél és nem azért, mert értek az építőiparhoz...

2016. ápr. 14. 10:48
 27/40 A kérdező kommentje:
Komolyan. Amikor ugyanebben a kategoriaban panaszkodik a kiscsaj hogy a szulei nem ertik meg hogy nem akar egyetemre menni, 90%ban azt irjak az emberek hogy nem is kell, a nelkul is el lehet helyezkedni. Nehogymar mindenkinek diploma kelljen. Engem az valaszt el a bufeszakos diplomamtol, hogy nem akartam es nem akarok tovabbtanulni, nem vonz, nem erdekel, az OKJ nyujtotta szakmakban tobb lehetoseget lattam mint abban hogy 5 evem elmenjen tanulasra.
2016. ápr. 14. 11:08
 28/40 anonim ***** válasza:
47%

"Amikor ugyanebben a kategoriaban panaszkodik a kiscsaj hogy a szulei nem ertik meg hogy nem akar egyetemre menni, 90%ban azt irjak az emberek hogy nem is kell, a nelkul is el lehet helyezkedni."

Lehet, de nem 100%. Neked nem sikerült.

"Engem az valaszt el a bufeszakos diplomamtol, hogy nem akartam es nem akarok tovabbtanulni, nem vonz, nem erdekel"

A Magyarországon tanított több száz szak közül egyik se érdekel. Izgalmas lehet veled beszélgetni :D

"az OKJ nyujtotta szakmakban tobb lehetoseget lattam mint abban hogy 5 evem elmenjen tanulasra."

2 OKJ szakmával és 2 év munkanélküliséggel minimum ugyanennyi időd elment...

off: de utálom, hogy most meg a mobilra lehet fogni az igénytelen írást...

2016. ápr. 14. 11:13
 29/40 anonim ***** válasza:
96%
kérdező... azt lazán közölted a tesódnak milyen diplomája van.. de arra még mindig nem adtál választ mi a 2 okjd... szerintem azoknak van igazuk, akik azt írják egyszerűen irigy vagy.
2016. ápr. 14. 11:22
 30/40 anonim ***** válasza:
92%
Kerdezo, egyszeruen irigy vagy. Es ha tobb szaz szak kozul nem erdekel semmi, akkor a hiba a te keszulekedben van. Igen, nem kell mindenkinek egyetem, van aki eleg talpraesett, celtudatos anelkul is, es konkret tervei vannak, amelyeknek neki is tud latni - diploma nelkul is. A te nagy terved micsoda? A ket ev munkanelkuliseg folytatasa? Sugarzik a soraidbol a rosszindulat. Inkabb dolgozzal magadon eloszor. Es csak ugy mellesleg a BA kepzes 3 eves, 6 feleves (a 99%-a persze). De latjuk mennyire vagy tajekozott a ket OKJ-del a bolognai kepzes vilagaban :'D. Szoval, nem kell sehol ot evet lehuznod. Diplomat meg ahogy mondtam az ne szerezzen akinek van mas konkret terve amihez eleg talpraesett hogy veghez is vigye. Te nem vagy ilyen, te csak irigykedni tudsz.
2016. ápr. 14. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!