Kiderült, hogy bátyám fia mégsem az övé. Ti megszakítanátok a kapcsolatot a kisfiúval (és az anyukájával)?
Bátyámékkal nagyon szoros volt a kapcsolatunk, sokat összejártunk, kisegítettük egymást ovis-sulis szünetekben, a gyerekek délutáni logisztikájában stb. A gyerekek is nagyon szeretik egymást; az ő fiuk 8 éves, nekünk 9 éves vegyespáros ikreink és egy 6 éves lányunk van. Ők most nem értik, hogy miért nem találkozunk velük már hetek óta. A sógornőmet le tudnám hányni, de a gyerekeket nagyon sajnálom.
Ti mit tennétek?
ui: orvosi vizsgálatkor derült ki hogy nem stimmel a vércsoport, ezért csináltatott vizsgálatot a bátyám.
A fiúcska ettől még jöhetne a gyerekeimhez, max olyan lenne mint a szomszéd porontya.
Azért érdekelne mi vitte rá sógornőt a megcsalásra és a gyerek megtartására majd évekig titkolózásra. Addig nem mondanék ítéletet, ezek a szituk, csak külső szemlélőnek egyszerűek.
Off: Kedves 61! Ahhoz képest, hogy Te azt mondod, nem ez az álatános, én elég sok olyant ismerek, akiket nem látogatott a nemzőjük a válás után. Persze biztosan a kivételek közé tartozol, de nem is ez volt a kérdés.
On: Szerintem függetlenül attól, hogy a bátyád elválik a feleségétől, a családnak nem kellene megszakítania a kapcsolatot a kisfiúval. Emlékszem, Joshi Barat műsorában volt egyszer egy gyerek, akinek az apja DNS teszet kért. 11 éves volt a kisfiú, azt apja azt mondta neki, hogy nem az ő fia és ez a gyereknek rosszul esett. Az adásban olvasták fel a vizsgálat eredményét, ami által bebizonyosodott, hogy mégis az övé a gyerek. Mire a fiú azt mondta: „Apa, én mindig tudtam, hogy a fiad vagyok.”. Persze, ha más lett volna az eredmény, biztosan azt mondta volna a gyerek: „Apa, én attól a fiad vagyok.”. A gyereknek nem az számít, hogy a vér szerinti szülője neveli-e, hanem az, hogy a szülő aggódik, amikor a gyerek beteg és fordítva. Egy nevelt gyereknek is lehet ugyanolyan rossz, ha a nevelőszülője meghal, mint egy édes gyereknek.
Itt nem kérdés, hogy meg kellene-e szakítani bizonyos kapcsolatokat másokkal. Hanem az, hogy adva van egy 8 éves gyerek, aki a kialakult helyzetről nem tehet.
Eddig volt egy apja, egy anyja, s az ikreid. Most pedig gondolom nem érti, hogy miért csak az anyja kíváncsi rá.
Itt olyan megoldást kell találni, hogy ne sérüljön a gyerek, vagy lehetőleg a legkisebb mértékben. Mert mégiscsak egy 8 évesről beszélünk, aki személyiségileg nem érett ahhoz, hogy egy ilyen helyzetet objektíven kezelni tudjon anélkül, hogy az életére negatívan kihatással ne lenne.
Mit tennék, ez volt a kérdés.
Próbálnám szem előtt tartani, és a bátyámat is erre biztatnám, hogy a kisfiú nem tehet semmiről, és neki a bátyád az apukája (hiába nem az vér szerint).
A gyerek anyjával persze nem lennék ezután jóban, de a gyerekek előtt moderálnám magamat, az ő érdekükben. (Ha nem látják a gyerekek, nyugodtan lehányhatod, meg is érdemli). A gyerekek kapcsolattartását viszont nem korlátoznám.
Valahogy próbáljátok beleélni magatokat annak a kisfiúnak a lelkivilágába. Mit tehet ő erről? Miért érdemli, hogy elveszítse az apját (nevelőapját, de neki akkor is az apja a bátyád!), az unokatesóit? Mennyire fogja ez őt megviselni, tönkretenni?
Tehát az első jogos dühön kívül a gyerek érdekeit helyezzétek első helyre, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!