Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Kire hallgassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kevert szorongásos és depressziós zavar miatt a pszichiáterem Valdoxan nevű antidepresszánst írt fel,melyet naponta egyszer lefekvés előtt kéne bevennem. Anya nem engedi,hogy szedjem. Fél,hogy rá fogok szokni,s szerinte egy bogyó egyébként sem fogja megoldani a család problémáit,amitől valószínűleg kialakulhatott ez az állapotom (szerinte). Így hát nem szedtem a gyógyszert,hanem helyette teákat ittam,de nem segítettek. Eltelt 1 hónap, tegnap ismét vissza kellett mennem az orvoshoz,akinek nem tetszett,hogy nem szedem a gyógyszert,s azt mondta,hogy ő így nem tud segíteni rajtam. Kire hallgassak ? Sok rosszat olvastam az antidepresszánsok negatív mellékhatásairól, ezért félek is tőlük.

18/F

2014. júl. 1. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Javítsatok ki ha rosszul tudom, de én úgy tudom, hogy az antidepresszánsra nem lehet rászokni, csak a nyugtatókra.
2014. júl. 1. 21:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a helyzet,hogy ebben az esetben még a szakemberek sem értenek mindig egyet. Van aki gyógyszerpárti és van aki a beszélgetésekben hisz jobban. Én azt tanácsolnám,hogy keress fel egy jó pszichológust,aki magánrendeléseken tud fogadni. Aztán ott majd elbeszélgetsz vele és ha Ő úgy látja,hogy szükséges,akkor írni fog gyógyszert. Azért merek tanácsot adni,mert én is átmentem ezeken a dolgokon. Engem a pszichiátrián kb le se pottyantottak,csak írták a gyógyszereket felfelé.
2014. júl. 1. 21:06
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Elsö: rosszul tudod, igencsak rá lehet szokni és utána abbahagyni sem lehet csak úgy, hanem hosszú ideig apránként csökkentve az adagot lehet leállni vele. (A családban volt ilyen eset, még nézni is borzasztó volt)

Egyébként sokkal több komoly mellékhatása van, mint amennyire használ, de sajnálatos módon az az elsö, hogy ezeket felírják pánikbetegés vagy depresszió esetén.

2014. júl. 1. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Az orvosra hallgass! Felesleges pszichológushoz menned, mert az sem mondna mást. Legalább is akkor, ha felelősség teljes. Az antidepresszánsra nem lehet rászokni, viszont sokat segíthet. A szcientológusok tartják feleslegesnek.
2014. júl. 1. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Az orvosodra hallgass, és győzd meg anyukádat, hogy inkább segítsen, mint hátráltasson.

Az antidepresszánsnak tényleg van mellékhatása, és nem is kellemes, de valamennyi eltűnik a gyógyulás után. Ez általában 3 hónapot jelent. Az antidepire ne szoksz rá, de általában adnak kis kedéllyavítót is, legalább a kúra eleján, arra rá lehet szokni, ha többet veszel be a megengedettnél.

Még annyit: az antidepresszáns nem hízlal. De a feleslegesen bevitt kaja az igen. Erre figyeljél.

2014. júl. 1. 21:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz magánrendelésre nem tudok menni,mert nem állunk úgy anyagilag.
2014. júl. 1. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Az antidepresszánsra valóban nem lehet rászokni, maximum pszichésen, mert van olyan hogy valaki fél letenni, mert azt hiszi, ha abba hagyja a szedését, akkor megint rosszul érzi majd magát. És mivel ettől fél ezért be is következik, így nem bírja abba hagyni. De magának az antidepresszánsnak nincs olyan összetevője, ami függőséget vált ki. A nyugtatóknak, szorongásoldóknak, altatóknak viszont van ilyen összetevője. Pánikbetegeknek mindkettőt fel szokták írni. Nem tudom a Valadoxanban mi van, de mivel azt írod, hogy szorongásod is van és depressziód is ezért ez lehet hogy valami kevert szer, amiben antidepresszáns és nyugtató is van??? Még nem hallottam ilyenről, de elképzelhető hogy létezik.

Szerintem vedd be, mert azért a szorongásos depresszió nem olyan, amit fél vállról kellene venni. Működj együtt az orvossal, ne csak a beszélgetések alkalmával, hanem ezzel kapcsolatban is.

2014. júl. 6. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:

ha az anyukád módszere nem használ, talán kipróbálnám a másikat.

A nyugtatók azok, amikre nagyon rá lehet szokni, az antidepresszánsokkal nincs az a baj.

2014. júl. 7. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!