Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Idegesítenek a kistesóim, mit...

Idegesítenek a kistesóim, mit csináljak? Otthon se értik meg, hogy nem csak körölöttük forog a világ?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, rengegeg ideig egyke voltam, aztán anya újraházasodott és ikeröcséim lettek. Most 4 évesek és folyamatosan b*sztatnak, azt akarják hogy játszak velük, hogy undorító dolgokkal szórakozzak mint a műtakony, meg ilyenek. Azt megteszem, ha bírom, hogy ideg-óráig vigyázok rájuk, elmegyek értük oviba, na de az életem nehogy már körölöttük forogjon. Nekem tanulnom kell, vannak barátaim saját életem. A mostoha apám meg még forszírozza is az ikreket, hogy nyúzzanak engem. Kész rémálom. Szeretem őket, de napi 24ben rohadt idegesítő tud lenni 2db visító 4 éves.

2018. okt. 30. 11:55
 61/112 Boszorkány_ ***** válasza:
15%

Hát nem tudom milyen családban nőttél fel, de szerintem igenis kéne egy kicsit segíteni neki is. Nem halna bele.

Attól hogy féltestvére attól még igazán foglalkozhat néha velük. Persze nem állandóan, de azért napi 1-2óra belefér. Most hogy némelyik gyökér azt tanácsolja hogy szarja le a családját attól még nem az a normális. De ha aztán anyuci nem vesz ájfont meg új göncöket majd akkor jön itt sírni a kedves kérdező.

2018. okt. 31. 08:06
 62/112 anonim ***** válasza:
100%

"...nemàm unokát pesztralni.!" - pontosan így van, az ugyanúgy SZIVESSÉG - amit az ember kér és megköszön, nem kikövetel - ahogy a kérdésben szereplő is.

Egyébként sem tűnik túl jó biznicnek az embernek eldobni a fiatalságát a "mert, ajd ha gyerekem lesz, majd a nagymama"-ért. És, ha a Kérdező - okulva ezekből a helyzetekből - majd egyáltalán nem akar gyereket???

2018. okt. 31. 08:07
 63/112 anonim ***** válasza:
15%
Mindig viccesnek talàlom az ilyen jellegű kérdésekre adott vàlaszok 80%àt. Arra buzdîtjàk a kérdezőt, hogy persze rendben van, ha utàlkozik a két féltesóval, mert neki csak két kisgyerek nem csalàdtag. Meg nem kell segîteno se, neki csak a bulikàzàs szórakozàs a dolga suli utân, nem kell részt venni a csalàd életében, mert nehogy màr neki pesztràlni kelljen... Aztàn ilyen szellemben nőnek fel a gyerekek. Majd jönnek a kérdések sorra itt, hogy lànyom 20 éves, de nem csinàl semmit mot tegyek, meg fujjogunk mikor ezek a csodàsan nevelt gyerekek irkàljàk, hogy megöregedtek a szülők, de nekik első gondolatuk otthonba rakni, mert nehogy màr ő feladja a kényelmét. Meg volt itt olyan kérdés is, hogy nagypapa megîgérte az "àjfont" majd életveszélyesen korhàzba került és itt kérdezgette az unoka, hogy hogy kéne kieszközölni, hogy még megvegye neki halàla előtt. Na az ilyen és ehhez hasonló ügyek a vàlaszadók "légy önzö, kakilj le mindenkit, mindig csak te vagy a lényeg" tipusu neveléséből adódik. Csak mikor felnőnek és a gyerek hozza amit tanult a nevelésből akkor van a nagy sîràs rîvàs. Igenis kérdezőnek figyelembe kell venni az ikreket. Ha úgy érzi az anyja kevesebbet figyel normâlis stîlusban jezelni, nem gyűlölködni. Mert h gyűlöli az ikreket az innen is lejön, hàt még akkor mit rendezhet otthon?? Én ismerek olyat, akinek 17 évesen lett féltesója, fiú és imàdja az első perctől. Jàtszik vele, tanîtgatja. Màr babakoràban is rongyolt be a kórhàzba, mert alig vàrta, hogy megszülessen. És igen, együtt is lakott vele, úgy mint kérdező. Szóval kérdező neveltetésében, hozzààllàsàban, személyiségében igen komoly gondok vannak. Még türelmes anyuka, hogy ezt igy tűri,mert én nem tűrném, hogy egyik gyerekem ilyen gyűlölettel viseltessen a másik iránt, akkor is ha féltesók. És mélyen magamba szállnék, mire és hogyan neveltem a nagyobbat, hogy ilyen elcseszett önző alak lett.
2018. okt. 31. 08:10
 64/112 anonim ***** válasza:
86%

" de szerintem igenis kéne egy kicsit segíteni neki is. Nem halna bele.

Attól hogy féltestvére attól még igazán foglalkozhat néha velük. Persze nem állandóan, de azért napi 1-2óra belefér. " - bele valóban nem halna - csak az élete szúródna el, mondjuk.

És nem, valóban nem az anyaság és nem a kicsi gyerekek körül forog a világ - lehetnek fontosabb dolgok is egy ember saját életében. Tényleg ezt kellene felfognia a Kérdező anyjának meg a jelenlegi párjának.

2018. okt. 31. 08:10
 65/112 Boszorkány_ ***** válasza:
17%
Elszurodna az élete ha néha vigyázna a testvérkéire. Na ekkora hülyeséget sem hallottam még.
2018. okt. 31. 08:17
 66/112 anonim ***** válasza:
97%
"Persze nem állandóan, de azért napi 1-2óra belefér" - írtad... ez nem "néha"... a néha az havi 1-2 alkalom mondjuk - amivel szerintem a Kérdezőnek se lenne baja...
2018. okt. 31. 08:18
 67/112 Boszorkány_ ***** válasza:
15%
1-2ora az nem sok. Főleg hogy amúgy is otthon lakik.
2018. okt. 31. 08:23
 68/112 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, ha napi 1-2 órában bulizni menne, akkor se lenne sok szerinted? Vagy az persze mááááááááááááás? :)

Persze, a Kérdező tanuljon, készüljön az érettségire, készüljön nyelvvizsgázni (ugye neki már kötelező lesz a felvételihez), foglalkozzon a kistestvérekkel - és mikor ÉLJEN???

2018. okt. 31. 08:31
 69/112 Boszorkány_ ***** válasza:
15%
Meg hogy ha nem is egyhuzamban vigyáz rájuk ennyit, néha jelen lehetne és segíthetne az anyjának gyerekeket vigyázni. Akkor talán nem lenne ennyire féltékeny rájuk mert ő is töltene időt az anyukájával.
2018. okt. 31. 08:33
 70/112 Boszorkány_ ***** válasza:
14%

Én azt egy szóval sem mondtam hogy ne bulizzon, csak hajrá.

De mivel otthon lakik van egy kis kötelessége neki is. Vegye ki a részét ő is.

2018. okt. 31. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!