Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért kell folyton játszanom...

Miért kell folyton játszanom a testvéremmel?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki 12 évvel fiatalabb nálam, és minden délután, vagy este játszanom kell vele. Sokszor tanulás után nagyon fáradt vagyok, és szeretnék pihenni, de nem lehet, mert kiabál a szobájából, hogy játszani akar. Persze, ha nemet mondok, akkor anyukám egyből leordít, hogy mi az, hogy nem, mert ő a kisebb és nekem ez testvéri kötelességem. Nem azzal van a bajom, hogy foglalkozni kell vele, hanem az, hogy ez minden napos. Sokszor bemegyek hozzá és ülve elalszom. Hogyan lehetne megbeszélni anyukámmal, hogy ne kelljen ezt csinálni?
2018. okt. 29. 00:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem azért "kell" játszanod minden nap a tesóddal, mert nagy a korkülönbség köztetek és anyud szeretné, ha a tesód és közted lenne valami kapocs, illetve lenne valami emléke rólad, amit együtt csináltatok. Ismerek olyanokat, akik közt szintén 12 év van. A nagy korkülönbség miatt szinte nem ismerik egymást és nincsenek jóban, mert a nagyobbik jóval előbb elköltözött otthonról. Gondolom anyud nem akarja, hogy eltávolodjatok egymástól.

Két dolgot tehetsz:

1. Megérted anyukád és a tesód szemszögéből is a helyzetet, és ha fáradt is vagy, játszol vele.

2. Leülsz anyuddal beszélni erről és elmondod, hogy ez így neked nem jó.

2018. okt. 29. 08:29
 12/33 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem kellene vele mindennap játszanod. Ne hasonlítgassuk már ahhoz, hogy a kérdező mit szólna, ha a szülei nem törődnének vele. A szülei tudatosan vállaltak a gyereket, a testvérét viszont nem a kérdező akarta. Játsszon vele az anyja. Baromira nem nagy élmény egy kamasznak a kistestvérét pesztrálni. Nekem is van 2 és szeretem őket, de míg kicsik voltak én meg már kamasz, bizony sokszor teher volt velük foglalkozni. Ez van.
2018. okt. 29. 09:10
 13/33 anonim ***** válasza:
52%

Ezzel azt éri el az anyád, hogy megutáltatja veled a tesódat. Gratulálok neki:(

Nálunk így volt (hat évvel fiatalabb, mint én), már negyvenes éveinkben járunk, elvileg a korkülönbség ilyenkor már "eltűnik", de nekem még mindig ő a "kis hülye". Gratulálok a saját szüleimnek is.

2018. okt. 29. 09:25
 14/33 anonim ***** válasza:
15%
Elfelejtettem, hogy manapság az a család hogy mindenki gubbaszt a gép előtt, és ha kicsit is figyelni kell a másikra, az már terrorizálásnak van elkönyvelve. Hát igen.. rémes lenne napi húsz percet figyelni a tesódra, mikor a gyakorin is lóghatsz.. az csak fontosabb.
2018. okt. 29. 09:39
 15/33 anonim ***** válasza:
16%
A 11, 12 és 15-ös válaszoló megértette a lényeget. Kár, hogy csak ők.
2018. okt. 29. 10:09
 16/33 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, az öcsém 5. Igazságtalannak érzem, mert, ha én szeretnék valamit, akkor nem csinálhatom, de az öcsémnek mindent szabad. Ha leülök és nem játszok vele, akkor már visít.
2018. okt. 29. 10:23
 17/33 anonim ***** válasza:
89%

16-os: Nem feltétlenül az a lényeg, amit te annak gondolsz.

A szülő pedig magának csinál gyereket, nem a másik gyerekének. Ha pedig játszótársaknak szánja őket, akkor nem hagy köztük 12 évet, ilyen egyszerű.

2018. okt. 29. 10:36
 18/33 anonim ***** válasza:
88%
Hihetetlen hogy egyesek még a kérdezőt hibáztatják. Ő szülte meg magának? Nem. Le se sz..rhatná a kistesót, a szüleinek akkor se lenne beleszólása. 17 évesen szabad akarata van és nem lehet már ilyen dolgokat ráerőszakolni, FOGJÁTOK MÁR FEL.
2018. okt. 29. 10:39
 19/33 anonim ***** válasza:
77%
Én meg azt mondom akkor, hogy 19-es értette meg a lényeget.
2018. okt. 29. 10:47
 20/33 anonim ***** válasza:
77%

Ha valaki olyan fáradt, hogy ülve elalszik, akkor embertelen dolog arra kényszeríteni, hogy játsszon a testvérével.

És igen, én is csatlakozom azokhoz a véleményekhez, hogy anyuka magának szülte a gyereket, nem a nagytestvérnek.

Játsszon vele anyuka (tényleg, ő mit csinál ilyenkor?). Vagy apuka. Vagy őt azóta elfújta a szél a családból?

Ezzel együtt is, én rendszeresen játszanék a testvéremmel, de nem minden nap. Vagy ha kevés az időm, akkor csak 10 perceket, de ha jobban ráérek, nem vagyok annyira fáradt, akkor vacsoráig. Próbálnék a kistestvéremmel jó viszonyt kialakítani, pont azért, hogy hallgasson rám, és megértse, amikor azt mondom, hogy most csak 10 percet tudok vele foglalkozni.

2018. okt. 29. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!