Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Esküvőtök előtt Nektek segítet...

Esküvőtök előtt Nektek segített a testvéretek?

Figyelt kérdés
Nem sokára lakodalmunk lesz, kijelentette, hogy előtte 1 nappal jön majd haza, ebből az következik, hogy nem akar segíteni semmiben. Volt valaki hasonló helyzetben?
2017. jan. 16. 10:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tökmind1 más hogy csinálta?

Másrészt csak magától elvárod hogy segítsen, vagy meg is kérnéd rá? Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, és ha nem akar segíteni akkor magától nem fog, ez pedig nem azt jelenti hogy nem szeret.

Nyisd ki a szád és mondd mit akarsz - neki!

2017. jan. 16. 16:14
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl a tesók nem segítettek. Vagy azért mert sokat dolgoztak, vagy azért, mert kisgyerek/gyerekek mellől nem olyan egyszerű ráérni, hogy bármikor segíthessen.

Örültünk, ha eljöttek az esküvőre, lagziba, még az ajándék sem volt "kötelező", nem ezért tartottuk ezt a nagy napot!

2017. jan. 16. 16:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem azt várom, hogy elítélhessem a Testvéremet, csak érdekelt, hogy másoknál hogy volt ez. Nem olyan nagy dolgokban kellene segítenie, csak jó lenne ha itt lenne de nem akar jönni hamarabb, pedig meg tudná oldani ha akarná. Nekem magától értetődik, hogy ha van valamilyen esemény akkor megkérdezem, miben tudok segíteni. Sokszor segítettem már Neki, nagyon sok mindenben, de sajnos mikor nekem lenne szükségem egy kis segítségre, akkor rögtön elhárítja, meg fel sem ajánlja. Tudom, nem vagyunk egyformák, meg nem is felhánytorgatásként írtam, hogy már segítettem, csak nekem is jól esne,hogy számíthatok rá.
2017. jan. 16. 16:33
 14/20 anonim ***** válasza:
35%
Ezek szerint éppen ideje levonni a következtetést, hogy a Te testvéred nem így gondolja, nem tart elég közelállónak magához ahhoz, hogy érdekeljék a dolgaid, gondjaid. Könyveld el ezt a tanulságot, hidd el könnyebb lesz az életed, ha nem klisék szerint éled (testvér = támasz, akire bármikor számíthatsz), hanem a realitást nézed.
2017. jan. 16. 16:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de nem is kértem. Vendégnek hívtam, és örültem hogy jelen volt. Ez nem minősíti egyáltalán negatívan a kapcsolatunkat. Szeretjük egymást, számíthatok rá.
2017. jan. 16. 16:49
 16/20 anonim ***** válasza:
79%
13: És mire kérted, amit nem tett meg? Mert lehet, hogy tényleg olyan apróság, ami elvárható lenne. De lehet, hogy olyan, ami csak neked természetes és másnak annyira nem.
2017. jan. 16. 18:11
 17/20 anonim ***** válasza:
79%
Minek segített volna? Nem is értem. Mi több mint 200 km-ről szerveztünk le egy full extrás esküvőt és lakodalmat, úgy hogy az egész családom ott lakott, de senkinek a segítségét nem kértük.
2017. jan. 16. 19:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Menyasszonyi ruhát segített kiválasztani. Az én családom 50 km-re lakik tőlünk. Nem is vártam el,hogy segítsenek. Anyukámat megkertem pár dekoracio kesziteseben,mert ő nagyon ügyes az ilyenekben. Apósom segített a fuvarozasban,cipekedesben. A többit a férjemmel intéztük. Szerintem mindenki szívesen segit,ha megmondod miben kell segíteni.
2017. jan. 16. 23:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Én a család voltam, és nem segítettem. De én azért nem, mert úgy gondoltam, hogy nem lenne szabad összeházasodniuk.

De remélhetőleg nálatok nem ez a helyzet. Beszélj vele, mondd el neki ezeket:

"Nem olyan nagy dolgokban kellene segítenie, csak jó lenne ha itt lenne ... Nekem magától értetődik, hogy ha van valamilyen esemény akkor megkérdezem, miben tudok segíteni. Sokszor segítettem már Neki, nagyon sok mindenben, de sajnos mikor nekem lenne szükségem egy kis segítségre, akkor rögtön elhárítja, meg fel sem ajánlja. Tudom, nem vagyunk egyformák, meg nem is felhánytorgatásként írtam, hogy már segítettem, csak nekem is jól esne,hogy számíthatok rá."

2017. jan. 17. 15:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Miben kellene segíteni?

A ruhát kiválasztani és a ruhapróbákra anyukám jött el velem, meg amikor a csokrokat rendeztem a virágosnál pont velem volt, így oda is együtt mentünk be.

A dekort a férjemmel beszéltem meg, majd én egyeztettem le az illetékessel, mert a férjem este 6-ig dolgozik, én pedig 3-ig, így nekem volt időm ilyesmire. Fotóshoz szintén egyedül mentem el, a 2. találkozóra jött csak velem a férjem amikor már konkrétumokat egyeztettünk, meg hogy ő is talákozzon vele, és megismerkedjenek, ne csak az esküvő napján. A helyszínt kiválasztani jöttek még velünk a szüleink, többet is megnéztünk, oda is azért mert volt olyan helyszín ahol apósomék ismerték az illetőt, így ők szervezték le a találkozót, és ha már ők ott voltak, az én szüleimet is hívtuk. Na meg jobb is volt, hogy többen láttunk egy-egy adott helyszínt, mert több szem többet lát, hogy milyen lehetőségeink vannak, vagy gondoltak olyanokra amire pl én akkor nem, vagy később jutott volna eszembe valami. A húgom segített annyiban, hogy a kutyánkat az esküvő napjára kutyapanzióba adtuk be, mivel reggeltől már mentem kozmetikushoz, fodrászhoz, és futkozással telt a délelőttünk, így nem tudtunk volna vele foglalkozni, vagy hogy levigyük, így oda ő vitte el, másnap estefele pedig mi mentünk már érte. Uh ennyit segített a család, de ha nem tudtak volna, ha nagyon muszáj megoldjuk mi máshogy, vagy megkértünk volna mást. Tehát nem, nem segítettek olyan hatalmas dolgokban, vagy nem szerveztek helyettünk, de szerintem nem is dolguk.

2017. febr. 1. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!