Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oszinte leszek, elegem van a...

Oszinte leszek, elegem van a hugom sikereibol. Hogy lepjek tovabb?

Figyelt kérdés
2 teljesen hasznalhato OKJ szakmam van a hugomnak pedig egy bufeszakos diplomaja. Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se. Erre tessek: Jovo honapban megy az uj munkahelyere, raadasul kulfoldon! En palyakezdokent nem tudtam a munkamban elhelyezkedni, mert nem volt tapasztalatom. Megcsinaltam a masik szakmat es meg mindig max takaritononek tudnek elmenni. A hugom raadasul valami tivabbkepzesben is fog reszesulni, ami miatt majd meg tobb lesz a fizuja. En meg mindig nem hiszem ezt el. Es igen, marha ideges vagyok es nem tudok orulni a sikereinek. Annyit de annyit szenvedtem es meg mindig nem tudtam egy napot se dolgozni a szakmamban.
2016. ápr. 14. 02:48
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
59%

"Amikor ugyanebben a kategoriaban panaszkodik a kiscsaj hogy a szulei nem ertik meg hogy nem akar egyetemre menni, 90%ban azt irjak az emberek hogy nem is kell, a nelkul is el lehet helyezkedni."

De látod,h neked qrvára nem sikerül...szóval,gondolkozni kéne rinya helyett!

2016. ápr. 14. 11:49
 32/40 anonim ***** válasza:
58%

Igen, lehet diploma nélkül is, elárulom, hogy nem csak a diploma miatt lett sikeres a tesód, hanem mert talpraesett és van egy olyan magabiztos fellépésre/kisugárzása, ami imponál egy interjún.

Azt kéne elfogadnod, hogy amivel két éve nem tudsz elhelyezkedni, az nem piacképes. Esetleg más képességed hiányzik, szóval te magad nem vagy piacképes. Lehet, hogy piacképes lenne az okj szakmád, ha meg tudnál szólalni angolul, vagy tudnád használni az Office programokat, csak neked ez nem megy, de 100 másik hasonló oka lehet.

Én a helyedben külföldre mennék. Ha piacképtelen lenne a tudásom és semmi sem kötne ide, akkor jelentkeznék külföldi vendéglátós idénymunkákra, bár az idény nyárral kezdesz lekésni a jobb ügynökségeknél, ahol nem átvágásra mennek, gyűjtenék pénzt és megpróbálnám megvetni a lábam az egyik helyen, de ez én vagyok. Diákként dolgoztam így és imádtam, még rendes karrierrel is hiányzik néha, hogy nyáron italokat szolgáljak fel inkább.

Ne ragaszkodj a piacképtelen szakmádhoz :)

2016. ápr. 14. 12:09
 33/40 anonim ***** válasza:
90%

Szánalmas vagy.

Valóban, OKJ-val is jól el lehet helyezkedni.

A férjem sima OKJ-s papírral vezet mérnök csapatot. Elmehetne egyetemre, még fizetnék is neki, de jelenleg nincs ideje rá, ugyanis a saját cégében is helyt kell állnia.

Itt az élő példa: alap szakképzéssel is el lehet helyezkedni, sőt, sikereket is elérni, csak az szükséges hozzá, hogy életrevaló legyél.

Úgy tűnik, te nagyon nem vagy az. Ráadásul még irigykedsz is. Gusztustalan.

Talán össze kéne kapnod magad, mert ez a hozzáállás még senkit nem vitt előbbre.

2016. ápr. 14. 13:00
 34/40 anonim ***** válasza:
83%

Anglisztika szakos voltam, most a munkahelyemről írok ide, neked. Remek munkám van, a nyelvtudásnak és az egyéb "büfészakon" megszerzett skill-jeimnek köszönhetően (pl. business English, intercultural communication, news writing, academic writing stb, stb.)

Már egyetem mellett is volt munkám én soha nem kellett takarítónak mennem.

A volt szaktársaim is mind elhelyezkedtek, egyik sem takarít, multiknál dolgoznak többségében egész jó pozíciókban, fejlődési lehetőséggel.

Egy nyelvszakos diploma hol büfészakos neked? Szerintem neked fingod nincs, mibe kerül eljutni egy diplomáig, különben nem írnál ilyeneket.

2016. ápr. 14. 13:37
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Két lehetőséged van:

- beleragadsz a jelenlegi életedbe és munkanélküli/gyári munkás leszel halálodig

- minden ellenérzésed ellenére mégis tanulsz valamit. Egyetem, nyelvek, bármi.

Jelenleg nem vagy piacképes, hiába hitted azt.

Egyébként név szerint mi az a két OKJ?

2016. ápr. 14. 15:03
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelne a két OKJ-d neve :D

Nyelvtudás nélkül semmire nem mész velük. Nekem diplomám van, anyumnak OKJ-je. Ő is simán lazán el tudott volna helyezkedni, ha lenne nyelvvizsgája, vagy legalább nyelvtudása, illetve nyelvtudás nélkül én se mentem volna sokra a diplomámmal :)

2016. ápr. 14. 16:33
 37/40 anonim ***** válasza:
30%
"Anglisztika szakos voltam, most a munkahelyemről írok ide, neked. Remek munkám van" remek is lehet az a munkahely ahol van idod gyakorizni :D en meg munkaidobeb sem fanyalodok ide, mert inkabb a kollegakkal dumalok, de kinek mi szamit jo munkahelynek
2016. ápr. 14. 17:24
 38/40 anonim ***** válasza:
10%
ezt a kamu önajnározó ömlengést persze büfé diplomásként álom meló... önigazoló álomvilág
2016. ápr. 14. 21:37
 39/40 anonim ***** válasza:
90%
Ha ekkora büfének érzed, kezdd el. :D Csak nehogy az első nyelvészet vagy irodalom szigónál meglepődj majd... :DD Akármilyen szakmád lenne, ezzel az irigykedő-lenéző személyiségeddel eszembe sem jutna alkalmazni téged, mert ott is csak rontanád a levegőt. A húgodnak meg sok sikert, egy két nyelv-, bocsánat, büfészakostól.
2016. ápr. 15. 10:11
 40/40 anonim ***** válasza:
75%

" remek is lehet az a munkahely ahol van idod gyakorizni" - igen, az. Sőt, a kollégákkal is szoktunk beszélgetni, kávézni. ;)

Azért mert neked a 8 órában néha-néha sincs megállás, még nem lesz faszább a melód. ;)

2016. ápr. 15. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!