Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A sogorom atvagott minket, ti...

A sogorom atvagott minket, ti szova tennetek? Vagy hallgassak a beke kedveert?

Figyelt kérdés

Hetvegenkent hazajarunk a parommal a szuleimhez, penteken felhivott a noverem, hogy nem akarunk-e veluk menni, mert bent vannak a varosban. Mondtam, persze, akkor nem koltunk buszra (nekunk nincs autonk). Utkozbe megalltunk, a tesom es en bementunk egy uzletbe, ez ido alatt a parom felhozta a sogoromnak, hogy a hetvegen vagy elsejen nem megyunk-e el a botanikuskertbe, ha mar minivakacio van. A sogorom szokasa szerint himezett-hamozott, hogy meglatjuk, talan ha jo ido lesz, hmmm hmmm. Na jo, vasarnap anyueknal grilleztunk, a parom ismet megkerdezte, hogy akkor mi a terv, megyunk vagy sem? A sogorom azt felelte, hogy sajnos nem tud, mert dolga van.

A tegnap este megjelentek anyueknal es elmeseltek, hogy epp a botanikuskertbol jonnek es milyen szep...

A paromnak nagyon rosszul esett, de azt mondta, ne szoljak semmit, mert vasarnaponkent megiscsak egy asztalhoz kell ulnunk.

Mit tennetek a helyemben?

2017. máj. 2. 07:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

Egyetértek azokkal, akiknek a hócipője tele lenne azzal, hogy folyton a sógorukkal, sógornőjükkel csináljanak hétvégi programot.

És én se szívesen mondanám nekik, hogy nem velük akarok jópofizni, hanem ha végre van szabadidőnk, én a feleségemmel kettesben szeretnék programot csinálni.

A kérdezővel egyvalamiben értek egyet: ha már kettesben akartak lenni és pont a botanikus kertbe mentek, akkor utólag nem kellett volna (pláne nem a kérdező előtt) mesélni, hogy milyen szép.

Egyébként, kérdező, ha a botanikuskert tényleg jó program, miért nem mentetek el ti is kettesben? Sógorék nélkül képtelenek vagytok programot csinálni?

2017. máj. 2. 11:19
 22/31 anonim ***** válasza:
85%
Ez így igaz! Ők elmentek, és jól elvoltak, tetszett nekik. Elég nehezen hiszem, hogy direkt szervezte úgy a sógor, hogy legyen mit az orrotok alá dörgölni, egyszerűen csak elmentek és megosztották az élményeiket. Ezek szerint ti el sem mentetek, holott, ha jól értettem, szerettél volna menni. Miért nem mentetek el végül kettesben?
2017. máj. 2. 11:51
 23/31 A kérdező kommentje:

De ki beszelt itt arrol, hogy allandoan sogorekkal kell logni? Talan tavaly nyaron pizzaztunk egyutt utoljara. En mas varosban elek, ritkan talalkozunk, szerettem volna egyutt bandazni veluk. Ha nekik nincs hozza kedvuk, sebaj, megertem, de akkor ne mondjak azt, hogy sajnos surgos dolguk van, kozben elmennek oda nelkulunk, ahova a parom javasolt kozos programot, majd jonnek es meselik, hogy milyen szep. Csupan ez esett pocsekul, nem az, hogy elmentek es jol ereztek magukat.

Nem, mi vegul nem mentunk el, mert amint irtam, nincs autonk, de majd elmegyunk vonattal.

2017. máj. 2. 12:08
 24/31 anonim ***** válasza:
64%

Nem vàgott át a sógorod! Mièrt is vàgott volna àt?, nem is értem......

Mert először azt mondta, nem mennek, aztàn meg meggondoltàk magukat? Miért, 2 felnőtt embernek, akik semmilyen módon nem függnek tőletek, nincs joga meggondolni magàt? És amikor így törtènt, mit kellett volna tennie, felhìvni ès az engedèlyed kèrni? Vagy bejelenteni, h te, Marcsi, úgy döntöttünk, h mègis elmegyünk a botanikus kertbe, de egyedül szeretnènk menni, mit szólsz hozzà, mehetünk? Làsd be, hogy életszerűtlen a dolog.

Először megpróbàlt tapintatosan kibùjni vm alól, amihez nem fűlt a foguk (veletek közösen), azutàn kaptak az ötleten - de nem vàlaszolsz, pedig többen kèrdeztèk: ti miért nem mentetek el, ha annyira szerettètek volna làtni azt a helyet??

Ha ők voltak, ti màr nem mehettek, vagy mi van?

Vagy úgy jobb lett volna, hogy a sógor fuvarozza a popótokat, ahova szeretnétek? Lehet, h ehhez nem volt kedvük?

Ha annyira rosszul esik, a testvèrednek négyszemközt megemlítheted, de nagy hisztit ne csinàlj, mert semmi okod rà, csak hülyét csinàlnàl magadból. Ès elgondolkodnék kicsit magunkon, mert nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy ha a sógor mesèlnè, nem így hangzana a sztori. Ha valóban belevigyorgott az arcotokba, felmerül a kèrdès, hogy ugyan mièrt tett (volna) ilyet?

2017. máj. 3. 09:19
 25/31 anonim válasza:
88%

Nem lehet,h a sógorod úgy érzi,h csak azért szerveznétek velük programot,h furikázzon titeket?Lehet úgy gondolja,h kihasználjátok őket,amikor megjelentek akkor azonnalrögtön azt kell csinálni amit ti akartok?

Nehezen tudunk mit válaszolni a kérdésedre,m nem ismerjük a történetet úgy,mint ti akik benne vagytok..

1.Lehet volt előtte valami hasonló a sógorral és az alkalmas pillanatot kivárva visszavágott.

2.Lehet,h a tesóddal kellene beszélgetned,m talán ha őszintén rákérdezel elmondja mi a vaja,bajuk..Ha annyira jóban vagy a tesóddal akkor ez nem szabad,h problémát jelentsen..

3.Ha programot szervezünk valakivel,akkor elősször is megkérdezzük,h nem e megyünk valamerre a hétvégén,ráérnek e.Ha azt mondja igen,akkor lehet tervezni,h hova,mikor..Mert lehet,h nagyon parancsszerűnek érezte a sógor,h minivakáció,vasárnap megyünk a botanikus kertbe a ti kocsitokkal persze...Lehet,h én is dacoskodnék..

4.Lehet,h már levolt beszélve ugyanez a program valaki mással..Így igazából nem a párod ötlete,csak beletrafált..Nem akartak megsérteni,h mással mennének nem veletek..

5..Az egyetlen ami fura a dologban,h a sógor ezt vigyorogva közölte vasárnap.Olyan nincs,h nem mondja a párod szemébe,h kettesben akarnak lenne,de aztán azt igen,h milyen volt a botanikus kert..Akármennyire is gondolkozom nekem az ugrik be,h valamilyen bosszú volt vagy egyszerűen nem szívlel titeket valamiért,esetleg a tesód mondhatott neki olyat,h te voltál otthon a kis kedvenc stb..?

Beszéld ezt meg velük,m ez a viszony bizony elmérgesedhet.Sok sikert.

2017. máj. 5. 11:45
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

A párodnak van igaza.

Következtetés: a sógorodék nem akarták veletek tölteni a hétvégét.

2017. máj. 5. 11:54
 27/31 anonim ***** válasza:
31%

"nem merte a párod szemébe mondani, hogy kettesben szeretnének tölteni a szabadidőt, és nem négyesben."

Merje!

Én már voltam ilyen helyezetben.

Majdnem szó szerint ezt mondtam: "Gyerekek, majd máskor. Most a feleségemmel végre kettesben szeretnénk tölteni a hétvégét."

Ennyi.

2017. máj. 5. 12:00
 28/31 piroska és a farkas ***** válasza:
84%
" akkor nem költünk buszra", " nem mentünk mert nincs autónk" Namost az elsőből én arra következtetek, bocs, ha tévesen, h benzinköltségre sem költöttetek, holitt a fuvarban az ingyenesség lehet, h nem volt a felajánlás része. Ami a másodikat illeti, nagyok vagytok már, feltehetőleg gyerek nélkül, a vonat pedig egy elég jó közlekedési eszköz. Bizonyos szempintból kényelmetlenebb és kötöttebb, de mi van, ha sógorodék úgy érezték, h elsősorban ennek elkerülése miatt mennétek velük? Talán pont azért is mentek, h kiderüljön, h ti tömegközlekedéssel nem vállaltátok be. Bár remélem, ilyen " játszma" nem volt bennük, inkább csak vágytak egy kis együttlétre amihez ötletet adtatok. Egyébként nem dolgoznak? Csakmert dolgozó emberek eitkán szoktak állandóan kettesben lenni.
2017. máj. 5. 12:14
 29/31 anonim ***** válasza:
88%

A sógorod ne, vágott át benneteket, hiszen ti akartatok tőlük valamit.

Ő pedig nem ígért semmit, de azt be is tartotta.

2017. máj. 5. 12:28
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt írtad "sogorom szokasa szerint himezett-hamozott" tehát e már nem az elso eset volt. Szerintem a sogoodszimplan nem szeretne veletek programot csinálni.
2017. máj. 5. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!