Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért kell folyton játszanom...

Miért kell folyton játszanom a testvéremmel?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki 12 évvel fiatalabb nálam, és minden délután, vagy este játszanom kell vele. Sokszor tanulás után nagyon fáradt vagyok, és szeretnék pihenni, de nem lehet, mert kiabál a szobájából, hogy játszani akar. Persze, ha nemet mondok, akkor anyukám egyből leordít, hogy mi az, hogy nem, mert ő a kisebb és nekem ez testvéri kötelességem. Nem azzal van a bajom, hogy foglalkozni kell vele, hanem az, hogy ez minden napos. Sokszor bemegyek hozzá és ülve elalszom. Hogyan lehetne megbeszélni anyukámmal, hogy ne kelljen ezt csinálni?
2018. okt. 29. 00:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
86%

Gondolom a kérdező is foglalkozna a tesójával amikor van ideje, hétvégén vagy szünetben vagy ha kevesebb dolga van.

De hogy minden nap? Akkor is ha ülve elalszik? Hogy mindig prioritást élvez a kistesó nem csak afelett hogy mi jó a nagyobbnak hanem a szükségletei felett is? Csak mert "testvéri kötelesség"? És hol van a testvéri/szülői kötelesség másik fele, hogy nem hajszolom végkimerülésig a családtagomat mert nekem az úgy jó?

Én se vártam gyerekként hogy anya vacsorát főzzön miután hazaesett este nyolckor a munkahelyéről plusz a nagybevásárlásról, tudomásul vettem hogy ma sonkás szendvics lesz a vacsora, leültem és csináltam magamnak egyet.

2018. okt. 29. 12:05
 22/33 A kérdező kommentje:
Apukánk minden este 9-kor ér haza, ő szinte soha nincs otthon. Anyukánk nem dolgozik, háztartásbeli. Neki nincs türelme játszani a tesómmal. Mindig azt mondja, hogy nekem kell játszani vele, mert én vagyok a "gyerek".
2018. okt. 29. 13:46
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

"Anyukánk nem dolgozik, háztartásbeli."

Valahogy elejétől fogva sejtettem, hogy nem a házimunkával van félbe, amikor ordít veled, hogy játsszál a tesóddal.

Tehát anyukád egész nap otthon mereszti a seggét, reggeltől délutánig üres a lakás, mert mindenki más dolgozik, tanul vagy óvodában van, de amikor hazahozza az kis ötéves gyerekét az oviból, akkor is teher neki foglalkozni vele.

Na, az ilyen nőnek kellett volna moziba mennie, mikor megfogant a gyereke....

2018. okt. 29. 13:54
 24/33 A kérdező kommentje:
Nem értem miért olyan rossz dolog, hogy tanulás után szeretnék elmenni a barátaimmal, és nem az 5 éves öcsémet pesztrálni minden nap. Soha nem mehetek el sehová, mert otthon kell lennem bébicsősznek.
2018. okt. 29. 14:03
 25/33 anonim ***** válasza:
3%
És tádám, meg is van a valódi indok, ami miatt utál a tesójával lenni. Kamasz és inkább menne a haverokhoz. Hogy az anyukája miért így oldja meg, az szerintem magánügy, de azt remélem kérdező, hogy ha egyszer lesz egy gyereked, akkor az is ugyanígy fog téged kibeszélni a neten.
2018. okt. 29. 14:47
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
És miért baj, ha a barátaival töltené az időt egy ötéves helyett?
2018. okt. 29. 14:49
 27/33 A kérdező kommentje:
Miért baj, hogy 17(!) évesen nem csak a 4 fal között szeretnék lenni és egy óvodással gügyögni? Nem csak 1-2 óra játékról van szó. Egészen takarodóig nekem kell vele foglalkozni. Amikor még bilizett, akkor azt is nekem kellett intézni. Most ez tényleg egy 17 éves fiúnak a dolga?
2018. okt. 29. 14:54
 28/33 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, ne is hallgass rájuk, szegényeket nem az eszük miatt szerethetik. Fogd magad, és ne tedd amit anyukád mond. Ne foglalkozz a tesóddal, HA NEM AKARSZ. Ha anyukád kiabálni kezd veled, zárkózz be a szobádba, vagy mondd meg neki, hogy te nem egy rabszolga vagy. Eszem megáll ilyen szülőktől.
2018. okt. 29. 14:59
 29/33 anonim ***** válasza:
92%
Ha anyukád háztartásbeli, akkor tényleg semmi alapja, hogy kötelező jelleggel rád tukmálja a kistesót. Legjobb lenne, ha meg mernéd mondani, ahogy a többiek javasolták, hogy te nem vagy ingyen bébicsősz,tanulnivalód van, neked az a kikapcsolódás, ha elmehetsz néha a haverokkal. Azt érzem a probléma lényegének, hogy ezt így nem nagyon mered megmondani. Sajna, ilyen esetben vagy az marad, hogy beletörődsz a sorsodba, vagy elkezdesz hazudozni. Szakkör, pótdolgozat, haverodnál tanulsz, aki segít neked, akinek segítesz, könyvtárba mész, kiselőadásra készülsz, iskolai délutáni program van, stb. És megpróbálsz minden nap 8 előtt nem nagyon hazaérni, suliban, könyvtárban tanulni, aztán kimozdulni a haverokkal.
2018. okt. 29. 15:49
 30/33 anonim ***** válasza:
87%
26os, és miért a kérdező szívjon mert az anya lusta foglalkozni a gyerekével? Nem a kérdezőnek szülte gondolom. Én az ilyen hozzáállás miatt mint a tiéd, gyűlölöm a mai napig a húgomat.
2018. okt. 29. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!