Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Másoknak is megromlott a...

Másoknak is megromlott a kapcsolata a tesójával miután gyereket szült a testvére?

Figyelt kérdés
Régen nagyon jóban voltunk tesómmal szinte mindennap találkoztunk mert egy városban lakunk. De mióta szült gyereket nem beszélünk annyit meg ha át is megyek mindig fáradt és kedvetlen. Meg olyan rossz hogy már nincs is kedve elmenni sehova sem.

2018. nov. 8. 23:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk előtte se volt rózsás a viszony, de mióta gyerekem van, le se car a kedves húgom.

Mikor jöttek először látogatni a barátok, mindenki hozott egy kis apróságot. Neki meg se fordult a fejében.

A barátaink mind megkérdezték, hogy miben tudnak segíteni. A férfiak is! És bizony ki is jött, másik városból, és a férjemmel ketten tették rendbe a kertet. Vagy hoztak egy kenyeret, pár szem krumplit, mert a boltig nem jutottam el két napig, és egy nagy adag gulyás levest meglepiből, hogy ne kelljen főzni.

Hozzáteszem, hogy egyiknek sincs még gyereke.

A hugicám meg elkönyvelte, hogy unalmas htb lettem, akivel nem lehet menni sehová, és csak a gyerekről tudok beszélni. Ami azért is érdekes, mert telefonon se beszéltünk hónapokig, max annyit, hogy bocs, de nem ér rá, visszahív.

Értem én, hogy ő nem szereti a gyerekeket, sajátot se akar, nem hogy másét. Azt is elfogadom, hogy carik a gyerekemre, egyáltalán nem érdekli. De azt nem, hogy látványosan elkerül, és azt hiszi, hogy neki a kisujját se kell mozdítania, hogy megmaradjon a jó viszony.

Azóta lassan két év telt el, és nem is erőltetem, hogy tartsam a kapcsolatot.

2018. nov. 9. 07:03
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Mennyi idős a pici? Mert ez kezdetekben normális, nincs most ereje, ideje. Nekem bátyám van, de az első egy évben mi is kevesebbet találkoztunk, sőt kicsit egymástól is eltávolodtak a feleségével, de aztán rendbe jöttek a dolgok. Most már inkább összehoz minket a gyerek, mert plusz okot ad a találkozásra a szülinap, névnap, ünnepek. Ezek kívül a gyerekre vigyázás amit én is beszoktam vállalni stb. szóval ne aggódj, változik ez.
2018. nov. 9. 07:27
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

#11-es, nem a te bajodrol, tortenetrol szol a kerdes.

Ha tudod, hogy szulni keszulsz, legyen mindig ket szem krumplid es fott, lefagyasztott kaja otthon vagy rendeljetek, ha ferj nem tud boltba menni, csinalni egy rantottat.

Ne kozvetlen szules elott-utan jusson kedves ferjnek az elhanyagolt kert. Gondolom, ahol ti laktok, ott is van kertesz szolgalat, 3 ora hossza alatt osszekaptak volna.

Egy szulesemnel nem vartam, hogy csalad/barat ugraljon nekem haztartast vezetni.

2018. nov. 9. 07:28
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom hány évesek vagytok, de a tesódnak már saját családja van, más lett az életvitele mint neked. Keress barátokat, és velük járj el szórakozni.
2018. nov. 9. 07:44
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Nekem is szült a testvérem, most egy éves a gyereke. Nem romlott meg egyáltalán a kapcsolatunk sőt talán jobb is. Sokat foglalkozok a gyerekkel nagyon szeretem, ennek tesóm örül is, hogy néha egy kicsit szabad és néha hívom sétálni, ide-oda, hogy ne unja magát folyamatosan otthon mert az is depresszióhoz vezet. Persze ő is sokszor fáradt és nincs kedve semmihez de megértőnek kell lenni mert az anyaság nagyon komoly feladat. Veszekedni persze szoktunk, de a kapcsolatunk nem romlott meg. Pedig nagy a korkülönbség is köztünk.
2018. nov. 9. 08:21
 16/18 anonim ***** válasza:
72%
Inkább ajánld fel a segítségedet bármilyen formában, minthogy elvárásokat támassz felé. Az elvárásoktól meg attól, hogy azt érezteted vele, ő most kimarad sokmindenből, csak még rosszabbul fogja érezni magát.
 17/18 anonim ***** válasza:
60%

Normális , hogy fáradt , mert éjszakákat nem alszik, próbáld ki milyen leszel ha minden éjjel megébredsz 3 szor 1 órát vagy csak egy felet.

Es ezt isten tudja meddig

Az en lanyom amikor pici volt , nem aludt vissza szoptatas utan , hanem szeretett velem ” szemezni” legalabb egy órát , sirt ha visszafektettem

Menj hozza ha segiteni akarsz es vedd át a babát hetente egy éjszakára, úgy , hogy lefejt tejet adsz neki

Nagyon nagy áldozat es munka egy kisgyerek , véráldozat az anyaság

Nincs ideje semmire a testverednek , még tusolni sem

Sajnos es nagy veszteség , hogy mindig akkor tudjuk meg , hogy mi a helyzet masokkal , amikor mi is ugyanabba a helyzetbe kerülünk egyszer

Akkor értjuk meg . Ez nagy kár és nem igy kéne legyen

18/18 anonim ***** válasza:
73%
Egyikünket sem fenyeget ez a "veszély" (ő meleg, nekem pedig nincs párom), de biztos hogy egy ilyen esetben mindent meg tennénk azért, hogy ne romoljon meg a kapcsolatunk, ami mindkettőnknek nagyon sokat jelent.
2018. nov. 10. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!