Hallgassak a többiekre és ne tetessek fogszabályzót?
20 éves vagyok és a fogaim, mint a drótkerítés. Most megindultam, hogy tetessek fogszabit, de mindenki azt mondja, hogy ebben a korban már nincs értelme, úgyis mire kell leszedni pár év múlva, a fogaim elkezdenek elromolni és kihullani. Ezek után belegondoltam és lehet, hogy igazuk volt.
De így nincs önbizalmam. Nagyon vidám gyerek vagyok, sokat nevetek és ha odamegyek egy lányhoz szégyenlek nevetni, nehogy meglássa a fogaim. Az ismerősök csak azért mondják, hogy fölösleges, mert már megszokták.
Ti mit szóltok?...a véleményetekre lennék kíváncsi. Nem szeretném, hogy csak kidobott pénz legyen. Amúgy amikor a doki is meglátta a röntgent a fogaimról feljajdult, hogy mennyire lefektettem a fogaim.
Még a nálad jóval idősebbek is tetetnek fogszabályzót!
Nem tudom, hogy milyen hosszú ideig lesz fenn a tied, de képtelenség, hogy utána már romlani kezdenek:):):) Ha valaki ápolja, rendszeresen megmossa -és nem örökölt gyorsan lomló fogakat-, akkor jó pár évtizedig élvezheted az új mosolyodat:)!
Én 19 éves lány vagyok, és lassan 2 éve van fogszabályozóm. Be is b... ha kihullanának 10 éven belül a fogaim. :)) A fogdokiknak miért van még nyugdíjas korukban is saját foguk? Mert ápolták őket! :)
Az pedig hülyeség, hogy most kevésbé lesz eredményes a kezelés. 14 éves korig ha elkezdik a kezelést, akkor az azért jó, mert addig még fejlődnek az állkapcsok, nem kell olyan intenzív kezelés, mert kihasználhatják ennek a jótékony hatását, de 14 éves kor után tök mindegy, hogy 16 vagy 46 évesen vágsz bele. És igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy torlódottan gyorsabban romlik a fog. Ilyenkor általában tiszta fogkő lesz, mert nehezen lehet csak tisztítani, sokszor még a fogselyem sem fér be a fogak közé, a fogkő pedig hosszú távon fogágybetegséget is okozhat, na ettől pedig tuti, hogy kihullanak a fogaid (persze ez sem 1-2 év, sőt nem is 5-6...).
Mellesleg a családtagjaid valószínűleg nem tudják, hogy milyen gátlásossá tehet ez a dolog. Én még beszélni (nemhogy nevetni) sem szívesen beszéltem addig, amíg nem volt meg a fogszabályozóm, de ahogy megkaptam, alig vártam, hogy társaságba mehessek, mert annyira élvez(t)em, hogy teliszájjal vigyoroghatok. Nem zavart egy percig sem a fogszabi, mert úgy voltam vele, hogy most már látják, hogy adok magamra.
És szégyen, nem szégyen, most már én sem nézek jól szemmel azokra a tinikre, akiknek nagyon gáz a fogsoruk. Tudom, hogy nagyon drága a fogszabályozás, de aki akarja, az előbb utóbb összeszedi rá a pénzt. Én is az egyik nyáron kerestem meg a rávalót diákmunkával, mert a szüleim csak kis pénzzel tudtak beszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!