Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oszinte leszek, elegem van a...

Oszinte leszek, elegem van a hugom sikereibol. Hogy lepjek tovabb?

Figyelt kérdés
2 teljesen hasznalhato OKJ szakmam van a hugomnak pedig egy bufeszakos diplomaja. Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se. Erre tessek: Jovo honapban megy az uj munkahelyere, raadasul kulfoldon! En palyakezdokent nem tudtam a munkamban elhelyezkedni, mert nem volt tapasztalatom. Megcsinaltam a masik szakmat es meg mindig max takaritononek tudnek elmenni. A hugom raadasul valami tivabbkepzesben is fog reszesulni, ami miatt majd meg tobb lesz a fizuja. En meg mindig nem hiszem ezt el. Es igen, marha ideges vagyok es nem tudok orulni a sikereinek. Annyit de annyit szenvedtem es meg mindig nem tudtam egy napot se dolgozni a szakmamban.
2016. ápr. 14. 02:48
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%
A másik emberre való irigykedés sehová nem vezet. Tapasztalatból mondom, hogy az OKJ képzés esetenként félrevezetés, mert nem ad több ismeretet és tudást, mint amennyi egy betanított munkásnak van. Én is végeztem ilyet, tragédia a színvonal, valójában nem tudok többet, mint amennyit előtte amatőr módon saját magam elsajátítottam. Az egyetemi képzés a húgod esetében mégis csak ad valami idegen nyelv tudást, ami bármiféle területen óriási előny. Te is jobban járnál, ha idegen nyelvet tanulnál, az feldobná az OKJ-s szakmákkal való elhelyezkedésed esélyeit.
2016. ápr. 14. 06:50
 12/40 anonim ***** válasza:
87%
Szegèny húgodnak végre sikerült kitörni a nyomorból...lenéztétek egész életében. A helyében rátok nem nyitnám az ajtót ezután...
2016. ápr. 14. 06:56
 13/40 anonim ***** válasza:
83%
Az anglisztika irtora nem bufeszak, tobb nyelvbol kell magas szinten beszelnie. Regen ez volt az angolszak.
2016. ápr. 14. 07:34
 14/40 anonim ***** válasza:
83%

Hát,ha büfészak,akkor nyugodtan megcsinálhatod te is,ugye???

Jah,bocs,síránkozni,meg rinyálni még mindig könnyebb,ezért vagy itt!

De gondolom,ha te lennél a helyében,most nagyon csúnyán az orra alá dörgölnéd a sikereid!

Jegyezd meg!

1. Az élettől sosem azt kapod,amit vársz!

2. Ha azt is kapod,amit vársz,ahhoz rengeteget kell tenned,és nem csak rinyálni!

3. Az élet soha nem igazságos!

Lehetsz irígy,meg tehetsz azért,hogy megváltozzon a helyzeted! Megsúgom,mindkettő kb.ugyanannyi energia befektetésbe kerül!

2016. ápr. 14. 07:36
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz az egyetemi kovetelmenyekrol, magarol a rendszerrol, de azert "bufeszak", neked meg "ket teljesen hasznalhato OKJ-d" van. Hasznalhato? Hol? A legutobb allitasod szerint munkanelkulikent tengodsz meg irigykedsz a bufeszakos hugodra... Egy diploma nem attol lesz bufeszakos, hogy mi a neve, vagy hogy a BTK-n oktatjak (de ezt honnan is tudnad? Egyetemnek kozeleben nem jartal a hasznalhato OKJ-dal, csak a szokasos bufeszakos dumat ismered). Egy diploma attol lesz bufeszakos ha semmit nem hoznak ki belole, ha csak vegigbukdacsoljak az eveket es nem kepzik magukat. Bizony, egy gepeszmernoki is lehet bufeszak szintu diploma ha nincs mogotte szaktudas, es bizony egy anglisztika is adhat szaktudast ha a megszerzoje igenis is beletette minden veret, veriteket hogy belole tenyleg ertelmisegi legyen. Szoval irigykedes helyett inkabb menjel tanulni, kepezd magad, tanulj nyelveket es ne a hugodra irigykedj amiert o ki tudta valamibol hozni a maximumot.
2016. ápr. 14. 08:08
 16/40 anonim ***** válasza:
25%

Ez a magyar oktatás. Mert el hitetik, belenevelik az emberekbe hogy csak 5 diplomával 6 nyelvvizsgával lehet valaki valami. Az hogy valaki életre való, agilis, rugalmas, tele vitalitással azt nem tanítják, mert ezt nem lehet megtanulni. Csak a különböző nyelveket lehet bemagolni. Hogy nem tud utána semmit az kit érdekel. Elkell tartani a sok oktatásba lévő embereket. Itt is meglátszik hogy csak munkahaly teremtés ez is. Meg a külvilágnak feltudják mutatni hogy itt milyen sok tanult ember van. Mindegy hogy milyen áron, mégha "kövérlibáért" is vagy az ecserin veszi meg valaki de PAPÍR van. Nyilván a húgod életre valóbb mint te. Ő megtudja csinálni a dolgokat, sokkal rugalmasabb mint te a sok üres papíroddal. Te még magyarul se tudsz , mit siránkozol itt.

Hallottál már olyat hogy ékezet ??? Ha így tudsz magyarul én se vennélek fel .

2016. ápr. 14. 08:12
 17/40 anonim ***** válasza:
75%
Én ugyan még osztatlan képzésre jártam angol-töri szakra, de kikérem magamnak a büfészakozást az angol esetében. Majd ha te is megcsinálsz egy angol szakot egy Pázmány Bölcsészkaron mondjuk, akkor beszélj így. Akármilyen okj-d van, a közelében sincs egy angol szaknak. Amúgy mi az a két használható okj, amivel nem tudsz elhelyezkedni? Valaki írta, hogy nyelvvizsgája van. Nem... Diplomája van.. Nem mindegy.
2016. ápr. 14. 08:20
 18/40 anonim ***** válasza:
87%
Anyum okj ápoló. Mindig volt munkája. Itt külföldön sokkal jobban fizet és felesége lett a még többet kapó orvos apukámnak. Annyi a titok, hogy szorgalmas, undorító dolgokat is dolgozott hogy legyen tapasztalat. Nyelvet is tanult szabad időben. Most asszisztens apu mellett. Sírásból nem lehet megélni.
2016. ápr. 14. 09:10
 19/40 anonim ***** válasza:
92%
Írtam, hogy nyelvvizsgája van, igen, (is) van neki (a diplomán kívül). Odafigyelve, értelmezve optimális olvasni.
2016. ápr. 14. 09:18
 20/40 anonim ***** válasza:
75%
Te hülye vagy. Az anglisztika mióta büfészak? Csak azért, mert bölcsészet? Csinálj végig egy ELTE-BTK anglisztikát, és akkor mondd utána, hogy büfészak... a 2 OKJ-ddel...
2016. ápr. 14. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!