Hamarosan 16 hónapos lányom nagyon "önálló" akar lenni. Mit csináljak? Hagyjam rá?
Pár napja kezdte. Egyedül akar enni-inni, persze még nem igazán sikerül neki egyik sem, a nyakában köt ki a pohárból az innivaló egy része, és a kanálból is a kaja az ölében landol. Nem engedi hogy segítsek, akkor inkább földhöz vágja a kanalat és nem eszik tovább.
Mit csináljak?
Engedd neki :-) Tudom, hogy melós, de ez van.
Én úgy csináltam, hogy egy kanál magától, egy tőlem. Így evett megfelelő mennyiséget és ő is boldog volt.
engedd, hogy önállóan próbálkozzon, ez most egy ilyen időszak, és igen ,a nyakukba öntik a vizet, a kanál a földön landol, a teli tányér az ölükben
de meg kell tanulniuk, nekünk meg örülnünk kell, hogy próbálkoznak, ez a természetes, az lenne a gond, ha nem próbálkozna, csak ülne bágyadtan, és várná, hogy mindent a mami tegyen meg helyette
tudom, hogy fárasztó, tudom, hogy mennyi kosszal, plusz munkával jár, de ez egy ilyen játszma
Nálunk ugyanez az életkor; az ivást úgy oldom meg, hogy egy pohár nálam, egy nála. Az övébe az enyémből mindig csak egy-egy kortyot öntök, így kevesebb megy a szája mellé. :)
A kalat még nem követeli, csak a kenyeret akarja fogni, de az már régebbi téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!