Hugom sértődös hogyan mondjam meg neki ne igyanak alkoholt a barátjával már reggeltől mikor látogatóba jönnek hozzánk?
24: Pedig így ők mondják meg, hogy ti mit csináljatok.
A saját házadban jogotok van nyugodtan élni, és ezt minden eszközzel biztosíthatod.
Ahogy látom, már elkéstél ennek a biztosításával.
AirBnB-ben szállásoltam volna el őket, aminek max. a felét fizetem, meghívnám az ünnepi vacsorára és semmi több. Ha nincs pénzük szállásra, akkor utazásra hogy van? Akkor mért kell erőltetni ezt?
Ha külföldön éltek, akkor nyilván nem mindennapos a kapcsolat, nem tudom, miért állsz úgy hozzá, mintha közeli kapcsolatban volnátok.
A lényeg lemaradt: ha ő dönthette volna el 18 évesen mit akar, akkor már lényegtelen lett volna, hogy eljön e tesód a pasijával, mert legalább akkor sem kellene egy hétre jönnie. 1 napról szól az elsőáldozás, minek 1 hétig ott csücsülni a másik nyakán?
Eleve max elmegy, végignézi.. majd esetleg egy jó kis családi ebéd és mindenki megy a dolgára. Minek oda 1 hét?
Amúgy még az lemaradt, hogy bérmákozó is voltam.
Alapjában egyetértek veled, de azért van pár más megoldás is.
pl: Ha a férjedet zavarja beszéljen velük Ő. Végül is te a testvéri szeretet miatt elnéznéd nekik egy hétig.
Vagy Nyugodtan igyanak ott egy hétig. Jók lesznek elrettentő példának a gyerekeknek. Pár év és úgy is hajléktalanok, lecsúszott senkik lesznek. Lehet mutogatni mint elrettentő példát.
Nem szép történet, de maguknak választják ezt az életet, és nekik jó.
Élettársi kapcsolatban született a gyermekem, már a kapcsolatunk alatt is gond volt az apa időnkénti túlzott ivásával. Terhességem alatt meg is mondtam neki,hogy tele van a hócipőm azzal,h a családi életünk akkor kezdődik,amikor a kocsma bezár. Ez egy darabig hatott,de később megint el-el kutyálkodott. A gyerek megszületésekor hazaköltöztem - egy utcával arrébb- mert nem akartam alkoholista környezetben felnevelni. Apjának kerek-perec megmondtam: bármikor feljöhet (ott is alhat,lakhat), de részegen nem.Egy darabig betartotta,de amikor részegen akart fejönni,nem engedtem be,később a kapcsolat is megszakadt. HÁLA ISTENNEK, lett egy nagyon jó fej gyerekem, normális értékrenddel. (még Mielőtt az apák nekem rontanának,hogy csak lehúztam,s a pénze kellett, a gyerektartás, nos nem: 20 év alatt 2.300 ft-ot kaptam tőle).
Szóval kérdező,csak határozottan: a Ti lakásotok, a Ti életetek. Megmondod a húgodnak: nagyon szívesen látod, de nincs alkoholizálás. Ha nem tudják betartani, akkor keressenek maguknak szállást.
Nem olvastam a válaszokat.
A lényeg tehát, hogy ott piál nálatok. Ezt elég nehéz elképzelni alapból. Azt issza a vendég, amivel megkínálják. Többet nem. Ha viszi magával, el kell mondani, hogy nálatok ez nem szokás, és vagy abbahagyják, vagy mennek el. Ha megsértődnek, legalább nem mennek többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!