Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kiderült, hogy bátyám fia...

Kiderült, hogy bátyám fia mégsem az övé. Ti megszakítanátok a kapcsolatot a kisfiúval (és az anyukájával)?

Figyelt kérdés

Bátyámékkal nagyon szoros volt a kapcsolatunk, sokat összejártunk, kisegítettük egymást ovis-sulis szünetekben, a gyerekek délutáni logisztikájában stb. A gyerekek is nagyon szeretik egymást; az ő fiuk 8 éves, nekünk 9 éves vegyespáros ikreink és egy 6 éves lányunk van. Ők most nem értik, hogy miért nem találkozunk velük már hetek óta. A sógornőmet le tudnám hányni, de a gyerekeket nagyon sajnálom.

Ti mit tennétek?

ui: orvosi vizsgálatkor derült ki hogy nem stimmel a vércsoport, ezért csináltatott vizsgálatot a bátyám.

2017. szept. 9. 18:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem azon ugyanúgy felháborodnak az emberek, ha a vér szerinti apa dobja el a gyermekét. Viszont nem ez a jellemző. Vannak ilyenek is, de ne általánosítsunk már. Az elvált apukák jelentős része a válás után is jó apa marad.
2017. szept. 10. 09:44
 62/84 anonim ***** válasza:
81%

A fiúcska ettől még jöhetne a gyerekeimhez, max olyan lenne mint a szomszéd porontya.

Azért érdekelne mi vitte rá sógornőt a megcsalásra és a gyerek megtartására majd évekig titkolózásra. Addig nem mondanék ítéletet, ezek a szituk, csak külső szemlélőnek egyszerűek.

2017. szept. 10. 09:54
 63/84 anonim ***** válasza:
67%

Off: Kedves 61! Ahhoz képest, hogy Te azt mondod, nem ez az álatános, én elég sok olyant ismerek, akiket nem látogatott a nemzőjük a válás után. Persze biztosan a kivételek közé tartozol, de nem is ez volt a kérdés.

On: Szerintem függetlenül attól, hogy a bátyád elválik a feleségétől, a családnak nem kellene megszakítania a kapcsolatot a kisfiúval. Emlékszem, Joshi Barat műsorában volt egyszer egy gyerek, akinek az apja DNS teszet kért. 11 éves volt a kisfiú, azt apja azt mondta neki, hogy nem az ő fia és ez a gyereknek rosszul esett. Az adásban olvasták fel a vizsgálat eredményét, ami által bebizonyosodott, hogy mégis az övé a gyerek. Mire a fiú azt mondta: „Apa, én mindig tudtam, hogy a fiad vagyok.”. Persze, ha más lett volna az eredmény, biztosan azt mondta volna a gyerek: „Apa, én attól a fiad vagyok.”. A gyereknek nem az számít, hogy a vér szerinti szülője neveli-e, hanem az, hogy a szülő aggódik, amikor a gyerek beteg és fordítva. Egy nevelt gyereknek is lehet ugyanolyan rossz, ha a nevelőszülője meghal, mint egy édes gyereknek.

2017. szept. 10. 10:05
 64/84 anonim ***** válasza:
70%
Szóval tesód 8 évig nevelte a kisfiút, 8 évig az apja volt, de most, hogy kiderült, vér szerint nem az övé, lelép...Az egy dolog, hogy anyuka milyen, de ezesetben bátyád sem nagy jellem-bajnok.
2017. szept. 10. 11:01
 65/84 anonim ***** válasza:
92%

Itt nem kérdés, hogy meg kellene-e szakítani bizonyos kapcsolatokat másokkal. Hanem az, hogy adva van egy 8 éves gyerek, aki a kialakult helyzetről nem tehet.

Eddig volt egy apja, egy anyja, s az ikreid. Most pedig gondolom nem érti, hogy miért csak az anyja kíváncsi rá.

Itt olyan megoldást kell találni, hogy ne sérüljön a gyerek, vagy lehetőleg a legkisebb mértékben. Mert mégiscsak egy 8 évesről beszélünk, aki személyiségileg nem érett ahhoz, hogy egy ilyen helyzetet objektíven kezelni tudjon anélkül, hogy az életére negatívan kihatással ne lenne.

2017. szept. 10. 11:29
 66/84 anonim ***** válasza:
60%
Mondjuk az autóbaleset miatti trafó az nem orvosi vizsgálat, de apróság ugye... (ott se nézünk amúgy vcs-t, csak ha vért rendelünk...).
2017. szept. 10. 12:03
 67/84 anonim ***** válasza:
82%
Akkor leírom mégegyszer. Az egy dolog hogy a kedves anyuka egy hazug, ótvar, retek qrva. Az meg egy másik hogy van egy gyerek akit a fiamként szeretek, tisztába teszem, örülök az első fogacskájának, az első napjának a oviban-suliban de hopp! Egy vérvizsgálat és onnantól úgy nézzek rá mint egy lelenc korcsra? Ezt te sem gondolod komolyan ugye kérdező? Akkor megy ez simán ha SOHA NEM IS SZERETTE AZT A GYEREKET!
2017. szept. 10. 13:32
 68/84 anonim ***** válasza:
82%
Már vagy egy napja nem válaszol a kérdező! Troll gyanús!
2017. szept. 10. 13:54
 69/84 anonim válasza:
35%
Remélem váláskor a feleség nem fog gyerektartást követelni bátyádtól. Undorító hányadékok az ilyen "nők".
2017. szept. 10. 14:28
 70/84 anonim ***** válasza:
80%

Mit tennék, ez volt a kérdés.

Próbálnám szem előtt tartani, és a bátyámat is erre biztatnám, hogy a kisfiú nem tehet semmiről, és neki a bátyád az apukája (hiába nem az vér szerint).

A gyerek anyjával persze nem lennék ezután jóban, de a gyerekek előtt moderálnám magamat, az ő érdekükben. (Ha nem látják a gyerekek, nyugodtan lehányhatod, meg is érdemli). A gyerekek kapcsolattartását viszont nem korlátoznám.

Valahogy próbáljátok beleélni magatokat annak a kisfiúnak a lelkivilágába. Mit tehet ő erről? Miért érdemli, hogy elveszítse az apját (nevelőapját, de neki akkor is az apja a bátyád!), az unokatesóit? Mennyire fogja ez őt megviselni, tönkretenni?

Tehát az első jogos dühön kívül a gyerek érdekeit helyezzétek első helyre, ha lehet.

2017. szept. 10. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!