A Bátyám tönkreteszi az életem, mit tudok tenni?
Két bátyám van, az egyik külföldön dolgozik vele semmi probléma. A másikkal már annál több baj van. A szüleim elváltak, édesapám nem foglalkozik velünk egy ideje.
Édesanyám jelenleg a barátjával külföldön dolgozik szintén. Én itthon vagyok, a bátyámmal lakom, aki kiskorom óta szóban bántja az egész családot, mindenért mást hibáztat. Végzettsége nincsen és elég agresszív tud lenni. Mindenki hibás csak ő nem, ezért dolgozni se jár mert kevés neki a bér...(konkrétan egy hálátlan élősködőről beszélünk) Nem bírom tovább hogy bántalmaz, teljesen tönkretesz lelkileg. És habár édesanyám úgy határozott hogy kiköltözök vele külföldre, de nem szeretném itt hagyni a tanulmányaimat, se a barátaimat. Lehet valamit tenni ellene hogy ne zaklasson tovább, vagy csak az elköltözés maradt? :( 16/L
Ja,persze,hogy nagykorú,hiszen írtad,hogy nem jár dolgozni sem.
Szüleidet nem zavarja,hogy ilyen életképtelen a bátyád?
Nem érzik,hogy ez így nem normális dolog?Ahelyett,hogy megnevelték volna,vagy rákényszerítenék arra,hogy dolgozzon,inkább elmenekül mellőle mindenki?Anyukád meg továbbra is küldi neki a pénzt..?
Elég érdekes felfogás..
"Szüleidet nem zavarja,hogy ilyen életképtelen a bátyád?
Nem érzik,hogy ez így nem normális dolog?Ahelyett,hogy megnevelték volna,vagy rákényszerítenék arra,hogy dolgozzon,inkább elmenekül mellőle mindenki?Anyukád meg továbbra is küldi neki a pénzt..?" Nálunk is ez van, bár testvérem nem agresszív, csak kicsit alattomos, ő így intézi ezt. Úgy él, mint egy sztár és egész nap játszik, eszik. Ez nem testvéri irigység, másik kérdésnél kaptam ezért, hogy irigy vagyok. Épeszű ember inkább fosik, hogy mi lesz, ha nem lesznek már szülők, akik eltartsák.
Aki meg írta, hogy nem lesznek barátok pár év múlva, annak is bőven igaza van, de létezik skype, stb.
Kérdező, ha nem akarsz azon rettegni huszonévesen, hogy tesód már megint milyen f-szágot csinált, és hogy bármikor anyagi kárt okozhat neked (még vannak ingóságaim sajnos a szülői házban), akkor irány külföld.
Nem lehet neki semmit mondani, mert nem érdekli. Édesapám nem foglalkozik velünk, teljesen le tojja hogy mi van velünk. Engem hidegen hagy mi lesz a bátyámmal ezek után amennyit bántott, de nem mer se édesanyám se én tenni ellene, mert mint mondtam elég agresszív és ezt nem szeretnénk hogy fizikailag is megnyilvánuljon, mert ahogy ismerem bármi történhet. Tudom hogy jobb lenne külföldön de én nem szeretnék menni, elég félénk vagyok. Sok barátnőm/barátom nincs, de akik vannak azokat megbecsülöm, igazatok lehet hogy később nem fognak talán foglalkozni velem,de akkor sem szeretném itt hagyni őket. Meg pár hónapja lett egy barátom(pasim) is és őt sem szeretném itt hagyni.
A válaszokat nagyon szépen köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!