Idegesítenek a kistesóim, mit csináljak? Otthon se értik meg, hogy nem csak körölöttük forog a világ?
#28 "Ez persze így rendben is van, de akkor talán elvárásokkal se bombázzák _ez ügyben_."- írtam.
Természetesen nyugodtan elvárhatják tőle, hogy tanuljon, hogy rakja rendbe a szobáját, stb. Az új gyerekekkel kapcsolatban viszont _semmit_ - max kérhetnek, és megköszönhetik.
"A könyvtárakat (többek között) pont erre találták ki: ott magány van és síri csend. Ha az iskolaiban nem is, egyéb könyvtárakban igen."
Ember, jártál márt életed során könyvtárban? :D
Nem úgy tűnik...
Üdv, egy könyvtáros (aki járt már könyvtárban)
Egyébként aki azt mondja, bírja ki:
ezt nem lehet. Mellettünk is néha van 2 óbégató gyerek, ha azok belelendülnek, nem lehet itthon megmaradni, akkor se ha a pincében dekkolok, nem hogy fülhallgató meg füldugó xD Amúgy sem a kérdezőnek kell alkalmazkodnia.....
"Ember, jártál márt életed során könyvtárban?"
Nem volt pénzem megvenni az egyetemi könyveket, úgyhogy gyakorlatilag könyvtárakban tanultam végig az egyetemi éveimet. Lehet, hogy te olyan könyvtárban dolgozol, ahol folyamatos a hangzavar, de léteznek olyanok is, ahol csend van és nyugalom. Akinek ez kell, megtalálja.
"nyugodtan elvárhatják tőle, hogy tanuljon, hogy rakja rendbe a szobáját, stb. Az új gyerekekkel kapcsolatban viszont _semmit_ - max kérhetnek, és megköszönhetik."
Csakhogy az élet nem olyan, hogy tökéletesen elválik egymástól az együtt élő négyévesek meg a 16 éves élete, pont erről szól a kérdés. Nyugodtan elvárhatják, hogy tanuljon, aha... De mégis hogyan, ha a kicsik folyamatosan zavarják? Elvárhatják, hogy rakja rendbe a szobáját, aha... Egész más egy olyan szobát rendbe rakni, ahova a kicsik be se léphetnek, meg egy olyat, ahova folyamatosan bejárnak rendetlenséget csinálni. Vagyis bármit várnak is el a nagyobbtól, a kicsikkel is kapcsolatos minden elvárás, ha együtt élnek.
Félreértesz. SOK könyvtárban jártam már. Síri csend és magány sehol nem volt. Eleve ahova 1 embernél több jár, ott már nincs magány.
Én pont olyan könyvtárban dolgozok jelenleg, ahol van csend és nyugalom, de éppen azért, mert ide nem jöhetnek be random olvasók, csak évente egy-egy kósza kutató, nem a lakosság kiszolgálása a feladat. Közkönyvtárban mindig lesz alapzaj, és emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!