Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A bátyám molesztált kiskoromba...

A bátyám molesztált kiskoromban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Most 16 éves vagyok és valamiért mostanában visszajött egy csomó emlékem arról hogy a bátyám miket "játszott" velem kiskoromban. Én úgy 8-9 lehettem ő meg 13-14 és olyanokat "játszott" hogy játszunk papás mamásat és csókoljam meg. Meg simogatta a karomat és mondta hogy ugye milyen jó érzés, simogassam én is őt és mondta hogy hol és hát gondolhatjátok hol. Nem is akarom leírni az összeset.

Én ezeket megcsináltam, annyi évesen nem is tudtam mi történik csak mindig nagyon szégyelltem és nem bírtam utána a szemébe nézni meg féltem tőle hogy mikor jön legközelebb a játékaival.

De aztán egyszer már nem csinálta többet és azóta sem beszéltünk róla de én szerintem totál elcseszett vagyok emiatt. Nincsenek barátaim, nem tudok közeledni a fiúkhoz. Nem is szeretek emberek közé menni. Egy csődtömeg vagyok és őt hibáztatom emiatt.

De mit tegyek most már?? Nem tudom visszacsinálni. Úgy teszünk mintha meg se történt volna, ő éli boldogan az életét én meg egy roncs vagyok. Az osztálytársaim randiznak meg már járnak én meg azt se akarom hogy hozzám érjenek.

Ne írjátok légyszi hogy menjek pszichológushoz mert nincs rá pénzem és a szüleimnek sincs arra pénze és nem is akarom a szüleimnek elmondani

:(((

2017. aug. 30. 14:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hat igen, ezek elhiszem hogy zavarnak most. Nekem is vannak hasonlo emlekeim az en batyamrol. De mar megbocsajtottam neki, es soha nem hozom szoba.

Azt hiszem pedig hogy akkor is kellene egy szakember akivel ezt atbeszelheted. A batyad ha nem hozza szoba es ugy tesz mintha meg sem tortent volna, akkor bizonyara banja mar es nagyon szegyenli.

Egy pszichologus ebben az estben garantaltan segitene, hiszen az egyetlen problema hogy nem tudod kivel megbeszelni.

2017. aug. 30. 14:39
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez valóban megtörtént, akkor vagy beszélsz róla vagy őrlőd magad tovább.

Hogy segítsen bárki, ha nem vagy hajlandó olyantól segítséget kérni, aki tudna is segíteni?

Amúgy meg a pszichológus nem kerül pénzbe, ha orvos által van kiírva.

2017. aug. 30. 14:40
 3/17 anonim ***** válasza:
21%

Az SZTK "pszihológus", kb. olyan mint lőtt sebre a vietnámi balzsam. Sajnos nagyon nagy kontárok az SZTK "pszihológusok". Csak míg bemész köt beléd háromszor, végig szabadulni akar, és maximum felír pár szar addiktív vackot.

2017. aug. 30. 14:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Magánpraxis sem garantálja azt, hogy jobb orvoshoz kerülsz.

Amúgy meg legalább kibeszéli magából a problémát, már az is sokat számít.

De ha nem is akar senkivel sem beszélni erről, tanácsolhat itt bárki bármit, úgysem fog tetszeni neki.

2017. aug. 30. 14:49
 5/17 anonim ***** válasza:
96%

3-as ezeket honnan veszed? Kezdjük ott, hogy pszichológus semmit nem írhat fel, mert nem orvos. Csak pszichiáter írhat fel gyógyszert.

Én is jártam kiskoromban nevelési tanácsadóba pszichológushoz, sokat segített. Kérdező, muszáj róla beszélned kompetens felnőttnek (lehetőleg a szüleidnek) ez nem egy olyan dolog, amivel egyedül meg fogsz tudni birkózni.

2017. aug. 30. 14:51
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont. Én sem fizettem a pszichomókimnak mert hát ugye TBm van. . Belgyógyász utalt a pszichiáterhez, ott kivizsgáltak, diagnosztizáltak szorongással és anorexiával, de egy aranyos pszichológus hölgy foglalkozott velem hetente 1szer, nem a főorvosnő. Iskolapszichológust is felkeresheted
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hármas, gyógyszer pszichiátrián írnak fel, nem a pszichológus fogja felírni. Nagyon el vagy tévedve.
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Iskolaorvoshoz kellene fordulnod segítségért, ő el tudná intézni szerintem, hogy pszichológushoz járhass. A bátyád ostoba serdülő kölyök volt, lehet, hogy ő maga is szégyelli az egészet, de rajtad ez nem segít, tényleg muszáj lenne a szakember.

És ne szégyelld magad. Gyerek voltál és engedelmeskedtél a nagyobbnak, akitől, gondolom tartottál. Nem a saját szabad akaratodból csináltad. Most már lassan felnősz, rendezned kell ezeket a dolgokat magadban, a bátyád hibáztatása önmagában nem old meg semmit, még ha tényleg ő is a felelős. De ez a Te életed, és hidd el, bőven van még időd és rendbe tud jönni, megfelelő segítséggel.

2017. aug. 30. 14:59
 9/17 anonim ***** válasza:
82%

#6os vagyok

Mire elkülde annyian irtak, a 2esnek van igaza.

16 évessel gyerekpszichológus fog foglalkozni nem a jó öreg sztks nénik zizegős ruhába.

Másik meg a szabad orvosválasztás. Én sem a legközelebbi dokihoz mentem. Ha vki paraszt velem, főleg ha orvos, otthagyom a faxba. Ha komarom vagy pest megyei vagy kérdező, írj privátot és megadom a volt dokim elérhetőségét.

2017. aug. 30. 15:05
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, ami veled történt :(

De jó, hogy előhoztad, és nem magadban őrlődsz. Ha még nem ismered, nézd meg ezt az oldalt: [link]

Tele van hasonló történetekkel, és te is leírhatod a sajátodat. Kapcsolatba is léphetsz velük, talán tudnak segíteni. Ehhez szakember kell valószínűleg, aki találkozott már több hasonló esettel, és tudja, miként működik, hogy valaha sikeresen túl tedd magad ezen. Fontos, hogy lépj valamit az ügy érdekében, mert az egész életedre kihatással lehet, ahogyan azt tapasztalod is. A háziorvosoddal is beszélhetsz erről, őt köti az orvosi titoktartás, nem fogja elmondani senkinek, de adhat tanácsot, hogy hova fordulj. De ugyanígy megkereshetsz pszichológust is. Az iskoládban is kell, hogy legyen iskolapszichológus. Szeretnék segíteni, de többet azt hiszem nem tudok. Drukkolok neked!

2017. aug. 30. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!