Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa nem fizette fél évig a...

Apa nem fizette fél évig a gyerektartást utánam. Most mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Anya nem kérte el apától a gyerektartást fél évig mert anya azt hitte már nem járna. Pedig abban a fél évben én még suliba jártam. És anya most visszamenőleg se akarja elkérni apától, vagyis csak megemlítette neki, apa nemet mondott (mindig nagyon nehezen kaptuk meg, sok "nincs most pénzem" után). Tudom, hogy bíróságon is lehet kérvényezni, hogy vonják le a fizetéséből.

Szerintetek szemétség lenne ez apával szemben?

2015. márc. 2. 21:47
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
48%

Nem, nem az lenen szemétség apáddal szemben, ha kéritek, hanem az szemétség, hogy tojik a gyereke fejére, és nem gondoskodik rólad.

Amúgy pont fél évre visszamenőleg lehet tartásdíjat kérni, ezt kellene kérje anyukád a bíróságon, ha magától nem hajlandó kifizetni.

2015. márc. 2. 21:50
 2/30 anonim ***** válasza:
48%
Miért lenne szemétség? Ez jár Nektek!
2015. márc. 2. 21:58
 3/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom...anya nem nagyon akarja már apától elkérni azt az összeget, bíróságra se akar menni ezzel. Inkább szenved és ő fizet mindent... -.-
2015. márc. 2. 22:00
 4/30 anonim ***** válasza:
16%
Miért nem fizette? Munkája, jövedelme volt?
2015. márc. 2. 22:03
 5/30 A kérdező kommentje:
Igen, csak alkoholista meg dohányos, úgyhogy arra megy el a pénze. Meg albérletben él és azt mondja, azért nem tud fizetni mert arra kell.
2015. márc. 2. 22:05
 6/30 anonim ***** válasza:
60%
Az nem szemétség, hogy nem költ rád semmit és nem ad pénzt?!
2015. márc. 2. 22:17
 7/30 anonim ***** válasza:
38%
Egy szenvedélybetegen nem nagyon tudtok mit behajtani, talán anyukád is emiatt nem kéri inkább, mert apád olyan állapotban van, hogy ahhoz már orvosi segítség kellene, konfliktust meg nem mer felvállalni. Teljesen mindegy, hogy jogilag behajtható lenne-e, apád nem gondolkodik tisztán, és akár még veszélyes is lehet a viselkedése. Pont nemrég öltek meg egy NAV ellenőrt, aki munkavégzési céllal volt kint valahol. Az ő gyilkosa se volt beszámítható.
2015. márc. 2. 22:21
 8/30 alcofribas válasza:
57%
szerintem hagyd. ha anyukád sem akarja, akkor inkább keress magadnak pénzt, minthogy egy nagyobb összeget elvegyenek tőle és ezért esetleg kidobják az albérletéből, aztán ha utcára kerül, akkor meg lelkifurdalásod legyen. sajnálatos helyzet
2015. márc. 2. 22:25
 9/30 anonim ***** válasza:
75%

A kérdés az információid alapján megválaszolhatatlan. Ennyiből nem derül ki, hogy nem 27 évesen jártál e valami tanfolyamra. Nem buktál e? Nem vagy e érdemtelen? Hol voltál, hogy anyukád nem tudta, hogy iskolába jártál? Valamint a jelenlegi törvényt idézve "tanulmányaidat a tőled elvárható eredménnyel folytattad e?"

Röviden ennyi infó kellene még a válaszhoz. Látom a többiek mind nagyon jól tájékozottak.

2015. márc. 2. 22:32
 10/30 anonim ***** válasza:
46%
A kérdésed alapján már nem jársz suliba. Hagyd anyukádra, hogy mit akar, vagy akar-e tenni valamit. Te meg állj a saját lábadra, menj el dolgozni és csináld jobban, mint a szüleid. Az én apám hosszú évekig szánt sok pénzt lottóra, anyám mindig a fejéhez vágta a szelvényekre költött pénzt. Nagy nyeremény egyszer sem volt belőle, csak kicsik. Sok idő kellett, mire apám lejjebb adta a dolgot. Az alkoholizmus rosszabb.
2015. márc. 2. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!