Hogyan lehet jó útra téríteni egy alkoholistát vagy mit lehet kezdeni vele?
Tisztelt kérdező: nekem sajnos édesapám hunyt el 4 évvel ezelőtt mindmáig szeretem Őt. Legyen akár milyen még ha ideges voltam rá akkor is szeretem Őt tiszta szívből.
Az utóbbi években sajnos Ő is alkoholista ember lett voltak napok amikor csak veszekedés volt sajnos máskor meg normálisan viselkedett egy kis ideig.
Tapasztalatból mondom hogy nagyon veszélyes ilyen emberel együtt élni.
A függővé válása miatt sajnos másképp nem jelent problémát.
A következőket tehetitek meg: durván hangzik ki lakoltatjátok és utána nem foglalkoztok vele egyáltalán hiába a család része.
Perekbe bonyolodtok a Bíróságon.
Pénz bírság, távol tartási engedély érvényesítése.
Ki hívjátok a rendőrséget és a sürgősségi ellátásban dolgozókat keresitek a roham mentőket.
És el vonora szállítják a rendőrök.
Vagy otthon tűritek és nagy balhé lehet belőle.
20 éves fiú vagyok.
A Bátyád hány éves ?
Kedves Kérdező!
Ami problémád megoldásának jogi részét jelenti, azt a fentiek leírták.
A rád és rokonaidra vonatkozó érzelmi rész ügyében csak egy tanácsot tudok adni, keményet, de komolyat: az ügyben annyi feladatod van, h te és a szeretteid ne menjetek rá az ügyre. Védjétek meg magatokat. ha ő meg akar változni, ti tudtok neki segíteni, de helyette semmit nem tehettek meg.
Üdv Ṙ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!