A húgom egy kis k*csög lett?
20 éves lány vagyok, húgom 15, most elsős gimis, de annyira megváltozott, hogy az hihetetlen, legszívesebben felképelném párszor, tudja hol a helye. Biztosan az uj barátnője is hatással van rá, meg nemrégen jött meg neki is először, szóval biztos nagylánynak érzi magát. De ha hazajön semmit nem képes csinálni, csak ücsörög a helyén és "tanul"ás alatt a telefonját nyomkodja egyfolytában. Szüleink elhiszik hogy tanul, így nem is foglalkoznak vele. Mostanában haspólóban akar iskolába menni, hát nekem lesülne a képem, szerintem k*rvás haspoloba iskolába menni, meg egyszerűen nem oda illő.
Elkezdtem levideózni egyik este ahogy a szoba sarkában ül és telefonozik és meg akart ütni és hisztizni kezdett, hogy dobjam el azt sz*art, hagyjam békén.
Ma tanultam volna és a nagy hangfalán bekapcsolta üvöltve a zenét, mondtam neki, hogy tanulnék. Rámnézett mosolygott és megvonta a vállát zsebre tett kézzel és kiment.
Amikor nem vagyok itthon a ruháimat használja.
Hetek óta nem beszélgetünk.. ha valami olyat csinál amivel idegesít akkor csak mosolyog. Kezdem ugy érezni nem sokára elszakad a húr és pofonvágom.
Idegesít, mit tegyek?
Nagykamasz, az sajnos ezzel jár.
1. Telefonozás: amíg a jegyei nem romlanak, az nem a te dolgod. De ha romlanak, és a szüleid az okt kérdik, akkor igazold. Ne kamerázz! Az a személyes szférájába beavatkozás a számára. Tanulja a szabadságot: Most nem tanulok. Majd megégeti magát.
2. Hangos zene: Kérd meg, hogy fejhallgatóval hallgassa! ha nem megy, akkor húzd ki az áramot.
3. Haspóló, menstruáció: Hát, tanulja a nagylányságot. Ez kilengésekkel jár. Ez a szüleid dolga.
4. Ruhahasználat: Zárd el! Egyébként nyilván azért használja, mert kevesebbet vagy otthon, tágítja az életterét, te nő vagy, és keresi a saját énképét.
Egy szobában laktok? Ha 3. alkalommal sem érti meg a csöndigényt, akkor képeld fel!
20 éves felnőtt emberként fogod magad és elmész végre albérletbe szépen!
Ennyi.
Lehet csak fel akarja vonni magara a fiyelmed.Probalj meg erettebb lenni.Ha ugy alakul,hogy csak ti vagytok otthon ketten ulj le vele beszelgetni normalisan.Magyarazd el neki,hogy te is at mentel ezeken es igy tobb ev tavlatabol mar rajottel,hogy hulye voltal.
Mikor en voltam elso eves gimiben en is teljesen mas lettem.Felhagytam a focival.Haverok,pia,foci meccsen verekedes a rendorokkel stb... Suliba is csak akkor mentem mikor szakmai oram volt,mert az erdekelt.Persze nekem mar akkor voltak terveim az eletre es azokat kezdem is megvalositani.Ez a lazado kor.Szerencsere nekem van egy batyam aki sokkal idosebb.Mikor gimibe jartam o mar dolgozott.O volt hatassal ram mikor fiatalon rossz utra tertem.A szuleim kokemeny kuzdelmevel szemben az o higgadtt megkozelitese sokkal hatasosabb volt.Oda koltoztem hozza es munkat szerzett nekem.Akkor jottem ra,hogy ha ilyen eletet elek akkor 10 ev mulva is ugyan abban a retkes auto bontoban fogok dolgozni.Csak ulj le vele beszelgetni.Ha az sem hat akkor lehet tenyleg 1-2 pofont igenyel,de nem akarlak erre buzditani :D
Az,hogy ott alszik és elveszi a ruháidat nem normáis, a többi természetes. Fura dolog, de ettől nem kö csög. Gondolom érzi, hogy másképp állsz hozzá ezért bunkózik veled. Egy dolgot ne felejts el: te is voltál kamasz. Tudom, ez nem mentség mindenre, de természetes,hogy szeretne függetlenebb, nőiesebb lenni, a telefonja fontosabb, mint a tanulás. Majd kinövi.
Én inkább az zavarna, hogy ennyi idősen nem zárhatom az ajtót.
Biztos hogy nem állna le velem beszélgetni, alig köszön ha hazajön is. Nem hiszem, hogy hatnék rá ha leülnék és elkezdenék magyarázni neki.
Én mikor gimis lettem is, nem lettem más, én nem voltam ilyen nagyra az arcommal.
Év elején még mesélt a barátnőiről, aztán, hogy 2 részre szakadtak és hogy akik elmentek tőlük elfordítják az utcán a fejüket, ha tesoim arra mennek. Mostmár kezdem megérteni hogy miért fordítják el a fejüket a másikék.
Tudtam hogy az iskolába máshogy viselkedik, de mostmár itthon is ugy, mintha az osztályba lenne.. azthiszi ő előttem van, magasabb szinten van mint én. Pedig az idősebb én vagyok. Csak azt hiszi átveheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!