Kire hallgassak? A dokik teljesen összezavartak.
Ma egy hete vöröses foltokat vettem észre a péniszemen és a fitymám is kicsit dagadt volt. Irány a doki, labor minden.
Urológus megnézte a leletemet, azt mondta h kenegessem a kenőccsel amit felírt (Flucinar N) és minden jó lesz, semmi más tehendőm nincs. Azt mondta, h a januárban szedett Amoxicilin antibiotikumra volt vmi allergiás reakció.
Múlnak is a tünetek, de visszamentem a házidokimhoz, aki azt mondta h a vizeletemben streptococcus agalactiae van amit ki kell ölni antibiotikummal, és felírt egy Doxycylin nevű gyógyszert. Megnéztem a gyógyszer tájékoztatóját, és abban az szerepelt hogy a streptococcusokra nem hat.
Most ilyenkor mi van kire hallgassak? Egy hónapja szedtem antibiotikumot (szerintem akkor is indokulatlanul, mert csak megfáztam) és most megint szedjek? Ettől jobban leszek? Ha az van a papíron h azokra nem hat, akkor miért ezt írta fel a háziorvos?
Válaszokat előre is köszi!
Streptococcus agalactiae
Patogenezis
* a tehéntőgy normál flórájának tagja
* emberhez is jól alkalmazkodott
o a nők 35%-ánál jelen van a genitális traktusban
* a hordozók tünetmentesek, de:
o a terhesség komplikációi sokkal gyakoribbak
o ezért a teherbeesés előtt célszerű eradikálni
Diagnosztika
* kimutatásra alkalmas minták:
o hüvelyváladék
o cervixváladék
o magzatvíz
o liquor
+ natív liquor szükséges
* liquorból vagy magzatvízből agglutinációs próbával mutathatók ki
o ehhez friss minta szükséges (a transzportközeg beinná a mintát!)
Terápia
* amoxicillin vagy ampicillin egyidejű szisztémás és lokális alkalmazásával eradikálhatók
* penicillin-allergia esetén lincosamiddal
Nezegettem a neten es azt talaltam hogy foleg terhes noknel van jelen, ferfiaknal egyaltalan nem is talaltam ilyet! Elgondolkodtato..
Doxycylin:
Megjegyzés:
Azokat a fertőzéseket, ahol a bakteriológiai vizsgálat során staphylococcusokat, streptococcusokat vagy pneumococcusokat mutattak ki kórokozóként, nem ajánlott Doxycyclin AL 100-zal kezelni, mert ezek a mikrobák rendszerint kevéssé érzékenyek a doxiciklinre, illetve rezisztensek vele szemben.
Szerintem hivd fel a dokidat es kerdezz ra a dologra, mert valoban uti egymast a ketto.
Igen én is utánanéztem ezeknek. Ezért is furcsálom ezt.
Kezdek nem bízni a háziorvosomban. Ötlet?
Másik háziorvos. :)
Azt gondolom, hogy az urológus jártasabb a húgyúti fertőzésekkel kapcsolatban, és rutinosabb a specifikus antibiotikumok felírásában.
A Flucinar N egyébként szintén antibiotikum, azzal nem is biztos jó ötlet kombinálni a másikat.
Az ötlet az, hogy inkább az utológushoz kéne fordulni.
A laborból a vizelet tenyésztés eredményét úgy küldik, hogy konkrétan megjelölik, milyen antibiotikumra reagál talált fertőzés.
Mint írtam az urológus írt fel kenőcsöt fel rá. Látott 2x is uh ő biztosan tudta h mit csinál. Azt viszont nem értem, h a leletemen lévő információta (baktérium) miért nem reagált semmit se. (pedig ott a saját laborjukban volt a tenyésztés nem is a városi laborban)
Nem tudom mi tévő legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!