Szerintetek túl nagy elvárás ez a húgomtól?
Évi három alkalom? Azt már a fűnyíró sem viszi, fükaszával kell nekiesni! Én biztos nem csinálnám, akármekkora a kert. Még tologatóssal lenyírnám, de ahhoz minden második vagy harmadik héten mehetnék füvet nyírni. Tuti nem. Meg szedhetném össze a döglött macskát vakodot meg mitudjam én mit az elhanyagolt kertből. Fujj.
Fizess inkább valakinek ezért, sokkal tisztább a történet.
Nem olvastam végig a válaszokat. Nekem csak az szúrt szemet, hogy soknak tartjátok a területet, amin ráadásul ott a garázs, stb. Nem keveritek véletlenül az 500 négyszögöllel? Mert nagyon nem mindegy. :)
Ha ugyanabban a városban lakik és te is segítettél neki több dologban is, szerintem ez a minimum. Én is nő vagyok, ha van fűnyíró, nála vannak a kulcsok, biztos, hogy ennyit megtennék a bátyámért. Lehet fújolni.
Miért nem bízol meg valakit? Nekem is van egy ingatlanom amit nem használok, 100km-re a lakhelyemtől. Az utcából megbeszéltem egy öreg bácsival, hogy néha ránéz a házra, lenyírja a füvet, esetleg megmetszi a fákat. Nem kell a lakás kulcsát is odaadni, csak a kapu kulcsot, hogy be tudjon menni a kertbe. Nekem nem nagy pénz az a pár ezer forint amit fizetek, neki meg jól jön, addig is elfoglalja magát amíg csinálja, mindenki jól jár.
Rokont biztos nem kérnék meg ilyenre, főleg nem ingyen. És el sem vállalnék ilyesmit rokonnak, még ha fizetne érte akkor sem. Ha rokonnal bizniszel az ember, abból mindig csak a konfliktus van.
Hát, őszintén szólva kissé ledöbbentettek a válaszok. Ennyire szarik mindenki a saját családjára, testvéreire? Mert akkor nem csoda, hogy itt tart az ország ahol tart, még egy szimpla testvéri kérés mögött is pénzt szimatolnak.. Nagyon gáz.
Szerintem alap dolog, hogy segítünk ott ahol tudunk. Még a szomszédnak is, nemhogy a saját testvéremnek. Ingyen.
Felfogtad, hogy ha már eg HÓNAPIG nincs nyírva a fű, akkor bxhatod a fűnyírót, mert minimum kasza kell, hogy levágd?
Láthatóan olyan hülye vagy, hogy fogalmad nincs, mennyit nő a fű, pláne tavasszal meg nyáron.
Ha nlnuk másfél hónapig nincs valamiért levágva, pl. nincs időnk, akkor elkezdjük reggel 8-kor és jó esetben délután 2-3-ra végzünk vele, mert sok munka.
Szóval rhadtul nem 1-2 óra levágni 500 m2-en a füvet, ingyen meg csinálná meg bárkinek a halál.
25-ös, nem szarok rá, de az az Ő telke, nekem meg nincs kedvem minden második szombatonként 3-4 órákat a hülye füvével foglalkozni INGYEN.
Aztán azt a füvet össze is kell gyűjteni, zsákolni, mert elégetni tilos, komposztáló glom nincs, meg az büdös,
Emellett vehetem a szelektíves zsákot az ÉN pénzemből, és ha nem "jóban" teszem ki a kukásnak, akkor még fizethetek is bírságot... hát a nagy büdös francokat!
Teljesen más ránézni egy házra olykor-olykor, mint kéthetente több órát gürizni más hülye telkén.
Lehet kertészt fogadni nyugodtan... jaaa, hogy azért fzetni kell nem is keveset?
Bocs, aki külföldön dolgozik, az ne legyen már ekkora fillérbxó, ha meg nem tudja kifizetni, akkor minek ment ki, ha semmit nem keres pluszban?
Én levágnám a testvéremnek, főleg, ha elvállaltam.
A sógoromék külföldön laknak, de jönnek, amikor csak tudnak. Szülei rendszeresen füvet nyír, érkezésük előtt takarít, feltölti a hűtőt, aztán érkezéskor elrendezik a dolgot. Igaz, más azért az ember gyereke, mint a testvére, de azt gondolom, ha a te testvéred nem akar füvet nyírni, mondja meg, és ne vállalja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!