Hogyan tudnám megértetni a bátyámmal, hogy irreálisan magas tartásdíjat fizet az exének?
Nem érti meg hogy így sosem lesz újra rendes kapcsolata, nem tudja újrakezdeni. 120-at fizet 2 gyerekre. Lelkiismeret-furdalása van a válás miatt.
Hogyan tudnánk meggyőzni?
"a lakhatásra nem kell költeni"
Hogyhogy nem kell költeni? Ki fizeti helyettük a közös költséget például? Ha meg ház, akkor jó, mondjuk nincs közös költség, viszont saját zsebből kell új tetőt szerezni, ha leviszi a vihar, meg hasonlók.
"Miért fontos mennyit keres?"
Azért, amiért neked se mindegy, hogy havi 100 ezerből kell-e kifizetned x összeget bármire, vagy havi másfél millióból.
Üdv,nem tudom mennyire gondoltad át a kérdésed,mert itt érdemi választ nem fogsz kapni.Ide járnak az unatkozó hölgyemények,akiknek csak az a fontos,hogy a saját férfi-nő kapcsolati elképzeléseiket (a férfi legyen ATM, a nőnek minden jár) másokra erőltessék. Rá se ránts,ez az egyetlen elfoglaltságuk az életben,betegek.
De vissza a kérdéshez. Ha lelkiismeret furdalása van,először azt kéne rendbe tenni. Én nem ismerem a helyzetet,neked kell látnod hogyan lehet vele beszélni erről.
A másik a tételes elszámolás.Vesd fel neki,hogy ennyi pénzből konkrétan miket lehet venni,mennyi elégíti ki a két gyerek szükségletét és ezen felül mennyi marad. Ismerősök,akik elváltak beszéljenek vele náluk mennyi a gyerektartás,hogyan intézik.
És mivel nincs bírói határozat az összegről nyugodtan megteheti,hogy jövő hónaptól fele annyit ad neki. Ha meg valamire szüksége van a gyereknek azt saját zsebből kifizeti,nem közvetítővel.
De undorító vagy kérdező pusztulnál meg.
Fúú de hányok az ilyen ocsmány férgektől.
Ha ez szerinted irreálisan sok: te meg tudsz élni havi 60 ezer forintból?
Gondolom, nem.
Pedig a gyereknek se olcsóbb a cipő, a ruha, stb, viszont amíg te 3-4 évig hordasz egy cipőt, addig egy gyerek ezt fél év alatt kinövi. Ráadásul egy neki se elég: kinti, benti, tornaórára, játszani, papucs, stb. Ruhára ugyanez érvényes. Hiába 8500 egy kabát, jövőre kicsi lesz.
Egy évszakváltás kész vagyon.
Iskolakezdés: gyerekenként kisebb vagyon. De az ovi is: benti cipő, tornaruha, tisztasági csomag, új ruhatár.
Étkezés befizetés: 500 Ft/nap. Ez 22 ezer körül van. A legszebb, hogy a pocsék kaját nem eszi meg a gyermek, csak azért fizeti a szülő, mert a napközihez muszáj. De tenni kell be még szendvicseket is.
Az se érv, hogy nem költi el a két gyerekre adott hónapban. A következő hónapokban, mikor otthon van velük mert beteget, elmegy a duplája. Vagy ha fogszabályzó kell, vagy szemüveg, vagy táborozni mennek, vagy színházba, vagy úszás oktatás van, vagy épp elhagyja a telefonját, vagy "véletlenül" csinál egy 35 ezres telefonszámlát.
Az se mindegy, hogy mennyi idősek a gyerekek. Két kamaszra a Dáriusz kincse se lenne elég.
A főiskolai évekre sem árt időben félretenni, mert az is milliós tétel.
Két kicsi gyereknél se az étkezés sok. De mindig van kiadás: 60 ezer egy gyerekülés a kocsiba. Például.
Neked nincs gyereked, ugye?
- miért fontos? Mert rohadtul nem mindegy, hogy 1500 000-ből vagy 150 000-ből kell kifizetnie
- neked nem tök mindegy, hogy mennyit költ a gyerekekre?
- foglalkozik egyáltalán velük, vagy csak odaszórja a pénzt és szarik rájuk?
Nekem az az érzésem, a tesódnak nem a válás miatt van bűntudata és fizet ennyi gyt-t, hanem mert magasról tesz a gyerekeire, és ezzel kompenzál.
Miért KELL meggyőzni valamiről egy cselekvőképes felnőtt embert, ami az akaratával nem egyezik? De komolyan...
Egy olyan elvált nő és anya vagyok, aki
- önerőből jó körülmények között él
- a volt férjemtől kapott (egyébként összegszerűen 20 eFt) tartásdíjat megtakarítási számlára utaltatom, ami a gyerekem nevén van, így az ő 16 éves koráig hozzáférni nem lehet
- a jelenlegi partneremnek is vannak gyerekei és igen, neki is vannak traumái a válásával kapcsolatban (NEM, nem miattam váltak el, én sem őmiatta a volt férjemmel, mintkét családban ez már 5 éve történt!)
- kapaszkodj meg, ő 150 (!!!) eFt-ot fizet a volt feleségének és emellett a gyerekeket viszi programokra, vásárol nekik ezt- azt, foglalkozik velük és utazik hozzájuk (oda-vissza ez több, mint alkalmanként 500 km, ez sem 10 eFt tehát)
- én ezzel maximálisan egyetértek és örülök annak, hogy megteheti és meg is teszi, ettől nem nélkülözik (én sem és az én gyermekem sem, mert kettőnket tőle függetlenül is bőven átlag felett el tudom tartani!), a havi keresetének kevesebb, mint 20%-át utalja a volt feleségnek.
Nyilván nem mindegy, hogy mennyiből kell azt a pénzt fizetni.
Emellett megtakarítási számlái is vannak, aminek a két gyermeke a kedvezményezett és remélem, hogy mindig is fog nekik segíteni.
Kultúrált embereknél ebből nincs vita, mert egy jó szülőó felismeri, hogy válás után is kutya kötelessége gondoskodni a csemetéiről.
Kérdező te ott hibázol, hogy azt hiszed, hogy a gyerektartás arra és csak arra van, hogy a gyerekek minimális és közvetlen szükségletét fedezze, holott NEM.
Lehet, hogy neked sok ez az összeg, de mi van akkor, ha a volt feleség (bár rezsit nem fizet, mint írod, de ez sem gond!- nálunk is az ex a szüleivel él a gyerekekkel, és? attól a gyerekek gyerekek maradnak)
Neked lehet, hogy felesleges kiadás egy csomag gumicukor is, a gyerekek meg örülnek neki.
El sem tudod képzelni, hogy esetleg a volt feleség is félretesz a pénzből pl. magánorvosra, lakáskasszára, különórára, magánovira vagy bármi értelmesre? Esetleg új bútorokat kapnak a gyerekek iskolakezdésre vagy tartalmas élményre költi (sport, nyaralás)
csak mert a gyerekeknek ehhez is joguk van és jó lenne, ha minden gyereknek ez meg is adatna.
Gondolj bele abba is, hogy ha a testvéred együtt maradt volna a volt feleségével, akkor is odaadta volna ezt a pénzt a közösbe, nem?
...azt, hogy ehhez mi közöd és mit remélsz ettől a cirkusztól, azt már fel sem merem tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!