Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mert mi megtehetjük, akkor...

Mert mi megtehetjük, akkor támogatni kell?

Figyelt kérdés

A feleségemnek van egy húga 23 éves, 2 éves kislánnyal van egyedül. A feleségem 41 éves, diplomás, jövedelemmel rendelkező 3 gyerekes édesanya. A két testvér tűz és víz. Édesapjuk 3 éve meghalt, édesanyjuk akkor vidékre költözött és a húga ott eset teherbe, de a párja nős volt így nem vállalta a babával... A feleségem "hozta fel" Budapestre, hozzánk költözött. Egy éve már albérletben él, amit mi fizetünk. Valami tanfolyamot meg nyelviskolát is végez / végzet amit szintén mi fizetünk.

A feleségem szerint neki kell segítenie neki, mert ő anno mindent megkapott a szüleiktől, de a húgával már nem tudttak úgy törődni...

Tegnap átutaltam a pénzt a nyaralásra, és a feleségem szólt, hogy utaljam át a húga nyaralásának az összegét is, nem nagy összeg a miénkhez képest, - mégjó, hisz mi dolgozunk meg érte...

Nem érti engem miért zavar, hisz ez csak átmeneti.. lassan 3 éve.

Az igaz, hogy a feleségem jól keress, de mivel közös kasszán vagyunk így a MI pénzünket költi a húgára évek óta.

Legyek türelmes, persze az voltam, de elég volt.

Sajnálom, hogy az anyja egy kisnyugdíjas és nem tud/nem akar segiteni a 23 éves lányának, de nem érzem magam felelősnek. Meddig kell tűrni?

2016. júl. 16. 12:10
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
94%

Létezik ésszeru segítség és van a "ez már mindennek a teteje" és a kérdező neje már bőven utobbiba tartozik.

Az hogy segít hogy ne haljon éhen vagy az hogy nyaralni küldeni azért nem egy és ugyanaz.

2016. júl. 17. 06:27
 42/46 anonim ***** válasza:
91%
Nyaralást fizetni ,tényleg sok volt,az albérletet fizetni még normális .viszont szolni nem árt esetleg huginak hogy szeptembertöl mennyen dolgozni mindenkép mert oktobetöl estleg elzárod pénz csapot szeptemberben én az ovikezdés és amiat sem zárnám el mert hiába dolgozik szeptembertöl csak oktoberben kap fizetést .
2016. júl. 17. 08:31
 43/46 anonim ***** válasza:
88%

"Nehogy már a férjem mondja meg hogy meddig támogatom a rokonomat. Vicc az egész. Ha az egész fizetésemet a húgomra költöm vagy egy cipőre, akkor az is az én dolgom. A házastársa nem a tulajdona."

Mindenki olvassa és értelmezze ezeket a mondatokat, ezért kell a házassági szerződés! Ha nincs, a házastárs foghatja a közös pénzt és elköltheti perzsamacskákra vagy ingyenélő rokonokra, és jogilag meg is teheti!

Külön kassza kell meghatározott összeggel a kiadásokra, a többi pedig mindenkinek a sajátja.

2016. júl. 17. 10:27
 44/46 anonim ***** válasza:
55%

Már rég nem kellene tűrni. Beszèld meg a feleségeddel! Azért ideje lenne, hogy ennyi idősen talpra álljon...ìgy meg nem fog.

Ezt egyèbkènt élősködèsnek hívják ami gusztustalan.

2016. júl. 17. 14:50
 45/46 anonim ***** válasza:

Elolvastam a hozzászólásokat...

Az, hogy valaki valakinek a testvére az már feljogosítja arra,hogy a másikat kihasználja ès amìg èl, az utolsó bőrt is lehúzza róla? Más ha az ember 1x-2x segít ès más ha valakin êlősködnek èvekig.

2016. júl. 17. 14:52
 46/46 anonim ***** válasza:
5%

Hú... Nem olvastam végig a kommenteket, csak a leírásodat. Így bocs ha valami elkerülte a figyelmemet, most csak arra reagálok.

Én megértelek Téged is, viszont ha nem a Te pénzedből költ, hanem az Általa megkeresettből és ezt nem érzi meg a családi kassza ( a leírásodból az derül ki hogy nem ) akkor szerintem nem akkora tragédia. Lehet hogy ez így furcsán hangzik, de attól hogy a feleséged, saját jövedelemmel rendelkezik, ami nem is kicsi. Igaz hogy közös a vagyon, de ő a saját maga által megkeresett pluszból ad, nem az alapból. Biztos hogy nagyon szereti a testvérét is. Attól hogy házas, még támogathatja minden további nélkül ha ennyire megteheti. Én sem szólnék ezért a férjemnek. Ti sem átlagfizetésből élhettek, az itteni válaszadók többsége viszont valószínűleg abból él. Szóval ennyire nem tragikus a helyzet.

2016. júl. 21. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!