Ha a húgomnak aki még tanuló megromlott az anyjával a kapcsolata, hol kell kérvényeznie hogy a családit és a gyerektartást az ő számlájára utalják és ne anyánk vegye fel a pénzt?
Mégis milyen alapon???
A családi és a gyerektartás is a gyereket NEVELŐ szülőnek jár a gyerek tartására, nem pedig a gyereknek zsebpénznek.
a húgom önellátó akar lenni két hónapjha nem volt otthon inkább a koleszban maradt ,anyánk nem fizeti rendesen a kajáját sem.
a pénzt egyáltalán nem rá fordítja.holnap lesz egy vizsgája húgomnak és megérte tegnap anyánkat hogy vigyen neki fehér inget meg kaját,erre a lány testvérünk ment be és egy szatyor szennyest vitt neki 2 szelet szalámit meg egy kiflit ezért kérdem hogy hova lehet fordulni
Ebben az esetben gyámhatóság. Kérje a gyerektartás rokontartásra való módosítását (vigyázat: a rokontartás nem kötelező! Ha "apucival" nem tartja a kapcsolatot, az már bőven elég ok, hogy ne kelljen fizetni).
Családit akkor kérheti a saját nevére, ha a bejelentett lakcíme vagy tartózkodási helye nem azonos a szülő/gyám címével.
A koli nem tudom, hogy tartózkodási helynek minősül-e. Szerintem nem, mert a középiskolai kolik nem tartanak egész évben nyitva a diákok számára (nyárra általában nem lehet bent maradni...).
Miért, te hol laksz?
Ha nem anyukádnál, akkor ha átjelentkezik hozzád a húgod, a családi kérdése mindjárt megoldva.
A kollégiummal beszéljetek mindenképp szerintem a családi simán elintézhető, nekem legalábbis ment.
A koli megengedte hogy tartózkodási helynek bejelentsem, és így már igényelhettem saját jogon csak egy kérvény volt a MÁK felé.
Gyerektartás tényleg nem jár már, helyette rokontartás van amit meg fognak ítélni akkor is ha a húgod nappalin tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!