Miért kellene segítenem a proli bátyámnak?
7 éve kint élek külföldön, anyánk és a bátyám is ezzel nyaggat, h ugyan segítsek már a bátyámnak is kijutni és ott munkát találni.
Kezdjük ott, h nyelvtudása nem sok van, nagyon minimális német. Ő erre mindig azt mondja, h nem vezérigazgatónak akar kimenni, megelégszik vmi betanított munkával is.
Anyu is mindig azt mondja, h tudja h lehet nyelvtudás nélkül is, miért nem segítek neki stb.
Külön család vagyunk, oldja meg a bátyám az életét és ne én rám akaszkodjon, csinálja meg saját szerencséjét.
Szerintetek kötelességem segíteni rajta? Tudnátok írni vmi frappáns dolgot amivel egyszer és mindenkorra lerázhatnám? (A nyelvtudás nélkül nem lehetet már nem hiszi el)
Ha vmi nyomos okod van ra, hat ne segits!
Ha nincs, akkor nem ertelek.
Hát nem tudom. Az én testvérem a kérésem nélkül, saját maga ajánlotta fel, hogy segít nekem egy jó munkát találni a cégnél, ahol ő is dolgozik. (Nem fodagtam el, mert más terveim voltak, de ez lényegtelen.)
Ha leírnád közelebbről, hogy miért is utálod ennyire a testvéredet, akkor talán mi is könnyebben megértenénk téged. Mert itt nem arról szól, hogy a nénikéd szomszédjának a lányának a párja szeretné a segítségedet kérni, ahhoz, hogy kijuthasson. A saját testvéredről van szó. Én ha úgy lenne, teljes mértékben segíteném. Még az első 1-2 hónapot fizetném is neki, lakhatna nálunk és ha nem jön össze, hát akkor nem (aminek az esélye nagyon kicsi, mert ahhoz már borzasztóan hülyének kellene valakinek lennie.)
nekem az a gyanúm h 26osnak van igazsága. Ha a bátyád egy szorgalmas, igyekvő valaki akkor persze Te vagy bunkkó.
De nekem az jött le h a srácnak se elképzelése se akaratereje nincs a munkavállaláshoz. Nyilván másképp állnál te is hozzá ha azt mondaná, figyelj öcsi, találtam egy munkalehetőséget itt, mint csontozó lakhatnék nálad három hónapig míg összeszedem kicsit magam? Ha jól értem, még arról sincs elképzelése milyen munkát szeretne vagy tudna! véggezni. Az hogy nem lenne vezérigazgató, kicsit tág fogalom. Ha vki nem beszéli a helyi nyelvet, nincs bvégzettsége és munklatapasztalata, akkor, elyismeret nélkül, még pizzafutár se lehet.
Mond, hogy szivesen segítesz, ha legalább beszélő szinten megtanulja a nyelvet mert te nem szeretnél tolmácsolni.
Ha sikerül neki és küzd érte, akkor tényleg akarja, ha semmibe veszi akkor csak a hátszelet használná ki, amit te biztosítasz és rajtad élősködne.
Nekem is volt, hogy nem segítettem rokonnak. Pedig kedvelem őt. De nem is volt rá lehetőségem. Mégpedig a nyelvtudás miatt. Nekem sem valami jó, örültem, hogy van munkahelyem. Neki meg abszolút nincs. Gyári meló lett volna neki jó, de én sem abban dolgoztam, hanem vendéglátásban. Volt terv, hogy gyàri melót keresek, mert nem lett volna rosszabb, de egyéb ok miatt nem jött össze. Ha abban dolgoztam volna, akkor kivittem volna magamhoz. Ezt meg is mondtam neki őszintén.
De itt a kérdés az, hogy miért nem segítesz neki? Meg miben állna a segítséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!