Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem tud legalább egy...

Miért nem tud legalább egy minimális szinten alkalmazkodni hozzánk?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves húgom, aki még otthon lakik. Én 160 km- re költöztem, mert a fővárosban több a munkalehetőség. Férjem van és a fiúnk 1 éves. Amíg nem volt gyerek, egyszerű volt a hazalátogatás. Elfértünk ketten a régi gyerekszobámban és kész, nem volt konfliktus. Viszont most már több alkalmazkodásra van szükségünk azon az egy hétvégén, amikor egy hónapban egyszer hazalátogatunk. Leírom a konkrét dolgokat:

- Az én gyerekszobám nagyon kicsi. Egy ágy és egy szekrény. Asztal már nem fért be soha, mindig a nappaliban tanultam gyerekként. Tehát a babaholmik és a kiságy sem fér be oda. Ezért kértük a húgomat, hogy erre az egy hétvégére cseréljünk szobát. De amióta gyerekkel megyünk haza, ez minden alkalommal hiszti forrása. Értem én, hogy kamaszkor, de könyörgöm két év es felnőtt nő lesz! A ház fizikai adottságait ő is látja és mégis ennyit nem tud kibírni értem vagy legalább a szüleink kedvéért! Mindössze egyszer egy hónapban.

- Amikor mi ott vagyunk, barátnők nem látogathatják a húgomat. Ez anyám kérése volt, mert olyankor velünk akar lenni és egy vendég gyerek csak útban volna neki. (De a húgom mehet bárkihez!) Ehhez kèpest így is tett már anya engedményt kivételes esetekben. Átjöhetett az a barátnő, aki költözés előtt állt, hogy minél többet lehessenek még egymással. Nem vagyunk szívtelenek! De általános esetben igazán ki lehet bírni egy hétvégét barátnőzés nélkül, vagy el lehet menni hozzájuk is! De nem, ez is hiszti forrása.

- És akkor ott van a tanulás! Érdekes mód, csak ilyenkor akar tanulni, a másik három hétvégén meg hétköznapokon eszébe sem jut órákat görnyedni a könyvek felett. (Anyátol tudom) És persze ilyenkor mi őt halálosan zavarjuk és a mi hibánk lesz a rossz jegy mert jajj, nem tanulhat a saját szobájában és zavarja a fiam sírása!

Elegem van abból hogy minden hazalátogatás ezzel telik. Nem azért vezetünk ket és fél órát gyerekkel, szombaton reggel meg vasárnap este, hogy azt a kicsit több mint 24 órát az ő hisztijével töltsük. Egy éjszakát alszunk ott és ennyit nem bír ki! Próbáltam már szépen beszélni vele. Anya is próbált. Apa oda tette a szigort is. De semmi. Undok velünk, ahogy csak bír undok lenni. Mit lehetne csinálni egy 16 éves lánnyal, hogy kicsit toleránsabb legyen?

2018. júl. 16. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
95%

Fú,baszus. A hugod oldalán állok teljes szívvel.

Ha az lenne, mint nálunk, hogy én a másik elköltözött nővérem szobájában lakok (az a nagyobb), és évente 1-2x jönnek, 1-2 hétre, és emiatt vissza kell menni az saját szombámba, nem nyafogok. Neki is van gyereke, jön a férje, ennyit ki lehet bírni. Persze a személyes dolgaimat viszem (PS4, tv, laptop, dezodor, ágynemű stb.stb.)

Na de ha, nálatok is az lenne, akkor én is tiltakoznék. Bocs, hogy van nekem életem, barátaim veled ellentétben xd

Még nem azért,az én anyám egész évben csak 1-2 hetet látja az unokát...

2018. júl. 16. 19:02
 22/73 anonim ***** válasza:
83%
A hugodat pártolom, befészkeled magad az ö szobájába mert a sajátod nem felel meg és még neked áll feljebb,hát miss ős anya én úgy raknálak ki a lakásomból a pereputtyoddal mint macskát szokás egészségügyi sétára,pedig van gyerekem de nem fészkelek be más szobájába,mert lusta vagyok átrendezni a sajátom. Pofám szakad le egyeseknek mert lebabáztak minden jár ugrani kell sőt a fenekét nyalni babástol és a más szobáját is kisajátítja, mindenkit manipulálva játszák az áldozatot,hát nem mindenkit tudtok manipulálni vki átlát rajtatok..
2018. júl. 16. 19:02
 23/73 anonim ***** válasza:
72%
Gondolom valójában az a probléma h frusztál h huginak élete is van jövője is lesz neked meg egy babád van sokan erre buszkék h letettek egy babókát az asztalra. :/
2018. júl. 16. 19:05
 24/73 anonim ***** válasza:
93%
Az a legviccesebb az egészben, hogy a húgodat ócsárolod az interneten, majd azt várod, hogy mindenki melléd álljon. Aztán ugye nem erősítenek meg ebben a dologban, ezért kézzel lábbal próbálod megmagyarázni miért is neked van igazad. Fogadd el, hogy nem mindig a felnőttnek van igaza hiába ő a rangidős. És mielőtt megkérdőjelezed, hogy hány évesen "kis kamaszként" dumálok, 32 éves vagyok.
2018. júl. 16. 19:06
 25/73 anonim ***** válasza:
97%

Az vagyok, aki a szobaátalakítást javasolta.

Nézd, a húgodnak nyilván nem fognak szobrot emelni a békés és belátó természetéért, de ezt dobta a gép, ezzel kell kezdeni valamit. Egyszerűbb a bútorzatot megváltoztatni, mint abban reménykedni, hogy némi rábeszélés hatására majd másmilyen lesz, mint amilyen, és emiatt havonta kockára tenni a családi békét.

2018. júl. 16. 19:18
 26/73 anonim ***** válasza:
95%

Már mindent elmondtak előttem, és a GYK-re nem jellemző módon gyakorlatilag egyetértenek a válaszadók, de te továbbra sem vagy hajlandó elfogadni, hogy nincs igazad.

Valamint feltűnt, ahogyan kezded a kérdést "...aki még otthon lakik." Hol a tùròban lakna 16 évesen?!?!

2018. júl. 16. 19:19
 27/73 anonim ***** válasza:
100%
Nem megoldás rokonnál vagy panzióban aludni? Lehet, hogy olcsóbb lenne havonta pl. 5000 Ft-ot kifizetni (gondolom vidékre utazol, nem lehet annyira drága a szállás), mint a szüleid lakásának az átalakítása, ill . kevésbé forgatná fel az életüket. Lehet, hogy van olyan rokon, aki örülne egy kis plusz pénznek, ha felajánlanátok neki.
2018. júl. 16. 19:37
 28/73 anonim ***** válasza:
100%
Arra is gondolj azért, hogy mivel a tesód még csak 16, nyomorult sok hétvégét fogtok még ott tölteni, amíg kirepül otthonról. Minden hónapban két nap, átlagosan ez 24, ünnepek, egyebek miatt lesz az közel 30, azaz egy teljes hónap egy évben. Nem, nem kötelessége időtlen időkig ehhez alkalmazkodni, hanem mivel egy állandó programról van szó, a luknyi szobádat kell kompatibilissé tenni arra, hogy elférjetek benne. Nem a kifogások kellenek, nyilván fogtok még járni épp eleget, a gyerek is majd nő, aztán fél év múlva már lenne abban a korban, hogy szétkapja a húgod szobáját seperc alatt, ahova ha tapintatos lennél egy picit is, eleve be sem kéne sem most, sem máskor engedni, maximum egy kicsit körülnézni, valaki felügyelete mellett. Meg lehet oldani, matrac, vagy emeletes ágy, több nagy bútorboltban is van olyan, amit említett valaki, hogy alsó része kicsit nagyobb. Ti megveszitek, odaszállíttatjátok, vagy szállítjátok magatok. Nem hiszem el, hogy anyukádék foggal-körömmel tiltakoznának amiatt, hogy megoldást kínáltok egy problémás helyzetre, bár ahogy elnézem erre is lesz valami vétód, mert észérvet felhozni végképp nem lehet már egy ilyen javaslat ellen. Majd kitalálsz egyet, mestere vagy, úgy tűnik.
2018. júl. 16. 20:07
 29/73 anonim ***** válasza:
95%
Olyan vagy hallod mint a menstruáció. =D Havonta egyszer jössz és elcseszed az egész hétvégét.
2018. júl. 16. 20:28
 30/73 anonim ***** válasza:
93%
Felnőtt létemre nem adnám át a szobámat másnak. Az az ő kis magánszférája, még jó hogy hisztizik. A barátnőzés más, ha nem kell otthon lennie és ő is elmehet akkor ezen nem kell kiakadnia, de a szobája akkor is az övé..
2018. júl. 16. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!