Mert mi megtehetjük, akkor támogatni kell?
A feleségemnek van egy húga 23 éves, 2 éves kislánnyal van egyedül. A feleségem 41 éves, diplomás, jövedelemmel rendelkező 3 gyerekes édesanya. A két testvér tűz és víz. Édesapjuk 3 éve meghalt, édesanyjuk akkor vidékre költözött és a húga ott eset teherbe, de a párja nős volt így nem vállalta a babával... A feleségem "hozta fel" Budapestre, hozzánk költözött. Egy éve már albérletben él, amit mi fizetünk. Valami tanfolyamot meg nyelviskolát is végez / végzet amit szintén mi fizetünk.
A feleségem szerint neki kell segítenie neki, mert ő anno mindent megkapott a szüleiktől, de a húgával már nem tudttak úgy törődni...
Tegnap átutaltam a pénzt a nyaralásra, és a feleségem szólt, hogy utaljam át a húga nyaralásának az összegét is, nem nagy összeg a miénkhez képest, - mégjó, hisz mi dolgozunk meg érte...
Nem érti engem miért zavar, hisz ez csak átmeneti.. lassan 3 éve.
Az igaz, hogy a feleségem jól keress, de mivel közös kasszán vagyunk így a MI pénzünket költi a húgára évek óta.
Legyek türelmes, persze az voltam, de elég volt.
Sajnálom, hogy az anyja egy kisnyugdíjas és nem tud/nem akar segiteni a 23 éves lányának, de nem érzem magam felelősnek. Meddig kell tűrni?
Létezik ésszeru segítség és van a "ez már mindennek a teteje" és a kérdező neje már bőven utobbiba tartozik.
Az hogy segít hogy ne haljon éhen vagy az hogy nyaralni küldeni azért nem egy és ugyanaz.
"Nehogy már a férjem mondja meg hogy meddig támogatom a rokonomat. Vicc az egész. Ha az egész fizetésemet a húgomra költöm vagy egy cipőre, akkor az is az én dolgom. A házastársa nem a tulajdona."
Mindenki olvassa és értelmezze ezeket a mondatokat, ezért kell a házassági szerződés! Ha nincs, a házastárs foghatja a közös pénzt és elköltheti perzsamacskákra vagy ingyenélő rokonokra, és jogilag meg is teheti!
Külön kassza kell meghatározott összeggel a kiadásokra, a többi pedig mindenkinek a sajátja.
Már rég nem kellene tűrni. Beszèld meg a feleségeddel! Azért ideje lenne, hogy ennyi idősen talpra álljon...ìgy meg nem fog.
Ezt egyèbkènt élősködèsnek hívják ami gusztustalan.
Elolvastam a hozzászólásokat...
Az, hogy valaki valakinek a testvére az már feljogosítja arra,hogy a másikat kihasználja ès amìg èl, az utolsó bőrt is lehúzza róla? Más ha az ember 1x-2x segít ès más ha valakin êlősködnek èvekig.
Hú... Nem olvastam végig a kommenteket, csak a leírásodat. Így bocs ha valami elkerülte a figyelmemet, most csak arra reagálok.
Én megértelek Téged is, viszont ha nem a Te pénzedből költ, hanem az Általa megkeresettből és ezt nem érzi meg a családi kassza ( a leírásodból az derül ki hogy nem ) akkor szerintem nem akkora tragédia. Lehet hogy ez így furcsán hangzik, de attól hogy a feleséged, saját jövedelemmel rendelkezik, ami nem is kicsi. Igaz hogy közös a vagyon, de ő a saját maga által megkeresett pluszból ad, nem az alapból. Biztos hogy nagyon szereti a testvérét is. Attól hogy házas, még támogathatja minden további nélkül ha ennyire megteheti. Én sem szólnék ezért a férjemnek. Ti sem átlagfizetésből élhettek, az itteni válaszadók többsége viszont valószínűleg abból él. Szóval ennyire nem tragikus a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!