Szerintetek túl nagy elvárás ez a húgomtól?
Figyelt kérdés
Külföldön lakom, és van egy házam Magyarországon egy kicsi (500 m2-es) telken. Kb. másfél-két óra alatt le lehet vágni rajta a füvet, és megkértem a húgomat, hogy vágja le. Évi 3 alkalomról lenne szó, de eddig egyszer sem tette meg. Mindig, amikor haza megyek majdnem egy méteres fű fogad. Ugyanabban a városban lakik, mégsem lenne képes egy hétvégén kijönni a házhoz füvet nyírni. Túl nagy elvárás ez szerintetek? Vagy pénzt kéne adnom ezért? Én is segítettem neki egy csomót költözéskor, sokszor bevittem Pestre is, amíg nem volt jogsija, de meg sem fordult a fejemben, hogy pénzt kérjek érte.2018. júl. 10. 14:55
31/41 anonim válasza:
Ja, amúgy ezt az évi 3xi elég lenne dolgot én is néztem... anyukámék Balatonra 2hetente! járnak le füvet nyírni tavaszi-nyári időszakban a nyaralójukhoz, mert amúgy full gaz lesz. Évi 3xi nyírásnál is olyan dzsumbuj van ott... lehet, húgod nyírja, csak épp az rohadtul nem elég neki.
32/41 anonim válasza:
Már nem tudom, hányas voltam, pont nem néztem, a 3. oldalon valahol. Kőkeményen lepontoztatok, pedig csak azt írtam, ha bevállalta és a testvér is segített neki öltözéskor, hozta-vitte ingyen, akkor alap, hogy ennyit megteszek, főleg, ha ott lakom a közelben. Nyilván nem évi 3-szor, nem esik le a húg ujjáról a gyűrű, ha/és ameddig a kérdező nem megy haza, nyírom azt a 200 négyzetmétert, ami marad. Kérdező, te is hülyeséget írsz, mert akkora területet lefűnyírózni nem telik 1,5-2 órába. Főleg, ha rendszeresen nyírná.
34/41 A kérdező kommentje:
Itt most nem arról van szó, hogy mennyi idő alatt mennyit nő a fű, hanem az elvekről. Arról, hogy egy családban mindenki segít egymásnak önzetlenül, anélkül, hogy bármit elvárna érte. Tudna segíteni, mert csak félállásban dolgozik, a gyerekek meg már nagyok. 1-2 órát azért rá kell szánni, ha az utazást is beleszámítjuk. Ők a város másik végén laknak. Amúgy is jár kéthetente kiűríteni a postaládát, úgyhogy ezt akár össze is lehetne kötni a fűnyírással. De ha nem, hát nem. A szomszédot megkérdeztem, ő vállalná pénzért, de a húgom meg azt mondja, hogy megcsinálja ő ingyen. De eddig egyszer sem csinálta meg, mert a fűnyíró és a kábel mindig ugyanott van, ahol én hagytam előző évben.
2018. júl. 11. 13:02
35/41 anonim válasza:
Egész más dolog 1-2 alkalommal szívességet tenni, mint valakinek a nyakába varrni egy folyamatos, rendszeres elfoglaltságot. Az hogy segítek a testvéremnek költözni, vagy segítek kifesteni, vagy megetetem a macskát és meglocsolom a virágokat ha elmegy nyaralni, magától értetődik. Ez segítség. Az hogy ingyen dolgoztatnám a rokonom, mert hát ő úgyis ráér, az a kihasználás.
36/41 anonim válasza:
Még ennyi idiotát komolyan... egy ekkora telken nincs 1 óra munka. Nekünk is ekkora és nő létemre én nyírom a füvet mert gyorsan megvan. De az,hogy egyesek szerint ez akkora hatalmas kérés az elszomorító.
37/41 anonim válasza:
1 óra munka biztosan megvan. Tegyük fel 2 hónapja nem nyírta senki a füvet. Ott akkor már egy egész bozótos van. Fűnyíró meg 5 percenként teli, vagy nem is viszi a nagy gazt. Azért hülyeségeket ne beszélj. Ha kéthetente nyírná a füvet, akkor igen, lehet 1 óráig sem tartana.
38/41 anonim válasza:
Nekünk van egy 3000 m2 telkünk és a családi házunknál ahol élünk kb 800m2. Az előbbit kistraktorral másfél óra alatt, héthavonta nyírjuk, az utóbbit szintén kéthavonta, sima fűnyíróval és kb egy óra. Azért ennyire gyorsan nem nő az a fű.
39/41 anonim válasza:
Hihetetlen, hogy valaki annyira sóher, hogy képes lenne a tesója idejét rabolni a saját háza ingyenes rendbetételével, csak hogy megspóroljon pár ezrest.
40/41 anonim válasza:
Ez tipikusan az az eset amikor vidékről valaki külföldre költözik, eljátsza a burzsujt és annyira zsugori hogy még a családjától is elvárja hogy ingyen kertészkedjen hogy mire a királykisasszony hazáér minden szép legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!