Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennél ha a testvéred...

Mit tennél ha a testvéred öngyilkos akart volna lenni és ezt elmesélné?

Figyelt kérdés
Féltestvérek vagyunk de együtt nőttünk fel. Depressziós volt egy szakítás miatt, de sajnos elég súlyosan. Antidepresszánssal kezelték és a kezelés elején akart öngyilkos lenni. Számba vette a lehetőséget és a metró elé ugrást meg a gyógyszereket elvetette mert nem biztosak. Aztán kitalálta, hogy a magas épületből való kiugrás a legbiztosabb de mi kertes házban lakunk és a barátaink ismerőseink is. Ekkor elkezdett lakás hirdetéseket nézni és el akart menni lakásokat megnézni mint vásárló és kiugrani. El sem akartam hinni amikor elmesélte, mert ez hihetetlenül beteges ötlet. Most már nem szedi a gyógyszert és látszólag jól van de nem tudom elmeséljem el anyukánknak vagy bárkinek. A tesóm megbízik bennem.
2017. nov. 17. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lehet, félreértetem a kérdést.

Ez a történet arról szól, hogy régen voltak ilyen gondolatai és mostmár nincsenek, vagy azt, hogy régen is voltak ilyen gondolatai és most elő jönnek?

Nekem úgy jött le a történet, hogy az utóbbiról van szó.

Tévednék?

2017. nov. 18. 16:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Már nincsenek szerencsére
2017. nov. 18. 17:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor félre értettem.

Így más a helyzet, nem áll fenn a veszélye, csak be tud számolni arról, hogy milyen volt és tud róla beszélni. Akkor ez egy nagy nyitás a kapcsolatotokban, hogy ilyen intim dolgot elmesél. Ha mostanában lettek volna ilyen gondolatai, tettei, akkor kezelném úgy, hogy segítséget kérek, de így más. Ez egy bizalmas kapcsolat kialakításának kezdete.

A tesód kérte, hogy ne mondd el senkinek? Te szeretnél erről beszélni mással is? Ha a tesódnak mondtad, hogy szeretnél erről beszélni mással is, de anélkül nem akartál, hogy ő ne bólintott volna rá, mert ez mégis egy komoly magánügy és nem akarod eljátszani a bizalmát?

2017. nov. 18. 17:33
 14/14 A kérdező kommentje:
nem fogom senkinek mondani. tényleg eljátszanám úgy a bizalmát
2017. nov. 18. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!