Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Heti három napot nekünk kell...

Heti három napot nekünk kell vigyázni húgomra, ez normális?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak, én apámmal leszek egész nyáron, amivel nincs baj, szeretek náluk lenni, sok a barátom ott. Hétfőtől szerdáig lesz otthon húgom, utána két napot az anyja szüleinél.amikor apamek nincsenek szabin, ami a nyaralast leszamitva nem sok.tehat 3 napot nekünk, nekem és apám feleségének a két másik gyerekének kell vigyázni a hugomra. Aki közös persze. Nincs vele bajom, cuki, de kicsit túlzásnak tartom így fix napokon. Mindenkinek jut egy nap ezt mondják, de én még a fiú mostohatesom együtt mennénk ide oda amúgy is többnyire , így két nap. Ez mennyire normális így? Nem pár nap lenne logikus egész nyáron.
2018. jún. 9. 18:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%
Normális én egész nyáron vigyáztam a kisöcsémre, mivel anyám dolgozott. Meg se fordult a fejemben, hogy ez ne lenne normális.
2018. jún. 9. 20:15
 12/20 anonim válasza:
56%

Nem az, hogy nem neked szülte, meg tini sem vagyok.

De nem leeht egy kisgyereket 14-15 éves maguk is gyerekekre bízni... Mit csinálnak, ha baja lesz????

Az más, hogy időnként otthon marad vele stb.

Főleg nem az egész nyári szünetben veelük lenni, fixen.

Van nyároj is óvoda!!!!!!!

Ha baja lesz a gyereknek????

2018. jún. 9. 20:16
 13/20 anonim ***** válasza:
25%
Normális, hogy vigyáznotok kell rá, amennyiben máshogyan nem lehet megoldani a felügyeletét. De az óvodában nincs ügyelet nyáron?
2018. jún. 9. 21:10
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
A vigyázni nem egyenlő azzal hogy egész nap kuksolnotok kell bent. Mi elmentünk kirándulni, biciklizni, játszottunk, mesét néztünk, sütöttünk. Igazából minden olyat csináltam a kisöcsémmel, amit amúgy is csináltam volna, ha nem kell rá vigyázni. Pedig még csak 4-5 éves volt.
2018. jún. 9. 21:14
 15/20 anonim ***** válasza:
37%

Szeintem igen. Vegul iy irod, hogy rad 1 nap jutna csak te a mostohatesoddal egyutt akarsz ide-oda menni.

Tehat 1 napod lenne pihenni ey egyedul elfoglalni magad csak nem akarsz te se egyedul lenni.

Aki nincs kepben annak:

Egy evre a szabadsag legjobb helyeken is max 35-40 nap (mindenfele szunetekre, nyaralasra, sokan a keves.penzt jelento tappnzre es gyerek utani tappenzre = ha etegek vagy a gyerek beteg veszik ki).

Ovodai szunet: 8 teljes het (40 nap), ebbol 3 hetre bezar z ovi 5 hetig osszevont coportok vannak, soksuor nem ugynazzal az ovonovel, akit a gyeek ismer. A 3 hetes bezaraskor lehet masik ovoda az ugyletes szinten osszevont csoportokkal imeretlen gyerekek es ovonok joreszt. Ehhez kepest egy 4-5 evesnek jobb otthon a lusta tesokkal :-).

Mi ovink iden 3 teljes honapra bezart ...szoval ennyit a nyaron is van ovirol. Nekem szulok tudnak segiteni. Ha lennnek nagyobb tesok igens toluk ks elvarnam, ha mar nekem dolgozni kell.

2018. jún. 10. 01:30
 16/20 anonim ***** válasza:
39%
nem normális ,főként ugy hogy 14-15 évesekre bizák a 4 évest 3 napra reggeltől délutánig ,van ovi is nyáron saját ovijába miért nem járhat.
2018. jún. 10. 06:44
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
"mit csinálnak, ha baja lesz" - ez alapján a kérdezőt sem lehetne felügyelet nélkül hagyni. Ez nettó hülyeség. Ha egy 15 éves nem tud segítséget hívni, ott nagy a baj.
2018. jún. 10. 09:51
 18/20 anonim ***** válasza:
38%

"De nem leeht egy kisgyereket 14-15 éves maguk is gyerekekre bízni... Mit csinálnak, ha baja lesz????"

Basszus... Dédanyám 15 évesen szült, onnantól gyereket nevelt, pedig ez 1922-ben volt, nem volt telefonjuk, hogy orvost hívjanak, ha baj van. Nem annyira gyerek már egy 15 éves. Ahhoz fiatal egy mai tini, hogy sajátja legyen, de ahhoz, hogy a tesóra vigyázzon, nem az.

2018. jún. 10. 10:46
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Ha nem opció az ovi, még úgy sem, ha ebéd után elmennétek érte, akkor ez van.A tesótok.Vigyáztam én is az enyémre.Csináljatok programokat.Menjetek el fagyizni.. ilyesmi.Amiket ő is élvez és ti is.Nem kell bent gubbasztani egész nap.Azért szerintem egy 14-15 évesre simán rá lehet bízni egy ovist.Nem vagytok már kicsik.
2018. jún. 10. 14:36
 20/20 anonim válasza:
70%

Vigyázz rá! Húzd már ki a fejed a seggedből! Ez vonatkozik a többi egoista, önző, elkényeztetett tinire is, akik sportot űznek a hasznos válaszok lepontozásából, mert azok sértik a véleményüket!

Én nagyon szívesen vigyázok a testvéreimre bármikor, ez nem azt jelenti, hogy soha nem mozdulok ki otthonról.

Most, hogy kiírom ezt a választ, 3 napot adok rá és 15% alatt leszek.

2018. jún. 24. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!