Miért kell folyton játszanom a testvéremmel?
Szerintem azért "kell" játszanod minden nap a tesóddal, mert nagy a korkülönbség köztetek és anyud szeretné, ha a tesód és közted lenne valami kapocs, illetve lenne valami emléke rólad, amit együtt csináltatok. Ismerek olyanokat, akik közt szintén 12 év van. A nagy korkülönbség miatt szinte nem ismerik egymást és nincsenek jóban, mert a nagyobbik jóval előbb elköltözött otthonról. Gondolom anyud nem akarja, hogy eltávolodjatok egymástól.
Két dolgot tehetsz:
1. Megérted anyukád és a tesód szemszögéből is a helyzetet, és ha fáradt is vagy, játszol vele.
2. Leülsz anyuddal beszélni erről és elmondod, hogy ez így neked nem jó.
Ezzel azt éri el az anyád, hogy megutáltatja veled a tesódat. Gratulálok neki:(
Nálunk így volt (hat évvel fiatalabb, mint én), már negyvenes éveinkben járunk, elvileg a korkülönbség ilyenkor már "eltűnik", de nekem még mindig ő a "kis hülye". Gratulálok a saját szüleimnek is.
16-os: Nem feltétlenül az a lényeg, amit te annak gondolsz.
A szülő pedig magának csinál gyereket, nem a másik gyerekének. Ha pedig játszótársaknak szánja őket, akkor nem hagy köztük 12 évet, ilyen egyszerű.
Ha valaki olyan fáradt, hogy ülve elalszik, akkor embertelen dolog arra kényszeríteni, hogy játsszon a testvérével.
És igen, én is csatlakozom azokhoz a véleményekhez, hogy anyuka magának szülte a gyereket, nem a nagytestvérnek.
Játsszon vele anyuka (tényleg, ő mit csinál ilyenkor?). Vagy apuka. Vagy őt azóta elfújta a szél a családból?
Ezzel együtt is, én rendszeresen játszanék a testvéremmel, de nem minden nap. Vagy ha kevés az időm, akkor csak 10 perceket, de ha jobban ráérek, nem vagyok annyira fáradt, akkor vacsoráig. Próbálnék a kistestvéremmel jó viszonyt kialakítani, pont azért, hogy hallgasson rám, és megértse, amikor azt mondom, hogy most csak 10 percet tudok vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!