Lessz-e valaha is testvéri egység a különböző fajta emberek között?
Hogy határoznád meg a testvériség fogalmát ? A fogalom mást jelent a kommunistáknak , mást a kapitalistáknak , mást a kereszténynek mást az iszlám hívőnek és megint csak mást a buddhistáknak és az afrikai bantu törzseknek ...
Vegyük példának okáért a Francia forradalom jelszavát : Szabadság Egyenlőség Testvériség , ugyan ezeket a szavakat ráhúzhatjuk Marx ideológiájára is ...
Ezek az eszmék/vallások/ideológiák mind elbuktak és egyik sem hozta el a várva-várt világméretű testvériséget ...
Na de elmondom az én "utópisztikus" elképzelésemet , az egyetemes testvériség ki nem alakulásának az okáról. Én 4 olyan tényezőt látok ami ma nagyon megosztja a világot ( a sorrend véletlenszerű ) :
az első a vallás
a második a nemzetállamiság (nacionalizmus ,sovinizmus jelenléte)
a harmadik a vagyoni egyenlőtlenség ( a kapitalista világrend )
és a negyedik az emberi gondolkodás ... az ember saját gondolatairól nem tehet , a világ az ami telepumpálja a fejét olyan eszmékkel/vallásokkal/ideológiákkal amelyeknek hatására individualista gondolkodása fog kialakulni ...
Én úgy gondolom csak egy világkormány lenne képes elhozni az egyetemes szabadságot testvériséget és egyenlőséget !
# 4
"és a negyedik az emberi gondolkodás ... az ember saját gondolatairól nem tehet , a világ az ami telepumpálja a fejét olyan eszmékkel/vallásokkal/ideológiákkal amelyeknek hatására individualista gondolkodása fog kialakulni ..."
És erre te magad vagy a legjobb példa.
Aki eleve kizársz mindenkit ebből a testvéri közösségből, aki valláshoz, nemzethez, stb kötődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!