Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek túl nagy elvárás...

Szerintetek túl nagy elvárás ez a húgomtól?

Figyelt kérdés
Külföldön lakom, és van egy házam Magyarországon egy kicsi (500 m2-es) telken. Kb. másfél-két óra alatt le lehet vágni rajta a füvet, és megkértem a húgomat, hogy vágja le. Évi 3 alkalomról lenne szó, de eddig egyszer sem tette meg. Mindig, amikor haza megyek majdnem egy méteres fű fogad. Ugyanabban a városban lakik, mégsem lenne képes egy hétvégén kijönni a házhoz füvet nyírni. Túl nagy elvárás ez szerintetek? Vagy pénzt kéne adnom ezért? Én is segítettem neki egy csomót költözéskor, sokszor bevittem Pestre is, amíg nem volt jogsija, de meg sem fordult a fejemben, hogy pénzt kérjek érte.

2018. júl. 10. 14:55
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%
Én is külföldön élek, de eszembe se jutna valakit ezzel zaklatni. Te telked intézd magad, nem ingyen megcsináltatni a családdal. Vagy kertészt fogadsz, vagy te lenyírod évente egyszer. Neked az "csak" évi 3 alkalom, bár szerintem sokkal több kelene annak, de neki egy extra feladat, amit kap. Gondolom minden nap dolgozik, munka után meg biztos nem megy át, hétvége meg csak 2 nap, miért pazarolná el a hétvégéjét egy olyan házban, ahol még csak senki nem is lakik egész évben? Csak hogy amikor te hazajössz, akkor minden tip top legyen?
2018. júl. 10. 15:38
 12/41 anonim ***** válasza:
92%

sose kérnék ilyet a testvéremtől.

van kismillió vállalkozás aki kertfenntartással foglalkozik.

megbízol egyet és kész.

eszembe se jutna rokonokat egrecíroztatni ezzel.

2018. júl. 10. 15:41
 13/41 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az én gondolkodásmódomban van a hiba, de én kérdés nélkül megcsinálnám a helyében. Elvégre nem egy nagy dolog. Évi 6 órát vesz el az életéből.
2018. júl. 10. 15:42
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

Igen szerintem túl nagy elvàràs, főleg, hogy az àltalad hangoztatott évi 3 alkalom rettentő irreális.

Mi 5 hétig nem jàrtunk a nyaraló lábán, és akkoràra nőtt, hogy kaszálni kellett màr, mert nem viszi a fűnyíró.

Fizess meg valakit, aki ezzel foglalkozik, és ennyi.

2018. júl. 10. 15:43
 15/41 anonim ***** válasza:
89%

Azért párszor bevinni autóval vkit vhova meg két óráig füvet nyírni nem egészen ugyanaz a szint (gondolom, az a csomó költözési segítség sem lehetett ilyen szinten, ha a párszor elfuvarozás is hasonló szinten van).

Elvárásod meg sztem nem lehet felé, max. akkor, ha beleegyezett, megígérte, aztán b.ik csinálni. Nem akkor, ha te elvárod, de ő nem mondott rá igent.

2018. júl. 10. 15:47
 16/41 A kérdező kommentje:
Beleegyezett, de mégsem csinálja
2018. júl. 10. 15:53
 17/41 anonim ***** válasza:
96%
Mi lenne, ha MEGKÉRDEZNÉD tőle, hogy miért nem csinálja meg?
2018. júl. 10. 15:54
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy megcsinálta csak éppen évi 3 alkalom az lepkefing? Mi 3 hétig nem voltunk otthon és vagy fél méteres volt a fű amire hazaértünk.
2018. júl. 10. 16:02
 19/41 anonim ***** válasza:
63%

mondjad a hugodnak akkor ha erre nem képes akkor arra legyen hogy keres egy embert aki levágja a füvet és ő meg kifizeti te meg majd oda adod neki utólag ahogy tudod. ( utalva vagy ha hazamész )

de sok bácsika van tényleg aki levagja fika pénzért vagy másért..(sör ilyenek) ennyit meg már csak meg tud tenni.

2018. júl. 10. 16:33
 20/41 anonim ***** válasza:
65%
Te nyírod valakinek a füvét ott külhonban pusziért? Igen, qrva nagy elvárás! Vágd le TE a saját füvedet akkor mikor itthon vagy! Sosem jössz haza? Egy évben hány napot vagy itthon? Őkelmét lenyírt fű várja mire méltóztatik hazaérkezni külhoni megpróbáltatásaiból! Hurrá!
2018. júl. 10. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!