Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy túl sok a nővérem?
Már felnőttek vagyunk, én 28 vagyok, ő 38.
Ő anyánkkal él vidéken (nincs senkije), én pedig Budapesten a férjemmel.
Szeretem a nővérem, meg kicsit sajnálom is, hogy így unatkozik, de néha azt érzem, hogy ránk tukmálja magát és megpróbál ránk telepedni. Reggelente sokszor az ő üzenete az első, amit látok (én nem igénylem a napi kapcsolatot még a barátaimmal sem), folyamatosan kérdezősködik, bele akar folyni az életünkbe, kéretlenül tanácsot ad, anyánkkal kibeszél engem a hátam mögött, ők ketten mindig ,,kitalálják", hogy mi lenne a jó. Mindig ilyen volt, de az utóbbi időben rosszabb. Tavaly a nászutunk előtt pl. benyögte, hogy de jó, ő is arrafelé akar menni nyaralni, úgyhogy ÖSSZEFUTHATNÁNK. A nászúton. Akkor gyorsan helyretettem, de azóta is vannak próbálkozásai. (Amikor van barátja, akkor valamennyire tud távolságot tartani, de az már egy ideje nincs neki.)
Rengeteget dolgozom, ráadásul most vagyunk túl egy nagyon megterhelő és stresszes időszakon a férjemmel (költözés, anyagiak). Ezt a hetet kivettük szabadságnak, mivel olyan fáradtak vagyunk, hogy én már nagyon közel voltam az idegösszeomláshoz, már kb. ülve aludtunk bárhol, stb.
A lényeg, hogy anyánk most külföldön van egész nyáron és említettem neki (csak neki), hogy szabin leszek a héten, de azt is mondtam, hogy NEM akarok menni sehova és NEM akarok semmit csinálni, csak és kizárólag pihenni és a saját dolgaimmal foglalkozni, mert erre most nagyon nagy szükségem van.
Erre nővérem másnap reggel már ír, hogy hazajött a nyaralásból, és anyánktól hallotta, hogy szabin vagyok, szóval ő feljönne hozzánk a héten egyik nap. Utána pedig megkérdezte, hogy hol tud aludni (mivel csak 1 ágyunk van).
Én szeretem a nővéremet, de nem véletlenül nem mondtam neki, hogy szabin leszek: tudtam, hogy vagy könyörögni fog, hogy menjünk le mi, vagy fel akar jönni vendégeskedni. Azóta is puffogok, hogy hogy veszi a bátorságot valaki, hogy így meghívja magát ÉS még ott is aludjon valahol? (Én soha nem tennék ilyet senkivel sem.)
Nagy nehezen van 5 db szabadnapom idén, amikor DIREKT nem szerveztünk semmit, pihenhetnék végre és abból kettőt most vendégfogadással kell töltenem..nagyon bosszús vagyok emiatt és szeretném, ha nem aludna itt (másfél órányi autóútra lakik, szóval nem muszáj itt aludnia), meg úgy egyáltalán, ha nem osztaná be helyettem az időmet és nem lenne ilyen tapintatlan.
Ti is kiakadnátok a helyemben? Hogy tálaljam ezt neki, hogy ne bántsam meg? (Ezt nem szeretném, mert tényleg sajnálom, hogy így unatkozik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!