A 18 éves húgom nem hagy aludni. Mit tegyek?
22 éves lány vagyok. A húgom elvileg egy 18 éves felnőtt nő, de sosem hagy aludni. Otthon lakunk, főiskolások vagyunk. Külön szóbánk van egymás mellett, de a falak leheletnyi vékonyak. Sokszor van hogy én aludnék, ő meg dübörög, vagy szól a tv. Holnap vizsgázom, korán kelek, és most is 10 percenkent leesik valami a szobájában, koppan, trappol, és hiába orditok rá, nem fogja fel.
A szüleimnek hiába szólok. Hétvégén jó mert a párommal tudok aludni, de hétköznap nem lehet. Elköltözni nem tudok mett nagyon kemény suliba járok és nem tudnám magamat eltartani.
Füldugót próbáltam de nem tudok úgy aludni hogy van valami a fülemben. Komolyan ott tartok hogy olyan haraggal meg utálattal alszom el. A húgom teljesen az ellentétem.
4-es: persze, csak az orvosi létezik a világon....
Remélem, azért tudtál aludni valamennyit és jól sikerült a vizsgád. Legközelebb nyugodt hangnemben mondd el a tesódnak, hogy tényleg pihenned kell, és inkább valami halk éjszakai elfoglaltságot válasszon. Mondjuk olvashatna, vagy fülhallgatóval hallgasson zenét.
Azért nem azt kéri a kérdező hogy egész nap síri csönd legyen a lakásban három hétig, hanem hogy hétköznap estéken éjfél után legyen olyan csönd hogy ő el tudjon aludni. Ez igenis tiszteletben tartható kérés. Ne mondja nekem senki hogy olyan megterhelő a kopogós, trappolós, pakolós tevékenységeket este 11 előtt befejezni, és beledugni egy fülhallgatót abba a szerencsétlen tévébe.
És igen, kollégiumban is csináltam már olyat hogy ha valaki még hajnali háromkor is olyan hangosan bulizott hogy nem tudtam tőle elaludni, letelefonáltam a recepcióra. Nem én voltam az első aki szólt, és a házirendben is benne van hogy hétköznap esténként nem lehet kihallatszó bulit tartani. Le is állították őket. A szomszédhoz is átkopogok hogy ugyan halkabban már, ha éjjel hangoskodik.
Nyilván szombat este kilenckor nem balhézok, de aki nem egy lakatlan szigeten meg pusztai tanyán él, annak igenis igazodnia kell a körülötte lévők ritmusához, ami általában az hogy éjjel relatíve csönd van és alszanak, hétköznap reggel meg korán kelnek és dolgoznak vagy suliba mennek. Társas együttélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!