Hagyjam magára a kishúgomat?
Apukámmal és négy éves húgommal élek. Apukám nagyon szeret minket, de nem tud a kisgyerekekkel bánni, és valahányszor Laura (a húgom) feltesz valami négy évesektől teljesen elfogadható gügye kérdést, apa ráripakodik. Soha nem bántja őt fizikailag, meg nem durvul el a dolog, de Laura nem fejlődik így eléggé. Apa nevelése az ölelgetésig terjed, egyébként elvárja Laurától, hogy mindent tudjon, és ha valami mégsem megy neki, nem tanítja meg rá (pl.: villa- és késhasználat). Ezért próbálok sokat segíteni; felolvasok Launak, megmagyarázok neki szavakat, amiket nem ért még, tanítgatom. Apa pár napja leült velem, és megkért, hogy ne neveljem a húgomat, mert az a szülő dolga, és ő képes rá, és hogy hogyha nem tudok leállni és nővérként részt venni Laura életében, inkább költözzek át anyámhoz. Nem akarom, hogy Laura ne tanulja meg ezeket a dolgokat, márpedig apámtól nem fogja megtanulni. Viszont apa álláspontját is megértem. De ha ott vagyok, képtelen vagyok visszafogni magam. Költözzek át anyához, hagyjam apámmal a kishúgomat?
Heni, 16
Az a baj, hogy apukánk nem is veszi észre, hogy mit kéne tennie. Úgy érzi szerintem, hogy ő mindent megtesz, amit meg kell tennie egy szülőnek, én meg ilyen minden lében kanál vagyok, és folyton kis bagatel ügyeket fújok fel. De én tudom, hogy nem így van. Apában fel sem merül, hogy el kéne magyarázni mindenféle dolgokat Laurának.
Anya jól bánik Laurával. Ha találkoznak/anya feljön hozzánk délutánra, stb., anya normálisan bánik Lauval, mint ahogy egy négyévessel kell. Igenis türelem kell hozzájuk, meg el kell képzelni, milyen lehet neki, hogy semmit nem tud a világról. Lehet, hogy csak az a baj: apukám régen volt gyerek, és evidensnek veszi, hogy mindenki mindent tud. Megpróbálok beszélni vele... És köszönöm szépen a tanácsokat, meglátásokat, a válaszaitok nélkül nemhiszem, hogy leülnék még egyszer beszélni apámmal. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!