Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet ennyire különböző...

Hogyan lehet ennyire különböző két testvér?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom ezt a környezetemben is, míg az egyik testvér normálisabb, a másik el van kapatva. Rokonok gyerekeinél, unokatestvéreknél. Élettársam családjában is ez a jellemző, a testvére nem dolgozik, nem tanul, szülei nyakán él és lenéz mindenkit. Pedig még csak nem is a harmincas éveit tapossa. Egyszer beszélgettem vele az öt év alatt, akkor is pénzt akart kérni. Én idióta majdnem adtam, aztán élettársam teljesen kiborulva beszélt le róla. Még ő szégyellte magát, miközben a testvére teljesen természetesnek fogta fel a dolgot. Teljesen olyan az az ember, mintha királynak érezné magát, akinek mindenki alattvaló.

Élettársammal nem is beszélnek, mert ő szinte utálja, kihasználta, elvette a dolgait szó nélkül és hasonlók.

Kell tartanom ettől a helyzettől a későbbiekben?

Köszönöm ha válaszolnak.

2018. febr. 19. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt mindenki más személyiség független attól, hogy testvérek, másrészt erre a nevelés sokszor nagyon ráerősít. Mennyiszer olvasni itt is, hogy a testvérnek mindent szabad, meg neki mindent elnéznek. Ez persze meglátszik az illető viselkedésén is.

Nálunk is így volt, húgomat burokban nevelték, engem nem féltettek, nem pátyolgattak, helyette mindent megcsináltak, elintéztek, húgom életképtelen is lett.

2018. febr. 19. 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk is ugyanez a helyzet. Ennél különbözőbbek nem is lehetnénk. A húgom el lett kényeztetve, mindig mindent megkapott, rá sose vonatkozott semmilyen szabály, neki semmiért sem kellett erőfeszítést tennie. Elnézték neki, hogy mindenből bukdácsol és semmihez sem ért, mégis elhitették vele, hogy ő milyen különleges. Mára egy semmirekellő lett belőle, aki mindenkiből csak hasznot akar húzni, tőlem lop, kihasznál, önző...

Sok ilyen van szerintem, és igen, van mitől tartanod. Legyél vele távolságtartó és ne "bratyizz" vele, mert az ilyenek rövid idő alatt képesek befurakodni a másik életébe, észre se veszed, és rád telepszik.

2018. febr. 19. 15:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Sajnálom, hogy ezt el kell viselniük, borzasztó lehet.

Nem barátkozom vele, azóta csak köszönök neki családlátogatásnál.

És ezen hogyan lehet túl lépni? Páromat nagyon megviseli, aggódik a szüleiért, folyamatosan ezen szorong, ha az az isten barma csinál valami hülyeséget.

2018. febr. 19. 19:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Viszont a lényeg ott van szerintem, hogy miért kényeztetik el az egyiket, akárhányból. És én úgy látom, hogy az az egy nagyon ráütött arra a családban, aki a kényeztetést irányítja.

Nem is tehet róla, mindenki jobban húzódik a hasonlóhoz.

2018. febr. 21. 06:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!