Van-e köze a gyereknek, ahhoz ha testvére lesz (testvére lenne)?
A testvér a szülő döntése, ha akarnak, akkor lesz, ha nem akkor nem lesz. De igaz-e az, hogy ehhez semmi köze a már meglévő gyereknek? Hiszen az ő élete is megváltozik, és vannak olyan beállítású emberek, akiknek nem való a testvér.
Most akkor legyen beleszólása a gyereknek vagy sem? Mert ismerek olyat, akinek a testvér érkezése tönkre tette az életét, vagy nagyon elrontotta. Ilyen esetben, nem kellett volna figyelembe venni a nagyobb gyereket?
Mielőtt bárki is megjegyezné, van testvérem, és együtt is lakunk.
Őh...
Nem tudom,volt egy 20 évvel időssebb nővérem(lányai velem egykorúak),és egy 10évvel idősebb bátyám.
Hát nálunk nem hiszem hogy szavazás lett volna😂
A gyereknek véleménye lehet a szülei újabb gyermekvállalásába, de beleszólása nemigen. Fura lenne ha a gyerek dönthetné el, hogy akar-e testvért, avagy sem. Szerintem nevelés kérdése, és a testvérek nem ölik meg egymást. Persze lehet hogy teljesen más habitusúak lesznek, de ez nem ok arra, hogy ne szeressék egymást.
29/F
#2 de gondolom te sem szeretnéd, hogy rossz legyen köztük a viszony, nem?
De ha egyszerűen úgy van beállítva az ember? Én is tudom magamról, hogy hiába szeretem a testvérem, úgymond "kényszer" hatására, hiszen a testvérem, de magamtól nem akarnék, és ha nem lenne a testvérem utálnám.
Köszönöm a válaszokat, még kíváncsi vagyok a véleményetekre.
elėg fura lenne ha lenne beleszólása a gyereknek testvėr ügyben.
Az meg csakis a szülő hibája ha a nagyobb gyerekėnek negativan befolyásolja az ėletėt egy testvėr.
sajnos valóban vannak felelőtlen szülők akik kihasználják a nagyobb testvėrt..
velük tėnyleg kiszúrtak.
Csak kiegészítésként: anyukám mielőtt terhes lett, megkérdezte a nővérem, akar-e kistestvért. Ő ekkor volt 5 éves. Megmondta kerek-perec a nővérem hogy nem akar, ha meg fiú lesz kidobja az ablakon.
Ha anyukám a nővéremre hallgat egyke marad.
29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!