Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehetne kezdeni 9 kishúggal?

Mit lehetne kezdeni 9 kishúggal?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A szüleink úgy tervezik, hogy nyáron elutaznak kettesben valahova és megkértek engem, hogy addig vigyázzak a húgaimra. Én felelősségteljesnek érzem magam, tényleg, de azért 9 testvérre nehéz lesz vigyázni, főleg így, hogy dolgozom is.

Még a két idősebb húgom, akik 17 és 14 évesek, örömmel besegítének, de ők sem lehetnek ott velük egésznap.

Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?

25/F

2018. ápr. 28. 17:40
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, szerintem ez munka mellett, úgy, hogy még nem voltak így rád bízva, sok lesz neked. Megértem ugyan a szüleidet, hogy kipihennék magukat, de ez így akkor is durva. Még ha szabadságon lennél, vagy esetleg a két húgod mellett lenne még egy felnőtt segítséged, úgy igen.
2018. ápr. 28. 18:40
 12/47 anonim ***** válasza:
34%

5- os vagyok.

Értem az aggodalmad es én kicsit másképp közelítettem meg, magam 3 gyerekét egyedül nevelő vagyok aki teljes állásban dolgozik, pontosan tudom hogy elég ijesztő a felelősség és a feladat.

Azt tapasztaltam, hogy sokaszor jobban hallgatnak az idegen utasításra mint a szüleikére, igyekeznek jó arcukat mutatni. Tennék egy próbát bébiszitterrel vagy aki esetleg vállalná pl hogy reggelente elviszi a 7 kicsit oviba, suliba, aztán értük is megy délután valamint hideg élelmet bevásárol, esetleg reggel elmosogat. Lenne a gimis tesóidnak is szusszanásni idejük az esti bolondokháza előtt, és a háztartás nyűgjeivel sem nektek kell torődni. Nekem a meló és a nevelés után a háztartás és a gyerekek logisztikája eszi a lelkem, már ez nagy segítség lenne. Valamint ha megengedhetitek akkor kaját rendelni minden nap, műanyag tányér, stb, utána max csak sepregetni kell. Pár nap gyorskajától meg tábori megoldásoktól semmi bajotok nem lesz, a kicsik még élvezni is fogják a " bűnös" kajákat. A fürdetést meg 2-3 gyerek egyszerre tusol, elmondani nekik az elején hogy no hiszti, most ez van, nincs áztatás a kádban.

Én ezekre gondoltam most hogy mivel lehetne könnyíteni a dolgon.

Amúgy el sem tudom képzelni milyen káoszos lehet ennyi poronty logisztikázása, egyáltálán egy vacsora, egy fürdetés milyen lehet :)) én a magam 3 gyerekével is néha lehetetlen küldetésnek érzem.

2018. ápr. 28. 19:09
 13/47 anonim ***** válasza:
20%
hajrá fidesz
2018. ápr. 28. 19:33
 14/47 anonim ***** válasza:
68%
#13 ha jól számolom, a gyerekseregletnek csak kb. a fele született fideszes kormány alatt, szóval ez így nem jött össze :D
2018. ápr. 28. 20:37
 15/47 A kérdező kommentje:
#8 Ha nem csal az emlékezetem, akkor nyáron még mindig nincsen suli... Vagy tévedek? :D
2018. ápr. 28. 23:30
 16/47 anonim ***** válasza:
10%

Akkor ez jogilag is aggályos, mert amíg te dolgozol senki felelős nagykorú nem lesz a gyerekekkel.

Mindenképp kell valaki még melléjük, vagy szabira kell menned, hogy otthon lehess.

2018. ápr. 28. 23:38
 17/47 anonim ***** válasza:
81%
Nincs olyan ismerősöd, vagy rokonod, aki tudna neked segíteni? Nagyszülő, unokatestvér? Esetleg barátnő?
2018. ápr. 28. 23:54
 18/47 A kérdező kommentje:
#17 Esetleg a 17 éves húgom barátját kérhetném meg. Őt amúgy is szeretik, úgyhogy szerintem szót fogadnának neki. Viszont nem tudom, hogy mennyire megbízható.
2018. ápr. 29. 00:18
 19/47 A kérdező kommentje:
De egyébként nyárig még van időm. Ha addigra nem találok mégegy embert melléjük, akkor nem fogom elvállalni.
2018. ápr. 29. 00:37
 20/47 anonim ***** válasza:
0%
Hát én akárhogy is számolom ti már vagytok tizen,fuss neki a számolásnak mégegyszer.
2018. ápr. 29. 05:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!