Édesanyám felakasztotta magát, én találtam rá kiskoromban. Tíz év után, ezekben a hónapokban "fogtam fel". Mit tegyek, hogy fel tudjam dolgozni?
Egy nagyon szerető apát kaptam az élettől..aki nem nagyon mutatja ki a szeretét, de támogat, óv, véd.
A tortentekkor kisgyerek fejjel nem nagyon éreztem a halál súlyosságát. Pár hónapja szakadt fel a seb, amikoris egy közeli ismerősöm úgymond "szembesitett" a dologgal, nyersen hozzámvágta. Akkor ram tort egy végtelennek tűnő zokogás.
Ezelőtt azt hittem, hogy én fel is dolgoztam kis koromban, de felnottebb fejjel kellett rájönnöm, hogy egyáltalán nem.
Kérem valaki segítsen, kezdek megorulni anyukám miatti gondolataim, sajnálatom miatt.
L
a gondolataidat te irányítod..
kergetheted magad az őrületbe, de ki is vezetheted
Nem dolgoztad fel, csak félretetted, szőnyeg alá söpörted, ahogy körülötted mindenki tette, hiszen senki nem foglalkozott azzal, hogy ezt veled feldolgoztassa valaki. Borzasztó tragédia ez akkor is, ha csak elmesélik, hát ha még látod is... Egy gyerek látszólag könnyebben túlteszi magát a dolgokon, de te vagy rá az élő példa, hogy mennyire nem így van ez.
Utálom, ha valaki azt mondja, a gyereke nem érzékel túl sok mindent a szülő elvesztéséből, mert még pici. Pici, de ugyanolyan kommunikációra van szüksége a gyászhoz, mint bárki másnak, csak a saját nyelvén, különben tolja maga előtt az élete során a a kimondatlan fájdalmat.
Mindenképpen azt javaslom, hogy fordulj szakemberhez. Van kifejezetten olyan pszichológus, aki gyászfeldolgozásban segít, csoportfoglalkozások is vannak erre, szerintem abszolút nem lenne hülyeség elmenned akár egy ilyen körbe és megtanulni beszélni másoknak az érzéseidről.
Ezen felül én azt javasolnám, hogy beszélj apukáddal a történtekről és merd feltenni neki a kérdéseidet.
Kevesen küzdenek meg egy ilyen élménnyel egyedül, hatékonyan. Mindenképpen kérj valakitől segítséget!
Borzasztó lehet. A párom nyomozó. Sokat jár öngyilkosságokhoz, én már azt is nehezen viselem, ha néhány mondatban beszámol, amikor hazaér, hogy mi volt az aznapi munkája. Én nem is tudom, hogy feltudnám-e ezt valaha is dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!