A 18 éves húgom nem hagy aludni. Mit tegyek?
22 éves lány vagyok. A húgom elvileg egy 18 éves felnőtt nő, de sosem hagy aludni. Otthon lakunk, főiskolások vagyunk. Külön szóbánk van egymás mellett, de a falak leheletnyi vékonyak. Sokszor van hogy én aludnék, ő meg dübörög, vagy szól a tv. Holnap vizsgázom, korán kelek, és most is 10 percenkent leesik valami a szobájában, koppan, trappol, és hiába orditok rá, nem fogja fel.
A szüleimnek hiába szólok. Hétvégén jó mert a párommal tudok aludni, de hétköznap nem lehet. Elköltözni nem tudok mett nagyon kemény suliba járok és nem tudnám magamat eltartani.
Füldugót próbáltam de nem tudok úgy aludni hogy van valami a fülemben. Komolyan ott tartok hogy olyan haraggal meg utálattal alszom el. A húgom teljesen az ellentétem.
A főiskola és a nagyon kemény suli üti egymást!
A nagyon kemény suli orvosinál kezdődik és végződik is.
És?!
Most azért, mert te vizsgázol, minden üljön hótt kssban egész nap és éjszaka?!
Te eszednél vagy?!
Felejtsd el! Nálunk két öcsi van, akik mikor egyetemre jártam, akkor voltak 15 és 10 évesek. Képzelheted, de most nem mondhatom azt, hogy 6 hétig mindenki befogja és lábujjhegyen közlekedik, mert tanulok.
Egyébként füldugó, kapcsolj zenét, stb. Vékonyak a falak, akkor levegőt se vegyen senki, mert te hercegnősdit játszol?
Mi lesz, ha albérletbe költözöl, vagy a férjed éjjeli bagolyként él?
9-es, nyugi, nem kell eltúlozni.
Nem kell lábujjhegyen járni, hanem kölcsönösen, kompromisszumokkal alkalmazkodni kell egymás igényeihez, ha már egy háztartásban laknak. Testvéreknél szerintem ez nem egy lehetetlen elvárás.
Van az a viselkedés, ami már zavaró, és ha szóvá teszik, nem az a megoldás, hogy megsértődünk és még jobban rájátszunk. Ez bunkóság. Persze nem mindegy, hogy hogyan tesszük szóvá, nyilván nem ordítani kell, hanem értelmesen beszélni.
Ezenkívül van, aki érzékenyebb a zajokra.
Én az egyetemi évek alatt kollégiumban laktam, ahol szintén papírvékonyak voltak a falak, és igen, engem is zavart, ha vizsgaidőszakban a szomszéd szobában éjfélkor még bömböltették a tévét vagy buliztak (amit ráadásul tiltott a házirend, csak ők lesz.rták).
Lehet venni füldugót is, be lehet tenni saját zenét fülhallgatóval, de nem az a megoldás, hogy a zavaró és bunkó viselkedést szó nélkül toleráljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!