Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tudnék tenni, hogy a...

Mit tudnék tenni, hogy a testvéremet jobb útra tereljem?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok és van egy 20 éves öcsém, aki elég rossz társaságba keveredett az utóbbi időkben, ami a családi életünkben is nagyon meglátszik.

Itthon: nem csinál itthon semmit, de elvárja, hogy én meg a szüleim szó szerint megadjuk neki mindent. Esti suliba járok és én mosok és főzök. Általában leszólja a kaját is, mindenre kifogást tesz, de ő egész nap a gép előtt ül, és itthon se segít semmit.

Pofátlan hangnemben beszél a szüleimmel, állandóan pénz kell neki meg kocsi, de nem hajlandó diákmunkát vállalni és mindenből a legdrágább kell neki.

Velem verekedik, agresszív, nem lehet vele szót érteni így inkább kerülöm. ( Közben okoskodónak hív a hátam mögött, mert próbáltam rávezetni arra, hogy ez így nem lesz jó. A kapcsolatunk megromlott .)

Iskola: a tanulást nagyon elhanyagolja. Direkt kiiratja magát az orvossal minden apróságért, hogy elmehessen inni a haverjaival napközben, itthon meg a gépet nyomja, nem segít semmit senkinek.

A jegyei elégségesek, közösségi munkát nem akar csinálni , az érettségiről hallani nem akar és nincs semmi jövőterve. Pestiek vagyunk, és az a kifogása, hogy itt mindegy mit csinál jó fizetést fog kapni......

Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel?

2018. szept. 12. 13:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%
Mégis hányadikos, hogy meg érettségije sincs?!
2018. szept. 12. 15:10
 12/16 anonim ***** válasza:

#3as vagyok

Most olvasom milyen rossz helyzetben vagy :(

Hasonló a helyzet keresztanyam családjában..... de nem mer/akar csinálni semmit, mert fel hogy a gyereke megutalja, szinten fiúról van szó.

Nem tudom milyen a kapcsolatod a szülőkkel, de ez nagyon nem jó nevelés :/

Szerintem ne törd magad ennyire, mosd ki a saját cuccod, főzz magadnak, spórolj annyit amennyit csak tudsz és költözz el, vagy ha tanulsz még menj koliba.

Ez nem olyan egyszerű, mint ide leírni sajnos :/, de szerintem el kene menned onnan, mert tönkre fog tenni lelkileg és előbb utóbb fizikailag is a családod :(

2018. szept. 12. 15:49
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha a szülők nem partnerek benne, akkor gyakorlatilag semmit.
2018. szept. 12. 15:59
 14/16 anonim ***** válasza:
65%
Ba**ki, milyen szüleid vannak? Egyedül neked van eszed a családban. Lehet elgondolkodnék rajta, hogy elköltözzek, ha a helyedbe lennék.
2018. szept. 12. 16:22
 15/16 anonim ***** válasza:
61%
Én közölném a helyedben a szüleimmel, hogy mivel a szemükben ő az isten azok dacára, amit művel, akkor legyen isten akkor is, amikor esetleg ők szorulnak segítségre, mert te ezennel lelépsz, és vissza sem nézel.
2018. szept. 12. 16:28
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
Semmit, ha a szüleid nem látják a problémát, akkor legyenek boldogok hárman, te pedig mutasd meg nekik, hogy többet érsz, mint a tesód. Hátha egyszer belátják, hogy rossz gyereket istenítettek.
2018. szept. 12. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!