Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ilyen esetbe muszáj meghívni...

Ilyen esetbe muszáj meghívni a nővéremet és a gyerekeit az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Csak féltestvérem, anyám előző házasságából. Már gyerekkorában is problémás volt, rossz volt a magaviselete, tiszteletlen volt a tanáraival, verekedésekbe keveredett, cigizett és nem tanult. Középiskolába is úgy járhatott, hogy anyámék fizettek érte.

Nagy nehezen lett érettségije, aztán anyámék befizették egy két éves tanfolyamra, amit ha elvégez, jól keresett volna, de otthagyta, mert akkor ismerkedett meg a mostani élettársával. Az illető egy roma ember, aki minden előítéletnek megfelel, mert munkanélküli, nem tud normálisan beszélni, folyton kétes ügyekbe keveredik, már a börtönt is megjárta párszor.

Van három gyerekük, akik ugyanolyan neveletlenek, mint a szüleik voltak. Nem köszönnek, bántják a kisebbeket, az állatokat. Köpködnek és orrot fújni se tudnak rendesen - ezt inkább nem részletezném. Ezen kívül büdösek, ápolatlanok, mert a nővérem se foglalkozik velük. Egyszóval nagyon le vannak csúszva.

Anyám ennek ellenére mindent megtesz értük, titokban hord nekik ételt, meg minden pénzét nekik adja. Nővérem apámat se tiszteli, pedig ő befogadta, mindent megadott neki, és sose tett különbséget a két vérszerinti gyereke és közte. Anyámnak mégis ő a szeme fénye.

Megmondtam, hogy a leírt okok miatt nem szeretném meghívni őket, nem akarom, hogy tönkretegyék azt a szép napot. Apám és öcsém mellettem állnak, de anyám kijelentette, hogy ha nem hívom meg őket, többé nem vagyok a lánya.

Mit tennétek a helyemben?

2018. jan. 22. 16:42
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Pénteken lejárt anyám ultimátuma. Megmondta, hogy innentől kezdve nem vagyok a lánya. Én meg megmondtam, hogy köszönöm szépen, nem nagyon fog feltűnni a hiánya, mert egész életében csak az a vesztes nő volt az igazi gyereke.

Apám olyan mérges lett rá, hogy összecsomagolt és eljött onnan. Ez volt nála az utolsó csepp a pohárban. Úgyhogy anyám se lesz ott az esküvőn, de bevallom őszintén (legyek akármekkora sz@r ember emiatt) jobb is lesz így.

2018. jan. 30. 12:44
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél, és büszke is lehetsz magadra, hogy volt erőd nemet mondani, mert sokan inkább fejet hajtottak volna, és meghívták volna őket, hogy ne legyen családi botrány. Így, hogy a párod, apukád és az öcséd is melletted áll, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb utat választottad.
2018. febr. 3. 00:49
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is helyesen döntöttél. Más esetben életed végéig ez ment volna. Bármiben ellenkeztél volna, akkor elkezdte volna ezt a szánalmas érzelmi zsarolást. Aki pedig ilyen nyeglén odatolja, hogy már nem vagy a lánya, annak annyit is jelentettél. Ne foglalkozz ezzel többet, olyan emberek lesznek ott az esküvődön, akik szeretnek és melletted voltak és lesznek. A többi nem érdekes. Sok boldogságot!
2018. febr. 3. 16:30
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a dolgot, de szerintem tökéletesen helyes döntést hoztál. Anyád magának köszönheti a sorsát.
2018. febr. 3. 21:02
 25/25 A kérdező kommentje:
Hétvégén házasodunk :) Ők nem lesznek ott, de anyám végül kisírta hogy ott lehessen.
2018. máj. 28. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!