Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem tud legalább egy...

Miért nem tud legalább egy minimális szinten alkalmazkodni hozzánk?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves húgom, aki még otthon lakik. Én 160 km- re költöztem, mert a fővárosban több a munkalehetőség. Férjem van és a fiúnk 1 éves. Amíg nem volt gyerek, egyszerű volt a hazalátogatás. Elfértünk ketten a régi gyerekszobámban és kész, nem volt konfliktus. Viszont most már több alkalmazkodásra van szükségünk azon az egy hétvégén, amikor egy hónapban egyszer hazalátogatunk. Leírom a konkrét dolgokat:

- Az én gyerekszobám nagyon kicsi. Egy ágy és egy szekrény. Asztal már nem fért be soha, mindig a nappaliban tanultam gyerekként. Tehát a babaholmik és a kiságy sem fér be oda. Ezért kértük a húgomat, hogy erre az egy hétvégére cseréljünk szobát. De amióta gyerekkel megyünk haza, ez minden alkalommal hiszti forrása. Értem én, hogy kamaszkor, de könyörgöm két év es felnőtt nő lesz! A ház fizikai adottságait ő is látja és mégis ennyit nem tud kibírni értem vagy legalább a szüleink kedvéért! Mindössze egyszer egy hónapban.

- Amikor mi ott vagyunk, barátnők nem látogathatják a húgomat. Ez anyám kérése volt, mert olyankor velünk akar lenni és egy vendég gyerek csak útban volna neki. (De a húgom mehet bárkihez!) Ehhez kèpest így is tett már anya engedményt kivételes esetekben. Átjöhetett az a barátnő, aki költözés előtt állt, hogy minél többet lehessenek még egymással. Nem vagyunk szívtelenek! De általános esetben igazán ki lehet bírni egy hétvégét barátnőzés nélkül, vagy el lehet menni hozzájuk is! De nem, ez is hiszti forrása.

- És akkor ott van a tanulás! Érdekes mód, csak ilyenkor akar tanulni, a másik három hétvégén meg hétköznapokon eszébe sem jut órákat görnyedni a könyvek felett. (Anyátol tudom) És persze ilyenkor mi őt halálosan zavarjuk és a mi hibánk lesz a rossz jegy mert jajj, nem tanulhat a saját szobájában és zavarja a fiam sírása!

Elegem van abból hogy minden hazalátogatás ezzel telik. Nem azért vezetünk ket és fél órát gyerekkel, szombaton reggel meg vasárnap este, hogy azt a kicsit több mint 24 órát az ő hisztijével töltsük. Egy éjszakát alszunk ott és ennyit nem bír ki! Próbáltam már szépen beszélni vele. Anya is próbált. Apa oda tette a szigort is. De semmi. Undok velünk, ahogy csak bír undok lenni. Mit lehetne csinálni egy 16 éves lánnyal, hogy kicsit toleránsabb legyen?

2018. júl. 16. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
94%

Ez komoly?

Húgod teljesen jogosan hisztizik

2018. júl. 16. 20:35
 32/73 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, nekem kisbabám van, alig kisebb a te gyerekednél, de sose vágok le ilyen hisztiket, ha megyünk haza a szüleimhez.

Nem is értem. Ha én elférek egy normál méretű sima ágyon a gyerekemmel, ha nehezen is, akkor te is kibírnád azt az egy éjszakát. Nem igaz, hogy a nappaliba neki egy utazóágyat nem lehet betenni. Mi sem egyszerűen, de megoldottuk.

A húgod bunkóság kipaterolni a szobájából. Gondolom, ha nem várnátok el tőle ilyesmit, normálisabb is lenne veletek. De még az ő programját is hozzátok kell igazítani.

Ez így gáz. A húgodnak otthona, neked nem. Neked kell alkalmazkodni kifogások gyártása helyett. Tök gáz, hogy az ilyen hisztigépek miatt veszik a kisgyerekes anyukákat egy kalap alá.

2018. júl. 16. 20:37
 33/73 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező! Egyszer már írtam, de most leírom durvábban.

Hagyd otthon a férjedet és akkor ketten a babával elfértek a szobádban. Legalább a férjednek is lesz egy kis nyugta a mártirkodó feleségétől. Az egész történetben őt sajnálom a legjobban.

jófogáson van fent emeletes ágy kiegészítőkkel (50 e ft). Most nem linkelem be nehogy letiltsanak.

2018. júl. 16. 20:46
 34/73 anonim válasza:
94%

2 és fél óra alatt 160 km? Mennyivel mentek ti, 80-nal? Vagy ti vagytok azok a tipikus szülők, akik teleaggatják "baby on board" felirattal a kocsit, aztán 90 fölé véletlenül sem mennek, még autópályán sem? Vagy néha a féket nyomja a férjed a gáz helyett?

Aludjatok a nappaliban, cseréljetek szobát a szüleiddel (ha már ennyire miattuk megy a hiszti, havi egy éjszakát csak kibírnak), aludj a gyerekkel bent a szobában, a férjed a nappaliban. Aludjon a gyerek a nappaliban, ti a szobában. Aludjon a gyerek a szobában, ti a nappaliban.

2018. júl. 16. 23:44
 35/73 anonim ***** válasza:
93%

Csak egy picit gondolj bele, hogy te 16 évesen mennyire vágytál volna arra hogy havonta egyszer kitúrjanak a szobádból. Onnan ahol éled az életedet.

Lehet kapni pl felfújható ágyat is, és azt nehéz elhinni, hogy az egész lakás elosztása ennyire szűkös. Nonszensz hogy egy ágy fér el a nappaliban is.akkor aludjatok a konyhában.

2018. júl. 16. 23:57
 36/73 anonim ***** válasza:
95%

De itt most basszus tényleg a húgodnak van igaza!

Neki a ti gyereketek nem a gyereke, én nem mindenki szereti a kölyköket, főleg akkor nem, ha visítanak. A normális, megszokott hétköznapjai felborogatjátok, azt pedig nem tudhatjátok, hogy tanul-e más hétvégéken vagy hétköznap, mikor félrevonul, vagy már mindenki alszik.

Közelebb állok valószínűeg korban hozzád, mint a húgodhoz, de ha valaki betörne az én életterembe, nem fogadhatnék miatta vendéget, csecsemősírást kellene hallgatnom, kiköltözni a megszokott psrivát szférámból, én is hasonlóan reagálnék, mint a tesód. Nem "minimális alkalmazkodást" kértek tőle, hanem azt, hogy ha lehet, szűnjön meg létezni egy hétvégére, mert most Őfelségetek érkezik a Szent Unokával.

2018. júl. 17. 00:57
 37/73 anonim ***** válasza:
94%

Btw amikor hazamegyek hétvégére, akkor a még otthon elő (de már nagykorú) öcsém szobájában alszom, mert az enyémből nappalit csináltak. A nappaliban, vagy nagymamám lakrészén lógok egész nap, tesóm szobájába csak aludni járok, egyébként a cuccom a nappaliban van, a nappaliban trécselünk a szüleimmel, ha a párom is jön, akkor mi ketten panzióban alszunk.

Érdekes módon az én öcsém nem hisztizik. Talán azért, mert nem forgatja fel az életét az, hogy hazalátogatok - plusz a szüleim se kezelnek úgy, mint valami istenséget, csak azért, mert jöttem.

Húgod helyében én átkunyerálnám magam valamelyik barátnőmhöz ottaludni a teljes hétvégére. Bár, ha egy kicsit introvertáltabb személyiség, akkor már az is kényelmetlen lenne neki - és még akkor is igaza lenne!!!

2018. júl. 17. 01:08
 38/73 anonim ***** válasza:
94%

A húgodnak van igaza.

Nem is értem miért gondolja majd minden gyerekes pár (tisztelet a kevés kivételnek), hogy majd mindenki más alkalmazkodik hozzájuk és pattog ahogy nekik jó, csak mert ők csináltak egy gyereket.

A ti magánügyetek, oldjátok meg. Ne a húgodat büntesd. Nem a szerencsétlen testvért kell havi 1x kidobni a saját szobájából ahol a dolgai vannak, a személyes tere. Semmilyen szinten nincs igazad, TE vagy az aki hisztizik pedig semmi okod nincs rá. A testvéred csak próbál hangot adni a nem tetszésének amiatt amit csináltok vele.

Nem muszáj ott aludni ha nincs elég hely, vagy ha mégis, akkor keressetek erre más megoldást. Korábbi kommentekben már javasoltak ezt-azt.

2018. júl. 17. 02:46
 39/73 anonim ***** válasza:
93%
Mivel ilyen kicsi a lakás,ez senkinek se jó,szerintem nektek se,csak megy a nyüglődés,gondolom a férjed is unja a banánt.Plusz a gyerek még kicsi,felsír éjszaka,stb.,ez szerintem zavaró másoknak.Arra az egy éjszakára mindenképp panzióban aludnék,nem nyomorognék otthon.Nekem nincs testvérem,se gyerekem,lehet idősebb is vagyok nálad,de nem szívesen alszok otthon,konkrétan már soha.
2018. júl. 17. 06:09
 40/73 anonim ***** válasza:
95%
Egy 16 éves lányt, azért ne kezelj úgy mint egy felnőtt nőt. 2 év múlva se lesz az. Ő most egy tini, akinek zargatja a tesója havi szinten a birodalmát. Jogos a kiakadása.
2018. júl. 17. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!