Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 18 éves húgom nem hagy...

A 18 éves húgom nem hagy aludni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. A húgom elvileg egy 18 éves felnőtt nő, de sosem hagy aludni. Otthon lakunk, főiskolások vagyunk. Külön szóbánk van egymás mellett, de a falak leheletnyi vékonyak. Sokszor van hogy én aludnék, ő meg dübörög, vagy szól a tv. Holnap vizsgázom, korán kelek, és most is 10 percenkent leesik valami a szobájában, koppan, trappol, és hiába orditok rá, nem fogja fel.

A szüleimnek hiába szólok. Hétvégén jó mert a párommal tudok aludni, de hétköznap nem lehet. Elköltözni nem tudok mett nagyon kemény suliba járok és nem tudnám magamat eltartani.

Füldugót próbáltam de nem tudok úgy aludni hogy van valami a fülemben. Komolyan ott tartok hogy olyan haraggal meg utálattal alszom el. A húgom teljesen az ellentétem.

2017. dec. 20. 00:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

4-es: persze, csak az orvosi létezik a világon....

Remélem, azért tudtál aludni valamennyit és jól sikerült a vizsgád. Legközelebb nyugodt hangnemben mondd el a tesódnak, hogy tényleg pihenned kell, és inkább valami halk éjszakai elfoglaltságot válasszon. Mondjuk olvashatna, vagy fülhallgatóval hallgasson zenét.

2017. dec. 20. 13:17
 12/17 anonim ***** válasza:
58%
Hat kesobb se lesz jobb. A ferjed 200000 decibellel horkol melletted, neha ejjel is csorog a telefonja, a gyerek 4-szer ebred ejszakankent. Ez az eletbol vett, egyaltalan nem extrem pelda. Na jo, a 200000 decibell tulzas.
2017. dec. 20. 18:36
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
költözz hozzám,én csendes ember vagyok.
2017. dec. 20. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:
59%
200 000 decibel? Már 150-170-nél dobhártyádnak annyi!
2017. dec. 20. 19:19
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Mondom, hogy tulzas, mint mikor azt mondom, hogy ezerrel rohantam a busz utan. Valojaban kb 6 km/h-val rohanok. De marha hangosan horkol, allati idegesito.
2017. dec. 20. 21:53
 16/17 anonim válasza:
0%
Én a te helyedben kicsesznék vele. Ha a szüleid jobban hisznek neked mint neki sima ügy az egész ha viszont neki hisznek jobban az nehezebb. Dugd el a tv távirányítót, vagy miután ő lefeküdt te is verj le ezt azt állj neki tv-zni üsd a falat és miután mondja neked hogy légyszives fejezd be akkor köttök egy kompromisszumot hogy ő csöndbe marad és te akkor befejezed ez volt a nekem hisz jobban anya verzió. Ha neki hisz jobban úgy kell kijátszani hogy ne higgyenek neki a szülei. Ejts le valamit majd fogd rá. És miután a szüleidet már idegesíti ugyanannyira mint téged akkor majd rá fognak szólni hogy nincs esti tv
2017. dec. 21. 22:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem azt kéri a kérdező hogy egész nap síri csönd legyen a lakásban három hétig, hanem hogy hétköznap estéken éjfél után legyen olyan csönd hogy ő el tudjon aludni. Ez igenis tiszteletben tartható kérés. Ne mondja nekem senki hogy olyan megterhelő a kopogós, trappolós, pakolós tevékenységeket este 11 előtt befejezni, és beledugni egy fülhallgatót abba a szerencsétlen tévébe.

És igen, kollégiumban is csináltam már olyat hogy ha valaki még hajnali háromkor is olyan hangosan bulizott hogy nem tudtam tőle elaludni, letelefonáltam a recepcióra. Nem én voltam az első aki szólt, és a házirendben is benne van hogy hétköznap esténként nem lehet kihallatszó bulit tartani. Le is állították őket. A szomszédhoz is átkopogok hogy ugyan halkabban már, ha éjjel hangoskodik.

Nyilván szombat este kilenckor nem balhézok, de aki nem egy lakatlan szigeten meg pusztai tanyán él, annak igenis igazodnia kell a körülötte lévők ritmusához, ami általában az hogy éjjel relatíve csönd van és alszanak, hétköznap reggel meg korán kelnek és dolgoznak vagy suliba mennek. Társas együttélés.

2017. dec. 23. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!