Oszinte leszek, elegem van a hugom sikereibol. Hogy lepjek tovabb?
"Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se."
Fujj. Csak ennyi, fujj.
ezekszerint mégsem használhatók azok az okj szakmák... amúgy mik azok???
én spec igen elmennék takarítani, ha oda felvennének. bár pont takarítóként sose dolgoztam, de vendéglátás, bolt, iroda, gyár... minden voltam csak akasztott ember nem a kezdetekben. Mondjuk nekem megvolt a cél mit szeretnék csinlni, így sok sok éve azt is csinálom. De amíg nem volt meg a lehetőségem, hoyg csak ezt tegyem, bizony mindent elvállaltam ami legális és fizettek érte.
Azanglisztika, vagyis tanári diploma, amivel bármilyen angol irodalmi/nyelvészeti/tolmácsi pozíciót is betölthet, miért büfészakos? SZerinted a tanárok alapvetően haszontalanok, vagy mi?
Az biztos, hogy többet kellett rá tanulnia, mint neked az OKJ-s szakmáidra.
Téged mi állít meg egy ilyen "büfészakos" diplomától?
Tudod valahol érzem, hogy honnan jön belőled ez, mert építőipari diplomám van, amivel elárulom hogy ebben az országban elég rossz körülményekkel adnak állást. (miközben hiány van, mert mindenki lelépett külföldre ilyen végzettséggel) Nem is keresek állást, mégis megtalálnak rosszabbnál rosszabb lehetőségekkel, hogy menjek.
Most innen két út van. Vagy sírok és azt hibáztatom, aki jobban választott, ami rövid távon nagyon egyszerű, csak pár hét után illene felismeri, hogy sehova sem vezet.... Vagy továbbképzem magam, ami munka mellett természetesen nehéz, de hosszú távon mégis jobb lesz. Most úgy néz ki, hogy lesz interjúm egy igen közismert tech cégnél és nem azért, mert értek az építőiparhoz...
"Amikor ugyanebben a kategoriaban panaszkodik a kiscsaj hogy a szulei nem ertik meg hogy nem akar egyetemre menni, 90%ban azt irjak az emberek hogy nem is kell, a nelkul is el lehet helyezkedni."
Lehet, de nem 100%. Neked nem sikerült.
"Engem az valaszt el a bufeszakos diplomamtol, hogy nem akartam es nem akarok tovabbtanulni, nem vonz, nem erdekel"
A Magyarországon tanított több száz szak közül egyik se érdekel. Izgalmas lehet veled beszélgetni :D
"az OKJ nyujtotta szakmakban tobb lehetoseget lattam mint abban hogy 5 evem elmenjen tanulasra."
2 OKJ szakmával és 2 év munkanélküliséggel minimum ugyanennyi időd elment...
off: de utálom, hogy most meg a mobilra lehet fogni az igénytelen írást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!