Normális, hogy séta közben mindig nekem kell vigyázni
mindenre?
Figyelt kérdés
A gyerekre, a nagymamára, a lóra, a kutyára, a macskára, a nyitvafelejtett kapura, a kocsikra... Komolyan mondom, már úgy érzem magam mint egy idegbeteg mert több 10, 100 méterről képes vagyok sötétben észrevenni ha jön valaki sőt a testtartásából még azt is hogy van-e vele kutya... Ha nem figyelnék mint egy sas folyton, naponta legalább egy baleset tuti megtörténne. Tegnap például szembe jöttem egy hármas csoporttal a kivilágított utcán legalább 30 méteren keresztül (+ az utca is zengett miattunk), egyenesen rám bámultak, és nem vették észre hogy jövök. A kutya (akinek amúgy "láttam" már hírét...) meg persze kint kószált. Aztán amikor már méterekre voltam, azt hittem végre észrevették, azért indultak el, de nem, majdnem bezárták a kaput a kutya nélkül, ha nem kiablok oda végül... Nem értem mit gondolnak az emberek? Azt, hogy nekik mindenhez joguk van, vagy egyszerűen csak egy kómás állapotban élik az életüket, hogy nem vesznek észre semmit? Azt nem értem hogy voltak képesek életmaradni eddig, amikor sokszor azt nem veszik észre, hogy karnyújtásnyira vagyok tőlük 4! kutyával?
Ja és nem én vagyok antiszoc. Ez nem Pest meg kutyafuttató sajnos.
Neked mi bajod van? Komolyan nem értek semmit ebből a kérdésből...
2012. nov. 25. 20:06
2/13 A kérdező kommentje:
Az, hogy hogy tudnak felnőtt emberek úgy kilépni az utcára, mintha aludnának és semmi nem vesznek észre? Még akkor is figyelmesnek kéne lenni ha nincs veled senki akiért felelős vagy (gyerek, kutya, stb) nem hogy így.
2012. nov. 25. 20:08
3/13 anonim válasza:
Mondd, neked amúgy mi bajod van? Miért kéne mindenkinek felfigyelnie arra, hogy te közlekedsz, ki az isten vagy, hogy mindenki foglalkozzon veled, ha megjelensz valahol? Mindenki a saját tetteiért felelős, illetve azért, amit a rá bízott dolgok (tárgyak, élőlények) okozhatnak, ezért van az, hogy az autósok, biciklisek, de még a görkorisok is úgy közlekednek, hogy odafigyelnek arra, hogy ne okozzanak balesetet, nem pedig elvárják mindenkitől, hogy félreugráljon előlük. Ha túl sok felelősség neked a négy kutya, nem kellett volna bevállalni.
2012. nov. 25. 20:13
4/13 A kérdező kommentje:
Szerintem meg k/vára az én bajom is amikor az ő általuk nem vigyázott kutya RÁNK támad. Elnézést már ne kérjek? Ha nem tudod értelmezni a kérdést, akkor ne engem szídj.
2012. nov. 25. 20:17
5/13 anonim válasza:
pedig te nem tudsz feltenni egy kérdést érthetően, és nagyon is igaza van az előttem szólónak, hogy nehogy már te legyél a világ közepe, akire mindenki másnak kell odafigyelnie
2012. nov. 25. 20:21
6/13 A kérdező kommentje:
Szóval akkor leírom a gyengébbek kedvéért mégegyszer mi a problémám: az hogy az emberek miért nem tudnak vigyázni a saját felelősségükre, és miért nekem kell mindenkiért vállalni (mert ha nem akkor az én kutyáim bántják)? Hogy valami álomszerű állapotban sétálnak az utcán és nem veszik észre hogy a saját állatuk kiszökött, vagy hogy szembejön velük valaki és csak akkor ocsúdnak fel és kezdenek ordítani hogy "Fifike lábhoz" amikor Fifike már a harmadikat harapja az áldozatba... És tényleg látszik rajtuk a meglepődöttség, hogy mikor történt ez, mert ők nem vették észre. Nem értem, hogy lehet így élni? Hogy nem üti el őket az első autó ha ilyen mértékű figyelemhiányuk van...
2012. nov. 25. 20:24
7/13 A kérdező kommentje:
Ok, tehát az, hogy nem akarok mindenki kiszökött kutyájára, póráz nélkül sétáló fenevadjára, elkószált gyerekére én vigyázni, egyenlő azzal, hogy a világ közepének hiszem magam. Hát elnézést. Mondanám, hogy költözz vidékra és tapasztald meg milyen amikor megharapják a kutyád mert nem te vagy a világ közepe, de a kutyád nem tehet semmiről.
2012. nov. 25. 20:27
8/13 anonim válasza:
"Normális, hogy séta közben mindig nekem kell vigyázni mindenre?
A gyerekre, a nagymamára, a lóra, a kutyára, a macskára, a nyitvafelejtett kapura, a kocsikra... "
Gondoltam, ezek szerint mindennel bajod van, nem csak a kutyákkal. Ezekre igenis neked kell odafigyelned.
2012. nov. 25. 20:47
9/13 A kérdező kommentje:
Az én kutyáim pórázon vagy láb mellett vannak és figyelek. Akkor miért is az én hibám ha más figyelmetlen? Nincs mindenkivel bajom, költő túlzásról hallottál már? Azt nem értem, hogy nem képesek észrevenni az emberek, hogyha valami baj van, netán elővigyázatosság? Azt nem látják meg, hogy a kutyájuk nagyban tép valakit vagy a gyerekük az út közepén rohangál... Aztán amikor megesik a baj, akkor nem értik, hogyan eshetett meg... Csak élik az életüket a nagy semmibe. Most komolyan normális, hogy valaki látja, hogy közeledek felé, és kint van a kutyája akiről mindenki tudja, már hogy agresszív, és eszébe sem jut tenni valamit és utána halálosan komolyan meglepődik, hogy jé én ott vagyok és balhézik a kutyája? Ráadásul két házzal arébb lakok tehát ismer és kikerülni sem tudom ha haza akarok jutni, és ez csak egy eset a sok közül. Kicsit unalmas, hogy nekem úgy kell sétálnom mintha háborús övezetben lennék, mindenki más meg lazíthat.
2012. nov. 25. 21:09
10/13 anonim válasza:
Gyökerek mindenhol vannak, de nem értem, minek ezen felháborodni. Én se jövök ide hőbörögni, mert a banyák beállnak a busz ajtajába, és nem lehet tőlük leszállni, vagy mert a boltban sokszor van nagy sor. Ezek a dolgok az élet részei, ha eddig nem tűnt volna fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!