Ilyen esetbe muszáj meghívni a nővéremet és a gyerekeit az esküvőmre?
Csak féltestvérem, anyám előző házasságából. Már gyerekkorában is problémás volt, rossz volt a magaviselete, tiszteletlen volt a tanáraival, verekedésekbe keveredett, cigizett és nem tanult. Középiskolába is úgy járhatott, hogy anyámék fizettek érte.
Nagy nehezen lett érettségije, aztán anyámék befizették egy két éves tanfolyamra, amit ha elvégez, jól keresett volna, de otthagyta, mert akkor ismerkedett meg a mostani élettársával. Az illető egy roma ember, aki minden előítéletnek megfelel, mert munkanélküli, nem tud normálisan beszélni, folyton kétes ügyekbe keveredik, már a börtönt is megjárta párszor.
Van három gyerekük, akik ugyanolyan neveletlenek, mint a szüleik voltak. Nem köszönnek, bántják a kisebbeket, az állatokat. Köpködnek és orrot fújni se tudnak rendesen - ezt inkább nem részletezném. Ezen kívül büdösek, ápolatlanok, mert a nővérem se foglalkozik velük. Egyszóval nagyon le vannak csúszva.
Anyám ennek ellenére mindent megtesz értük, titokban hord nekik ételt, meg minden pénzét nekik adja. Nővérem apámat se tiszteli, pedig ő befogadta, mindent megadott neki, és sose tett különbséget a két vérszerinti gyereke és közte. Anyámnak mégis ő a szeme fénye.
Megmondtam, hogy a leírt okok miatt nem szeretném meghívni őket, nem akarom, hogy tönkretegyék azt a szép napot. Apám és öcsém mellettem állnak, de anyám kijelentette, hogy ha nem hívom meg őket, többé nem vagyok a lánya.
Mit tennétek a helyemben?
Ne hívd meg őket. A nővéred magának köszönheti,hogy olyan lett amilyen.
Nem tartjátok gondolom annyira a kapcsolatot,nem szívesen látod őket az esküvődön.
Nem hívod meg őket és pont.
Ha ezért anyukád nem jön el és kitagad, akkor tegye azt.
Tudom,könnyű mondani. De te is tudod,hogy anyukádnak nincsen igaza. Biztos fáj neki,hogy ilyen senkiházi lett a tesódból és próbálja homokba dugni a fejét és inkább téged hibáztatni,mert nem hívod őket meg..
Én megmondanám a helyedben anyukádnak, hogy őt meghívod, várod aznap.
Ha nem jön el,akkor nem jön,vessen magára,hogy kihagyja a lánya esküvőjét.
A nőveredet és a családját nem hívnám meg, sőt kifejezetten felkészíteném a közeli családtagokat,hogyha mégis betoppanak, akkor tegyék ki őket.
Mi fizetünk majdnem mindent a vőlegényemmel, de az ő szülei és apa is adott bele pénzt. Ha anyám fizetné teljes egészében, lenne joga beleszólni, kit hívok meg, de akkor meg inkább rendeznék kisebb esküvőt.
34 meghívott van + ő ide akarja csődíteni a nővéreméket, már szólt is nekik. Azok meg persze egyből hogy mi lesz a kaja. Nagybátyám temetésére is eljöttek két szatyorral és hordták haza a kaját maguknak, anyám meg rájuk hagyta mert jaj szegények nagyon rájuk jár a rúd. Ja, örökké rájuk jár. Hát én nem akarom ezt az esküvőmön.
Öcsém is ideges, mert a menyasszonya szülei is meg vannak hívva az esküvőmre és nem akarja, hogy azt lássák, hogy ilyen lecsúszott nő a testvérünk.
Péntekig kaptam haladékot anyámtól hogy döntsek, de igazatok van, az én napom és így is gyerekkoromban annyit szenvedtünk nővérem miatt hogy ezt nem hagyom.
Majd írd meg, hogy mi lett a vége. Nagyon kíváncsi vagyok.
Egyet értek az előttem szólókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!