Pszichopata vagy csak neveletlen?
Nálunk ugyanez, csak detto a 60 éves "apukám" csinálja.
Egyébként ezt a viselkedést, káromkodást valakitől látja. Magától biztos, hogy nem kezd el k.rv.zni.
Apukád nem beszél csúnyán? Mert a leírás teljesen apámat írja le, valószínű, hogy nálatok is tőle lesi el, vagy éppen mástól.
Ezeket a dolgokat a gyerek nem magától szedi.
Én ugyanilyen gyerek voltam. Holott ránézésre normális családban éltem, normális szülőkkel. Csakhogy az egyébként normális, jólelkű apám konfliktuskezelése kb a trágárságból és a toporzékolásból állt mindig is, és egy gyerek fogékony az ilyesmire. Csakhogy míg apám tudott disztingválni, és nem adta elő magát akárhol és akármikor, addig én, gyerekként képtelen voltam erre.
Eredmény? Felnőttem, megtanultam a helyes konfliktuskezelést, és az egyetlen hátrányom annyi maradt mára, hogy szégyellem a gyerekkoromat.
Nálatok is a kislány maga adja meg a kulcsot "apa is mindig téged hibáztat szóval én is".
A családterapeuta meg azért nem tud segíteni, mert a szülők nálatok is normálisak, és idegenek előtt tudnak disztingválni, csak egymás közt nem. A családterapeuta előtt másik arcukat mutatják, míg a gyerek mindkettőt jól ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!