Hogy hagyjam magára a húgom?!
El fogok költözni nemsokára de a húgom anyámékkal fog maradni. És eddig én simítottam el mindent és én voltam aki eltakarta a húgom szemét ha anyámék megint részegek voltak, esetleg ütötték egymást/engem. De így minden ostor rajta fog csattani és félek nem fogja bírni. Hogy nem elég erős hogy túlélje, feldolgozza. Nagymamám is meghalt akire eddig mindig számíthattam. Teljesen egyedül érzem magam. Gyötör a félelem a bűntudat a tehetetlenség és a düh.
Kérlek adjatok valami tanácsot.
19/l
Jesszus, mindenki a környezetet fújja. Leírom mert már mindegy. Tavaly nyáron a húgom elszökött otthonról és egy random néninél aludt miután látta a szüleinket részegen verekedni. Bejelentették, hogy eltűnt stb. (Én nem voltam otthon akkor)
A rendőröknek azt kellett hazudnia, mikor hazajött, hogy sima veszekedés volt és megijedt. Ennyit a környezetről.
hasonló helyzetben voltam gyerekkoromban, legidősebb testvérként úgy, hogy a legkisebb öcsém akkor született amikor elkerültem egyetemre, hasonló családi viszonyok közé, így értem mire gondolsz.
De te hány éves voltál amikor elkezdődtek ezek a részeg verekedések? Te tudtál boldogulni és túlélni 14 évesen miközben még a kishúgodról is gondoskodnod kellett?
Amikor elmentem otthonról én is önzésnek éreztem, hogy a többieket ott hagyom. De nekem csak akkor volt esélyem egyetemre menni, nem 18 évvel később, amikor az öcsém is felnőtt. Még te is szinte gyerek vagy, nem sokkal idősebb a testvérednél. Beszélj vele erről, kérdezd meg, hogy hogyan tudnátok megoldani, hogy elköltözhess.
Hova fogsz költözni? Messzire? Albérletbe? Mi lenne ha megbeszélnétek, hogy te azon fogsz dolgozni, hogy olyan lakásod lehessen ahol ő is elfér ha otthon baj lesz?
Ha nem kell idegen néninél aludnia, hanem lesz nálad olyan nyugodt helye ahová mehet, az neki is jobb lesz a jövőben. Hivatalosan maradhat anyádékkal, de ettől még tölthet veled/nálad sok időt, a testvére vagy, miért ne aludhatna nálad akár minden hétvégén?
Az, hogy el akarsz költözni onnan ahol nem jó, az nem önzés. A húgod nem a lányod, első sorban a szüleid felelősek érte, te önmagadért vagy már felelős. Ne vedd magadra mások hibáját és ne gondold, hogy kevésbé lenne a húgod részéről önzés ha miatta maradnod kellene (még akkor is ha ő nem mondta csak te vállalnád be), mint a te részedről hogy menni akarsz.
És nem vagy tehetetlen, hiszen most nagykorúként már megteheted a legjobbat, nyújthatsz egy biztos, nyugodt pontot a húgod életében, ahol békét, megértést, szeretetet találhat nálad.
Amúgy ha lesz megfelelő lakóhelyed, jövedelmed, akkor a gyámhatóság bevonásával még kérvényezheted is, hogy a húgod ezentúl veled élhessen a szüleid helyett. De ez távoli lehetőség és hosszú folyamat. Szóval fel a fejjel, ne gyötrődj, most nyílt meg előtted a jövő és most tudsz tenni a húgodért. és nem azzal ha feláldozod a saját jövődet, nyugalmadat és ott maradsz a rosszban te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!