A húgomról van szó aki 10 éves. Szeretem meg minden de ahogy nőtt úgy lustult. Hazajön a suliból átöltözik a cuccait a ház 4 égtájában lehet megtalálni. Közös szobánk van amiben állandóan én rakok rendet. Ez eddig nem is volt baj mert elnéztem neki hogy kicsi lány meg minden de szerintem ez már sok. Ha például egy játéka lent van a földön és ő egész máshol játszik szólok neki hogy a földön van a játékod mire ő -Tudom... Úgy érzem sokszor hogy a csicskája,szolgája vagyok...
Mostanában azon gondolkodom hogy én várok túl sokat tőle? És minden 10 éves így viselkedik? Vagy jogosan vagyok kiakadva rá?
Igaz, hogy az én lányaim még kicsik, de egy szobában vannak. 3 és 7 évesek.
Az a helyzet, hogy én nem engedem, hogy a nagy összepakoljon a kicsi után.
Anyukád tudja, hogy te pakolsz utána?
10 évesen (meg úgy 3 év felett) rendet kell, hogy tegyen maga után.
És ha vmivel elkezd játszani, akkor tegye el azt, amivel már nem játszik. Ha ezt nem teszi meg, az egyenes út a kupisság felé. :)
2015. febr. 19. 19:10
2/12 A kérdező kommentje:
Anyukám fontosabb dolgokkal van elfoglalva és van hogy egész nap dolgozik hogy eltartson minket. Amikor meg itthon van fáradt és én már csak azért is pakolok el utánna mert nem akarok veszekedést...
2015. febr. 19. 19:14
3/12 anonim válasza:
Szerintem mondd meg hugodnak,hogy utána nem pakolsz.Még a Montessori suliban is el kell pakolnia maga után egy ovisnak.
2015. febr. 19. 19:30
4/12 A kérdező kommentje:
Patthelyzet.....ha nem pakolok utánna ülhetünk mindketten a kupiba ://
2015. febr. 19. 19:32
5/12 anonim válasza:
De így rászoktatod, hogy soha semmit ne pakoljon el maga után, mert mindig lesz más, aki megteszi helyette, így ő miért fárassza magát. Én a helyedben csak a saját dolgaimat tartanám rendben.
2015. febr. 19. 19:33
6/12 anonim válasza:
Ez valóban igazságtalan hogy te pakolsz el utána de senki sem kényszerít hogy pakolj el helyette.Ha meg úgy érzed nem tudsz kupiban élni akkor meg csapj hatalmas vitát,szüleid észreveszik és neked adnak igazat ők meg csak bírnak vele valahogy(néha nálunk is ez van és a felvázolt helyzet alapján oldódik meg a probléma.)
2015. febr. 19. 19:37
7/12 anonim válasza:
5-ös vagyok. Húzz egy képzeletbeni vonalat vonalat a szoba közepén, és ha a te részedre dobja a cuccát, egyszerűen dobd vissza. De semmiképp ne pakolj helyette. Így eléred, hogy tényleg csicskának nézzen.
2015. febr. 19. 19:39
8/12 anonim válasza:
Ha anyukádat nem szeretnéd még ezzel is fárasztani, (bár neki kellene helyretenni a húgodat) akkor ültesd le 1x, és beszéld meg vele, hogy mindketten magatok után pakoltok el. Méghozzá akkor, amikor már nem kell valami, nem 1 óra múlva, 1 nap, vagy 1 hét múlva. Ha nem fogad szót, akkor veszel egy szemeteszsákot, nem szólsz többet neki, viszont amit a földön találsz, vagy rendetlen beleteszed, eldugod. Aztán majd megmondod neki, hogy ezután ami szét van szórva, az kuka. Ennyi. Egyébként meg egy gyereket nem 10 évesen kell elkezdeni rendre tanítani, hanem már akkortól, amikor elkezd pakolászni, vagyis mászós korától. Én legalábbis ezt tettem, így hozzá is szoktak a gyerekeim, hogy elpakoljanak maguk után. Sokszor szólni kell, meg nem tetszik, de ez van.
2015. febr. 19. 20:15
9/12 anonim válasza:
Nem is kell képzeletbelinek lennie. Vannak azok a festéshez használható, könnyen leszedhető ragasztócsíkok, amik se a szőnyegben, se a parkettában, padlóban, falban stb nem tesznek kárt. Szerezz egy olyan, és felezd el a szobát. Minden, ami az ő cucca, és a te térfeleden van, az tedd az ő térfelére, ahogy előttem javasolták. Te nem pakolj az ő térfelén.
Off: És csodálkoznak, amikor mondjuk, hogy nem árt a külön szoba a gyerekeknek...
2015. febr. 20. 13:52
10/12 A kérdező kommentje:
Én szeretnék külön szobát de az anyagiak miatt nem kivitelezheő :(( Amúgy ez a szoba elválasztás jó ötletnek tünik :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!