Miben más az egyke élet attól hogy több testvéred van?
Feltesom van, kisfiu, 5 eves. A szuleim elvaltak, apamnak uj csaladja lett. Nem latogatom oket, csak kotelezo alkalmakkor(szuletesnap, karacsony) illendosegbol. Pedig nem vagyunk rosszban. Megis olyan , mintha egy idegen gyerekkel jatszanek, nem tekintem testveremnek. Szerintem o se engem. Inkabb apa egy ismerosenek, aki neha megmatogatja.
Nem banom ezt, nem igazan erdekel.
Mostohaöcséim vannak, egyik 11, másik 7 évvel fiatalabb.
Semmi extra, mivel 16 voltam, mikor apámék összejöttek, nem nagyon barátkoztam velük.
Néha beszélgettem a naggyal, de ennyi.
28n
Egy hugom van, 2 evvel fiatalabb nalam.
Hozzá valahogy jobban viszonyunlnak a szulok, foleg anyam. Sokat segítették mikor koltozott, volt amikor az alberletet is fizettek neki. 2 szer koltozott el es koltozott haza ameddig en egyszer se de gyujtottem ra a penz mert nekem n segitettek semmiben sem. Azota elkoltoztem en is de egy fillerrel nem tamogattak, sot meg tartoznak penzzel mert tolem kertek kolcson h tesomnak segitsenek albit fizetni.
Most meg aztan tenyleg nem szamithatok semmire mert tesomnak babaja lesz es o van a kozpontban, anyam babaágyat vesz neki meg babaruhákat. Én megnősültem de anyámék a tavolsag miatt nem nem tudtak ott lenni, lagzi most lesz tartva de arra se varhatok egy kepeslapot sem nemhogy ajandekot mert most a jovendo unoka kap mindent.
Ezzel csak azt akarom mondani h milyen egyenlotlensegek vannak 2 testver kozt pedig edestestverek vagyunk, de megis o tobb figyelmet es tamogatast kap.
Nekem egy másfél évvel idősebb nővérem van, szeretjük egymást, számíthatunk egymásra, de ég és föld vagyunk minden téren. Ő egyszerűbb, szolgalelkű, háziasszony típus, én független, luxusimádó, karrieristább lány vagyok. Abban is meglátszik, hogy ő 4 gyereket akar, én 1-et :D
Szerintem egy testvér(több meg aztán főleg) szívás. Gyerekként ölitek egymást, megy a folytonos féltékenykedés, igazságtalanságérzet a szülők részéről, igazából nagyon kevés család van, ahol minden gyerek egyformán van szeretve, támogatva. Nálunk mindig én voltam az okos, törtető, nővéremnek mindig nehezen ment a tanulás, így anyagilag és más szempontokból is mindig jobban támogatták, ami viszont nekem mindig rohadtul szarul esett.
Én pontosan emiatt akarok csak egy gyereket. Azt akarom, hogy minden szeretetet, törődést ő kapjon, nem akarom, hogy azt érezze, hogy a másikat jobban szeretem, vagy többet kap, vagy ilyesmi. Én sokat szenvedtem mindig is emiatt. És az pedig nagy tévhit, hogy az egykék önzők lennének. Ez egész egyszerűen nevelés és személyiség kérdése, egyik exem egyke és nem ismerek nála önzetlenebb, odaadóbb embert.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!