Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Idegesítenek a kistesóim, mit...

Idegesítenek a kistesóim, mit csináljak? Otthon se értik meg, hogy nem csak körölöttük forog a világ?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, rengegeg ideig egyke voltam, aztán anya újraházasodott és ikeröcséim lettek. Most 4 évesek és folyamatosan b*sztatnak, azt akarják hogy játszak velük, hogy undorító dolgokkal szórakozzak mint a műtakony, meg ilyenek. Azt megteszem, ha bírom, hogy ideg-óráig vigyázok rájuk, elmegyek értük oviba, na de az életem nehogy már körölöttük forogjon. Nekem tanulnom kell, vannak barátaim saját életem. A mostoha apám meg még forszírozza is az ikreket, hogy nyúzzanak engem. Kész rémálom. Szeretem őket, de napi 24ben rohadt idegesítő tud lenni 2db visító 4 éves.

2018. okt. 30. 11:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim ***** válasza:
11%

Aláírom,h van saját életed és hogy neked tanulnod kell. Aláírom,h szerinted undorító a műtakony,bár én 33 évesen még mindig szívesen játszom vele a 10 és 6 éves gyerekeimmel. Az a jó benne,h undi :D

Amit nem írok alá az egyrészt az,h ilyen kvázi gyűlölettel fordulsz 2 kisgyerek felé, ugyanakkor azt sem írom alá,h a szülők nem tudják úgy beosztani az idejüket,illetve a nevelési folyamatot,h elérjék azt,h NEKED is lehessen nyugtod a 2 nem-is-olyan kicsitől,mert 2 év, ás sulisak lesznek,de fegyelem vagy empátia ezek szerint nincs beléjük nevelve. (mmint az ikrekbe,nem a szülőkbe...bár ki tudja...)

Tanácsom nincs,leszámítva a sablont,h 2 visítás közt szólj a felnőtteknek,h ez mind szép és jó,de utoljára mikor vettek TÉGED figyelembe? Hárítós vagy téged hibáztatós válasz esetén ezentúl ne menj értük az oviba,oldják meg, egy család adok-kapokról szól.

Ugyanakkor most belém raktad a parát,mert 10 éves a lányom,6 éves a fiam,és most derült ki,h megint terhes vagyok,és elásnám magam szégyenemben,ha kiderülne,h bármelyik gyerekem így érez a tesóival vagy velünk, a szüleikkel szemben...

Nem mondom,h nincs igazad,de iszonyúan szomorúnak találom a helyzetet.

2018. nov. 6. 10:40
 102/112 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó, pontosan erről van szó. A mai világ önzésre nevel. Magaddal foglalkozz, te számítasz, éld ki magad, bulizz, meg minden, és ne foglalkozz másokkal, mindenki más oldja meg egyedül a gondját-baját. A mai fiatalok tehernek érzik, ha másokkal kell foglalkozniuk valami miatt. Még a saját családjukat is tehernek érzik, pedig az lenne a természetes, hogy egy családban mindig mindenki számíthat egymásra. Nagyon szomorú. És még azok vannak lepontozva, akik arra szeretnék nevelni a gyerekeiket, hogy tartsanak össze és segítsenek egymásnak.
2018. nov. 6. 13:14
 103/112 anonim ***** válasza:
72%
Jaj, ezektől a "mártír" ősanyáktól hülyét kapok. Képtelenek felfogni hogy valakinek nem a gyerek a legfontosabb az életében. A kérdező esete sajnos tipikus, hogy anyuka apuka vagy új faszija gyereket vállal és utána a nagytesó lesz a babysitter. Természetesen belefér ha néha ő vigyáz rá, de nem neki szülte.
2018. nov. 20. 08:37
 104/112 anonim ***** válasza:
21%
Sehol nincs arról szó, hogy folyamatodasan vele vannak az ikrek. A kérdésből is kiderül. Szeretnének vele jàtszani, ahogy bàrmely gyerek tenné a nagytesóval. Néha elmegy értük oviba. Ennyi. Hisztigép kérdezőt màr a jelenlétük idegesiti " idegesitö 2db vinnyogo 4 éves". Ha az én gyerekem lennél engem jobban idegesîtene az 1 db önző nagyobb gyerekem, aki hisztizik a semmin.
2018. nov. 20. 09:49
 105/112 anonim ***** válasza:
71%
104-es. Csak nem egy "szent, mártír" ősanya vagy? A kérdező nem hisztigép, hanem kamaszkorban van. Elég önző vagy, hogy hisztigépnek nevezed mert nem akar gyereket pesztralni. Van nagyobb gondja is. Nem csak a gyerek körül forog a világ.
2018. nov. 20. 12:26
 106/112 anonim ***** válasza:
13%
Nem. Átlagos anya vagyok. De ha ilyen egocentrikus, önző, kistesóit utàló gyerekem lenne, tuti elgondolkodnék, mit rontottam el a nevelésében. Gondolom neked nincs gyereked. Tudod, màs csaladokban is a nagytesót nyuzza a kicsi, hogy jàtszon vele. Ami talàn idegesîtő néha. De attól még nagytesó nem utàlja a kicsit, meg nem hîvja darabnak. Itt semmi màsról nincs szó, mint kiskiràlylànynak 12 évesen ikerféltesói születtek, akiket utál, még a jelenlétük is zavarja, ezért virnyog. Semmi dráma nincs. Nem kérték, hogz nevelje. Nem kérték minden nap hozza el öket vigyázzon rájuk. Semmi ilyen. Max nevelöapuka mondhatott olyat a piciknek, h játszatok kicsit a növértekkel, de mivel öt is utálja, meg a töle származó féltesókat is, akkor egyböl forszirozasnak veszi. Ez semmi csak tinihiszti, mert királylánynak nem tetszik, hogy anyuka újra társra lelt, és hogy lettek tesók is. Ha most azt irta volna ki, hogy az ikrek édestesói és néha játszani, meg foglalkozni kell velük és ö ezt utálja, akkor mindenki fujjogna, hogy térjen észhez, de mert féltesó, meg új házasság, ennyibe egyböl bele van vizionálva a szokásos sztereotipia, a szegeny sorsu elözö házasság gyereke, meg a gonosz mostohaapa, meg a méggonoszabb anyuka, aki folytatta életét egy válás után, nem vett egy lapátot és ásta magát a föld alá. "Na de az életem nehogy már körülöttük forogjon" - ebböl is ordit, hogy annyi a gondja, hogy az ikrekre is figyelve van, nem körülötte forog csak a vilâg, mint 12 évig az ikrek elött.
2018. nov. 20. 14:42
 107/112 anonim ***** válasza:
75%
""Na de az életem nehogy már körülöttük forogjon" - ebböl is ordit, hogy annyi a gondja, hogy az ikrekre is figyelve van," - egy fenéket, tisztelettel, ebben tökéletesen igaza van a Kérdezőnek. Ő 16 éves, a fő dolga a saját személyisége építése, a tanulás, a párkapcsolat, a saját kortársai közötti kapcsolat-építés, a szórakozás, és nem a kistestvérkék ingyenpesztrálása...
2018. nov. 20. 17:04
 108/112 anonim ***** válasza:
13%
Hála Istennek, hogy a gyerekeim nem hasonlítanak erre a hisztis, önző gyerekre.
2018. nov. 20. 17:59
 109/112 anonim ***** válasza:
78%
Nem hiszem, hogy a Kérdező lenne önző, ő csak a saját életét akarja élni, és nem az anyja önző szaporodási vágyait kiszolgálni...
2018. nov. 20. 18:38
 110/112 anonim válasza:
100%

Nem tudom, mi bajotok van szegény lánnyal. Én teljesen megértem, engem is irritálnak a kisebb féltesóim néha.

És figyelembe kéne venni, hogy 12 évig egyke volt, azért így nem túl könnyű, hogy 12 év után hirtelen kistesói lettek. Nem elkényeztetett kiskirálylány, csupán szeretné a SAJÁT és életét élni, aminek nem arról kell szólnia, hogy éjjel-nappal az öccseivel legyen, vagy hogy körülöttük forogjon a világ:)

2019. ápr. 4. 18:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!